2-3 porcijoms (priklauso nuo Jūsų porcijų dydžio)
300 gr. vištienos filė
50 gr. kukurūzų krakmolo
Marinatui:
1 v.š. sojos padažo
1 a.š. acto (naudojau obuolių)
1 v.š. skysto medaus (natūralaus arba dirbtinio)
2/3 a.š. malto imbiero
Padažui:
3 v.š. sojos padažo
1 v.š. acto (naudojau obuolių)
2 a.š. cukraus
1 v.š. acto (naudojau obuolių)
2 a.š. cukraus
3 v.š. vandens
0,5 v.š kukurūzų krakmolo
Vištieną supjaustome kubeliais arba juostelėmis - kaip kam skaniau :) Užpilame marinato ingridientus, gerai išmaišome ir paliekame bent valandą pasimarinuoti (nors aš išlaukiau tik 30 min.). Tuomet į paprastą celofaninį maišelį suberiame krakmolą, sudedame vištienos gabaliukus, suimame maišelį už abiejų galų ir pakratome, kol visi gabaliukai tolygiai apsivolios krakmolu. Be abejo, galima tiesiog apvolioti gabaliukus lėkštėje, bet maišelyje yra daug patogiau ir greičiau - nereikia po vieną mirkyti į krakmolą. Apkepiname vištieną aliejuje, gerai įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.
Padažas. Vandenyje išmaišome krakmolą, kad neliktų sulipusių gabaliukų. Supilame visus likusius ingridientus - soją, actą, cukrų. Pilame į kitą keptuvę ir maišydami kaitiname, kol pradės virti. Recepte buvo rašoma, kad pavirus padažą turi gautis kisieliaus konsistencija, bet man jis liko skystas. Tad tiesiog užpyliau ant vištienos, esančios keptuvėje, ir dar šiek tiek nuolat maišydama pakaitinau ant nedidelės ugnies, kol padažas tolygiai aplipo vištienos gabaliukus. Galima pabarstyti sezamais, žalumynais. Patiekti su ryžiais. Skanaus!
P.S. Vištiena išėjo tiesiog super! Labai švelnaus skonio. Actą galima keisti citrinos sultimis, bet šiek tiek skirsis skonis, kaip ir keičiant kukurūzų krakmolą bulvių krakmolu. Padažą, prieš pilant ant vištienos, reikėtų paragauti - galima padidindi vieno ar kito ingridiento kiekį pagal savo skonį (skonio sūrumas/saldumas priklausys ir nuo to, kokį sojos padažą naudojate).
Adaptuota iš Geri receptai
norejau pasiteirauti, o tokiu budu iskepta vistiena traska? nes as ja jau visaip kepiau ir inaj man niekaip netraska! :D
AtsakytiPanaikintizivile, kad trasketu, vistiena reikia apvolioti plaktame kiausinio baltyme, o tada krakmole. Tik krakmole apvoliota nebuna tokia traski, kokia buna restoranuose (jei ta turite omeny).
AtsakytiPanaikintisitaip ir darau visada, isplaku baltyma apvolioju jame, tada krakmole, ir atrodo jau jau traskes, kol nesupilu padazo, jis susigeria ir niekas nebetraska.. ir taip visada
AtsakytiPanaikintiNa taip, nuo padazo dregmes minksteja. Reiktu nebent pries pat paatiekiant padaza uzpilti, t.y. nemaisyti jo su vistiena keptuveje, tiesiog uzpilti. Na cia mano toks pamastymas.
AtsakytiPanaikintiAJ,idomu,
AtsakytiPanaikintiar taip pat skanu butu paruosti ir kalakutienos file???? Nes jau kuri laika nevalgau parduotuvines vistienos.
Anonime, galima ir kalakutiena. As beje pati ja naudoju beveik visada (vistiena labai retai) :) Tik kalakutiena kietesne bus, bet ta turbut zinot, jei valgot.
AtsakytiPanaikintiatrodo labai skaniai, nors niekada nieko kinietiško gaminti nebandžiau, bet šį kartą turbūt neatsispirsiu pagundai :) atrodo nesudėtinga :)
AtsakytiPanaikintiMarina, visiskai paprasta ir labai greita. Vistiena iskepa labai greitai, uzpilat padazu ir padaryta :)
AtsakytiPanaikintiVa cia tai musu su vyru maistas - niam niam... tik as dazniausiai ryziu acta pilu :)
AtsakytiPanaikintiNeringa, man toks maistas irgi kaip dangiski migdolai :))
AtsakytiPanaikintiO koks sojos padazas, sviesus ar tamsus ?
AtsakytiPanaikintiAs sviesu naudoju. Nors originaliame recepte parasytas tamsus. Tad tinka abu.
AtsakytiPanaikintiAJ, o medus natūralus ar dirbtinis:) ?
AtsakytiPanaikintiAs dejau naturalu, nes dirbtinio neturiu. Bet galima ir viena, ir kita naudoti marinatui.
AtsakytiPanaikintiO galima bulviu krakmola naudoti? :)
AtsakytiPanaikintiGalima, bet truputi skirsis skonis. Man bent jau bulviu krakmolas labiau jauciasi, nei kukuruzu.
AtsakytiPanaikintiKad butu traski vistiena, reikia paimti vistiena, supjaustyti gabaliukais ar juostelemis, tuomet pamirkyti kiausinio baltymo plakinyje (i kuri dar reikia ideti sauksta sojos padazo) ir tada apvolioti miltu ir krakmolo misinyje (miltu ir krakmolo po vienodai). Kepti fritiurineje arba puode su aliejum, kad visur vienodai apskrustu :)
AtsakytiPanaikintiJei buna vien miltai, netraska. Jei vien krakmolas - irgi ne traski, o net pabaltuoja ir buna vien krakmolo skonis..
Įdomu, ar galima vietoj vištienos naudoti žuvį?
AtsakytiPanaikintiGalima, esu darius ir su zuvim. Tik reikia kokios tvirtesnes.
AtsakytiPanaikintiLabai skaniai gavosi, net padažas gavosi kaip reikia, tirštas kaip kisielius.
AtsakytiPanaikinti.
Rasa
gavosi skaniai ;] tik kai ka pakeiciau ;] o siaip super, patiko ;] tik kad kita kart kiekviena mirkysiu krakmole, kadangi biski nelabai gavosi kai kraciau maise ;]
AtsakytiPanaikintiMano nuomone imbiero geriau isvis nedeti ir siulau i padaza deti pora saukstu medaus i padaza. nes dabar per daug imbieras jautesi.
AtsakytiPanaikintiAs imbiero dedu dar daugiau, nes man labai skanu :)
AtsakytiPanaikintireiskia taip. imbiero nedejau. kaitinant padaza keptuvei jis akimirksniu sutirstejo(nors dejau visko tiek kiek buvo nurodyta), pajuodavo ir pasidare labai tirsta mase, kuri issigandau kad gali pridegt..
AtsakytiPanaikintitai vat padazas man nesigavo, o vistiena pati visai skani gavosi :)
Sakykit, o galima vistiena tiesiog ikaitintam aliejuj, puode apvirt, kol apskrus ir tada sudet i paruosta padaza keptuvej?
AtsakytiPanaikintiKekse, tikriausiai ant per dideles ugnies kaitinot, todel ir sutirstejo akimirksniu.
AtsakytiPanaikintiAnonime, jokio skirtumo - jei jums patogiau puode, tai virkit aliejuje puode :)
man supylus padažą irgi staigiai sutirštėjo, ir ant mėsos tokiais gabalais pasidenge, tai valgant jatėsi pats krakmolas...
AtsakytiPanaikintiReikia maišyti supylus :P
Panaikintina prisidedu prie paskutiniųjų gaminusių. man padažas akimirksni usutirštėjo, tuomet šiek tiek įpyliau vandens kad tuos gumulelius sušokusius ištirpint.. supyliau į vištieną kuri nesigavo traški.. žodžiu nekokia iš manęs kulinarė, tačiau jau žinau, kaip kitą kartą reikės gaminti :))
AtsakytiPanaikintiPirma kart gaminant padazas iskart sutirstejo ir pasidare toks tirstas kad baisu pasidare. Be to as naudojau tamsu sojos padaza ir po virimo visas padazas atrode labiau kaip karstas sokoladas ar kazkas pan. Dar plius mano sojos padazas labai blogas buvo tai nekaip isejo :( Bet uz tat antra karta darant padaza jis isejo kisieliaus konsistensijos ir tikrai daug geriau :) praktikos reikia ir deti ingridientu pagal sojos padaza
AtsakytiPanaikintiDidelis dekui uz recepta! Pagaminau,gavosi super-puper skaniai :)
AtsakytiPanaikintiDėkite daug daugiau cukraus (turiu omenyje, matuokit valg. šaukštais, o ne arbat.), tada ir gausis kisieliaus konsistencijos padažas.
AtsakytiPanaikintieilini karta isitikinau, kad Jusu receptai superiniai!!!!!aciuuuuu:)
AtsakytiPanaikintiVakar išbandem, padazas tikrai labai neskanus gavosi, jautesi krakmolas ir visai nepanasus i ta kur duoda kavinese, labai nusivyleme :(
AtsakytiPanaikintiNesmagu, kad nepatiko. Tikiuosi rasite labiau patinkanti recepta. Toks kaip kavineje ir neturejo gautis, nes namie gamintas maistas yra namie gamintas :)
AtsakytiPanaikintiLabai labai skanu :)
AtsakytiPanaikintiSiandien isbandziau si receptuka, viskas gavosi puikiai ir labai skaniai, vyras dekavojo
AtsakytiPanaikinti:))) tik vietoj kukuruzu krakmolo dejau paprasta bulviu.
Bandem pries savaite sita patiekaliuka!!!!Super isejo, tik dadejom darzoviu;) O seip viskas liuks.Aciuuu
AtsakytiPanaikintiTikrai puikus receptas :) Visada taip gaminu, labai patinka!!
AtsakytiPanaikintilabai skanu. Tik siulyciau pabandyti viena sauksteli cukraus pakeisti medum, ideti truputi pomidoru padazo, cesnako truputi ir slakeli citrinos sulciu. Zinau, cia galima sakyt gaunas visiskai kitoks padazas, bet taip, bent jau mum, buvo daug geriau. :)
AtsakytiPanaikintiBANDYSIU SI RECEPTA BET VIETOJ VISTIES DARYSIU ZUVI ĮDOMU KAIP IŠEIS JEIGU BUS SKANU PARASYSIU BET MANAU KAD BUS VISAI NIEKO, NES VISTIENA DARIAU TAI SUPER ISEJO:) P.S. VYRAS IRGI GAMINO SIA VISTEINO , BET KADANGI JISAI NELABAI SUPRATO TAI VIETOJ 2/3 IMBIERO TAI IDEJO 2.5 SAUKSTO, BET BISKI PAKOREGAVOM IR NIEKO, SKANU :)
AtsakytiPanaikintiViska dariau, kaip nurodyta recepte ir gavosi nerealiai skanus patiekalas.Pavyko tobulai. Galvojau imbieras skonis jausis, bet ne kiek jo nesijaute. Aciu uz recepta, mano seimyna valge pasigardziuodama.
AtsakytiPanaikinti+
Labai skanu! Dariau dvigubą porciją, tai keturiese touj pat suvalgėm. Dar gaminau keptus ryžius su kaiušiniu. Ačiū už vertą dėmesio receptą
AtsakytiPanaikintiAciu!Tobulas receptas!
AtsakytiPanaikintiBeje, del padazo. Jei yra dedama kukurūzų krakmolo padazo tirstinimui, virimo metu, jei per ilgai virsit, padazas liks skystas. Nebandziau, bet geriausia butu visus ingridientus padazo pradet virti, ir kai isvirsit pakankamai, atskirai saltame vandenyje (apie 2v.s) istirpinti 1 v.s krakmolo (tirstesniam padazui tiesiog nudoti daugiau krakmolo ir vandens), ir sia mase ipilti i verdama padaza, ir apie minute virti.
AtsakytiPanaikintiSuper!!!isejo labai skaniai ir padazas sutristejo ir vistiena nepakartojamo skonio isejo!labai aciu uz receptuka :)))))))))))))
AtsakytiPanaikintiAciu Jurgita uz nuostabius, receptus esu nemazai isbandzius ir visi superniai, bet sis... arba as nevykusi konkreciai su siuo receptu, nes viska reikejo ismesti, labai labbai nepatiko :(
AtsakytiPanaikintiKaip nesmagu :( Tiesa pasakius, neisivaizduoju, kas turejo atsitikti, jei net ismesti reikejo. Gal apskritai ne Jusu skonio kinu virtuve?
PanaikintiPuikus receptas! Dekui!
AtsakytiPanaikintiTai tapo mano "darbiniu" receptu. Ačiū.
AtsakytiPanaikintiTik kepu tikroje wok keptuvėje ant dujinio "turbo" degiklio. Tik taip tinkamą temperatūrą pasiekti galima.
Spėju, kad dauguma nesėkmių dėl per žemos temperatūros ar maisto gaminimo technologijos nesuvokimo. Receptas- ne prie ko.
Ačiū labai už puikų receptą, viskas pavyko puikiai. Labai skanu ir gana paprastai pagaminama. Gaminsiu tikrai dar ne kartą. Pagaliau atradau tikrai mėgstamo kinietiško patiekalo receptą. Ačiū Jums :)
AtsakytiPanaikintigaminau ir as:) tikrai gavosi kaip pas''kiniecius'' tik pas tuos kurie maisto stiprikliu nenaudoja:) http://arzinaikasiandienvalgei.blogspot.com/2011/06/kiniska-vistiena-guo-bao.html <---mano gautas rezultatas
AtsakytiPanaikintiskanu:) tik man padazas iskart labaitirstet pradejo tai greit vistiena dejau.dariau dviguba kieki , kita kart zymiai daugiau padazo daryciaus nes truko, kad graziai apsidengtu.
AtsakytiPanaikintiLabai skanu,i padaza dar idejau sauksteli medaus ir ispaudziau citrinos sulciu rezultatas super :)
AtsakytiPanaikintiLabai skanu, tik dėjau žalią imbierą marinuodama vištą, puikiai jautėsi jo skonis, ir į padažą jau jį padarius, dėjau medaus:) Ai, ir padažo dariau dvigubai daugiau, nes pagal receptą, jo ten vos vos gautusi:)
AtsakytiPanaikintiviena geresniu receptu! gavosi labai gerai, tik padazas labai tirstejo tad pyliau dar vandens.
AtsakytiPanaikintiSakykite, ar galima naudoti bulviu krakmola?
AtsakytiPanaikintiParašyta recepto apačioje.
PanaikintiMan tai dar labai skanu, kai šiame recepte vištiena pakeičiama žiedinio kopūsto gabaliukais- pamėginkit
AtsakytiPanaikintio man gavosi super skaniai pirmiausiai vistiena apskrudinau iki tamsiai rudumo, poto keptuveje palikau kol padaza padariau ir ant vistienos piliau po truputi maisydama staigiai nes sutirstejo ir visi gabaliukai tolygiai pasiskirte .ir gavosi lipnus visi gabaliukai super kaip kinieciu restorane saldarugsciai , super super.
AtsakytiPanaikintiSuper receptas, aš tik dar įmečiau keletą daržovių ir patrigubinau padažo kiekį, nes paragavus buvo labai skanus, tačiau mažoka :)
AtsakytiPanaikintiLaba diena,
AtsakytiPanaikintiLabai norėčiau paklausti, gal kas esate gaminę vištieną ne traškią, o tokioje "guminėje" tešloje? Kavinėse patiekalas vadinasi "Gu lao", su ananasais ir paprika sojų saldžiarūgščiame padaže. Niekaip man nepavyksta atkurti tos tešlos recepto... Jei kas žinote, būčiau LABAI dėkinga!!
Kaip nustebino šis receptas... :) Tikrai nesitikėjau tokio gero rezultato. Dažniau reikės čia užsukti, manau čia daug gerų receptų surasiu.
AtsakytiPanaikintiIšėjo labai skaniai!!! Labai ačiū už receptą❤
AtsakytiPanaikintiTai kai skaniai valgiau toki skanu patiekala!
AtsakytiPanaikintiPuikus receptai :D
AtsakytiPanaikintiGeras receptas,kitą kartą(mano skoniui) bandysiu dėti mažiau sojos į padažą.
AtsakytiPanaikintipuikua receptas! pritruko tik padazo, kuris gavosi kaip kisielius, padidinus ugni. is pradziu bijojau sugadinti sudeginti, ale padidinau iki max ir po 15sek jau susivire i puikia konsistencija
AtsakytiPanaikintidarysiu trigubai:)
eksperimentuosiu su citrina bei medum, is komentaru
dekoju ir sekmes!