10 х 30 cm. formai
Keksui:
100 gr. minkšto sviesto
75 gr. cukraus
2 kiaušiniai
125 gr.miltų
1 a.š. kepimo miltelių
25 gr. natūralaus jogurto
Kremui:
100 gr. raudonųjų (arba juodųjų) serbentų
100 gr. cukraus
150 gr. natūralaus jogurto
250 ml. grietinėlės 36 %
15 gr. želatinos
Keksas. Minkštą sviestą mikseriu išplakame su cukrumi iki purios masės. Plakdami po vieną įmušame kiaušinius, kiekvieną paplakdami аpie 1 min. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir šaukštu sumaišome su turima mase (maišome kuo trumpiau). Galiausiai įmaišome jogurtą. Dedame tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 30-35 min. Atvėsusį perpjauname į 3 lakštus.
Kremas. Želatiną užpilame 45 ml. vandens ir paliekame išbrinkti. Serbentus su 50 gr. cukraus pakaitiname puode ant vidutinės ugnies, kol ištirps cukrus ir serbentai išleis truputį sulčių (galima lengvai pamaigyti juos šaukštu). Į karštus serbentus sudedame išbrinkusią želatiną, maišome, kol ji ištirps. Serbentus atvėsiname ir sumaišome su jogurtu. Grietinėlę su likusiu cukrumi išplakame iki standumo ir atsargiai įmaišome į jogurtą su serbentais. Turime gauti purią masę. Jei kremas skystas – palaikykite šaldytuve, kol pradės stingti.
Surinkimas. Į tą pačią 10 x 30 formą klojame kepimo popierių. Dedame vieną kekso lakštą, dedame pusę kremo. Antrą lakštą, kitą pusę kremo ir uždengiame paskutiniu lakštu. Stingdome šaldytuve (geriausia per naktį). Keksą pabarstome cukraus pudra.
P.S. Nuostabaus skonio keksas! Nesu serbentų mėgėja, bet šitas serbentų kremas tiesiog sužavėjo. O derinys su keksine tešla – idealus!
Recepto šaltinis Праздничный стол
O čia koks idealumo įsikūnijimas ♥
AtsakytiPanaikintiAguonel, nepasikuklinsiu net pati savo pagirt - nu tikrai idealumo isikunijimas man sitas keksas.. :) dariau tik tam, kad sunaudot serbentus, kuriu pas mus niekas nevalgo. Bet mano nuostabai isejo skanumynas!
AtsakytiPanaikintiNiam, keksus dievinu, šis atrodo nuodėmingai. Išsisaugosiu serbentų sezonui.
AtsakytiPanaikintiTikrai wauw, atrodo laaabai skaniai:) aš ir bandysiu:)
AtsakytiPanaikintio jetus koks grožis, jau įsivaizduoju gaiviai rūgštų skonį nuo serbentų ♥ pasaka...
AtsakytiPanaikintio tu serbentus šaldytus naudojai?
Grange, taip, saldytus. Jei nori rugstesnio skonio - dek maziau cukraus, nes su 100 gr. saldokas kremas. Originaliame recepte tik 50 gr. buvo, bet as pabijojau, kad bus per rugstu.
AtsakytiPanaikintiKaip lauku receptas :) Ir aš turiu daug šaldytų serbentų, su kuriais jau nesugalvoju ką tokio pasidarius :)
AtsakytiPanaikintiOjei ojei, atrodo, kad burnoje taip ir susileidžia, o ir kaip nepasimesti tarp tokių gerų receptų gausos!:)
AtsakytiPanaikintiSiandien paragavau ir su juodaisiais serbentais - tiesiog puikus ir sis variantas!
AtsakytiPanaikintiLabai skaniai atrodo keksas, tik gaila, kad neturiu serbentu, bet.....turiu spanguoliu. Kaip galvojat, ar tiktu spanguoles? Bet tada jau reiketu koreguoti cukraus kieki. Gal galetumet ka nors patarti?
AtsakytiPanaikintiAisku galit bandyt ir su spanguolem, jei tik jas megstat. Kai kaitinsit uogas su cukrum - ragaukit sirupa ir berkit tiek cukraus, kad jums reikiamas malonaus skonio saldumas butu.
AtsakytiPanaikintiKeksas atrodo tobulai ir skaniai :) Su kremu keksų nesu bandžiusi daryt, bet labai megstu raudonuosius serbentus ir būtinai išmėginsiu sezono sulaukus...
AtsakytiPanaikintiDalia, mano irgi pirmas su kremu :) tiksliau - 2 per savaite :)) O uogas saldytas naudojau.
AtsakytiPanaikintiTaip gaiviai atrodo. Gaila, kad praeitą vasarą serbentų neprisišaldžiau, reiks šią vasarą...
AtsakytiPanaikintiAciu uz greita atsakyma! Rytoj jau bandysiu. Parasysiu, kaip man gavosi su spanguolem :)
AtsakytiPanaikintiGaminau si keksa su spanguolem ir tikrai laaabai patiko !!! Tik gal biski per mazai kremu pertepiau, bet visiek buvo labai skanu :)
AtsakytiPanaikintiNa va, kaip faina, kad ir su spanguolemis skanu :)
AtsakytiPanaikintiAš irgi turėjau šaldytų juodųjų serbentų, tai išsisaugojau šitą receptą vien dėl to, bet kepiau iš dvigubos dozės torto formoj (24 cm), išėjo pagarbos vertas ir tikrai labai skanus tortukas, tešla puikiai atidrėko nuo kremo, žodžiu, ir vaizdas, ir skonis puikūs, gal tik į kremą kitą kartą dėsiu mažiau cukraus. Rūta
AtsakytiPanaikintiSveiki, išbandžiau ir aš. Tik man gaunas per riebus jis.. Per mažai paties kekso, per daug kremo. Jei ne serbentų rūgštumas, tai kremas išvis vienas riebalas būtų :) Bet noriu pagirt patį keksą - super. Draysiu keksiukus iš šios tešlos.
AtsakytiPanaikintiTai kad jogurtinis kremas yra pats gaiviausias is visu, nelabai isivaizduoju, kaip jis gali buti "vienas riebalas". Nebent naudojote kaimiskus naturalius produktus, kur riebumas gerokai didesnis, nei parduotuviniu.
AtsakytiPanaikintiNe, naudojau pirktinius. Čia ne koks priekaištas. ;) Atvirkščiai, keksą norėjau pagirt, o kremas tiesiog ne mano skonio ir tiek. Bet čia nieko blogo, skonio reikalas ;)
AtsakytiPanaikintiSveiki, o jogurtas būtinai turi būti natūralus, ar tinka ir paprastas? Ačiū iš anksto :)
AtsakytiPanaikintisveiki, ar galima naudoti rupius kvietinius miltus? :)
AtsakytiPanaikintiNorejau paklausti, kaip jus iskepta keksa su jogurtu sluoksniavote? Ji supjaustete, ar kaip? Jei as neturiu zele, nera prekybos centruose pas mus, ar tiks grietineles standiklis arba krakmolas?
AtsakytiPanaikintiIevute, paskaitykite recepta... Juk viskas parasyta, kaip ka daryt. Kartais tikrai neturiu tiek laiko vel komentaruose perrasinet tai, kas surasyta recepte, ir tikrai pakankamai tiksliai...
PanaikintiGrietineles standiklio jogurtui gali neuztekti. O krakmolas nekeptiems kremams nenaudojamas (bent jau nesu tokiu macius). Bet jei nerasite zelatinos, bandykite koki riebesni jogurta imt - jei nebus skystas kremas, gal isvis standint nereikes.
Labai labai skanus keksas,nors dariau su juodaisiais serbentais bet skonis tobulas :)
PanaikintiSveiki, o galima naudoti šviežius serbentus?
AtsakytiPanaikintiAisku galima :)
PanaikintiNuostabaus skonio! Tik as dariau su saldytom vysniom,nes serbentu dabar kaip ir nera,bet butinai pabandysiu ir su serbentais kai bus. Siaip ar taip dar kepsiu ne viena karta, tikrai rekomenduoju! :)
AtsakytiPanaikinti