Apie 20 sausainių
180-200 gr. varškės (pakelis) 5-9%
100 gr. sviesto arba margarino
75 gr. cukraus
170-200 gr. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
Įdarui - cukraus
Minkštą sviestą šaukštu išsukame su cukrumi. Sudedame varškę, išmaišome iki vientisos masės. 180 gr. miltų su kepimo milteliais persijojame. Užminkome tešlą. Jei limpa prie rankų - įberiame dar miltų tiek, kad galėtume kočioti, bet nepadauginame, nes sausainiai bus kieti.
Iškočiojame apie 2-3 mm. storio lakštą ir supjaustome 8 x 8 cm. kvadratėliais. Ant kiekvieno vidurio beriame 1 а.š. cukraus. Imame priešais esančius kvadratėlio galus ir lenkiame į vidurį - gerai suspaudžiame vieną su kitu, nes kepdami sausainiai linkę "išsiskleisti". dedame ant kepimo popieriaus nelabai arti vienas kito, nes kepdami kyla ir plečiasi. Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 20 min., kol gražiai pagelsta. Skanaus!
P.S. Labai greitai paruošiami, ir labai skanūs sausainiai!
Recepto šaltinis say7.info
Oi, kiek naujų skanių receptų Velykų proga "sužydėjo" :) Vokeliai atrodo labai skaniai ir būtinai reikės išbandyt, nors jau šventės ir baigėsi...
AtsakytiPanaikintiGražaus pavasario ir gero ūpo naujiems receptams!
Labai mėgstu varškinius sausainius. Kai vėl laiko bus - kažką irgi meistrausiu :)
AtsakytiPanaikintiIr vėl galiu pasakyti: tavo nuotraukos mane įkvėpia :)
AtsakytiPanaikintiŠitas receptas irgi bus išbandytas.
Atrodo fantastiškai! Noriu, noriu, gaminsiu! :))
AtsakytiPanaikintiJulija, aciu :) Nesu fotografavimo profe, tad labai visada dziaugiuosi, kai skaitytojam patinka mano nuotraukos :)
AtsakytiPanaikintiZD - ismegink, labai greitai padaromi ir skanus :)
AJ, del to tai suprantu, tačiau Jūs viską pateikiate taip pat: receptai be jokių įžangų, tas pats P.S., minty labiau net turėjau visiškai tokį patį pateikimą, o ne blogo šablono naudojimą. Bet kokiu atveju, receptai puikūs, tik kaskart man rėžia akį tokie identiški blogai :) Sėkmės ir toliau puikių receptų!
AtsakytiPanaikintiMano tikslas buvo susikurti receptų puslapį, o ne rašyti apie savo asmeninius išgyvenimus, džiaugsmus ir vargus. Nemanau, kad kiekvienam užsukusiam susirasti receptų būtų įdomu skaityti įžangas apie man rūpimus ar nerūpimus dalykus. O ir man to nereikia, ne tam puslapis kūriau. Jei rašyčiau įžangas, tada galima būtų priekaištaut, kodėl rašau įžangas ir kopijuoju kitus :))
AtsakytiPanaikintiAnonime, jei gamintumete daugiau negu puse Sonatinos receptu, Jums nekiltu net tokios minties, kad tai identiski blogai.
AtsakytiPanaikintiAJ VISADA paraso tikslu recepta ir gaminimo eiga, ko npeasakyciau apie kitus blogus..
Jei nusprendziu ka gaminti is sito puslapio, esu TIKRA, kad gausis!!!
O del izangu, pms'iniu isgyvenimu ir blaskymosi ko noriu ko nenoriu yra kuriami kitokie blogai.
BUTINAI kepsiu, o kad neissiskleistu galima paklijuoti siek tiek paplaktu baltymu, esu taip klijavusi kituose receptuose :)
AtsakytiPanaikintiAnonime, gera ideja :) Bet ir stipriai uzspausti neissiskleidzia.
AtsakytiPanaikintiaciu uz gera ideja,kaip greitai issikepti pilna skardele skaniu sausainiu.Jau baigiame doroti...
AtsakytiPanaikintiRingaile, kaip puiku, kad sausainukai patiko :)
AtsakytiPanaikintiGalima klausimą "ne į temą"?
AtsakytiPanaikintiGalite ir neatsakyti.
Kodėl blogo pavadinimas "AJ-receptai"?
Tos "AJ" su mano vardo ir pavardės inicialais sutampa :) Dėl to taip smalsu pasidarė.
Julija, tai mano inicialai :)
AtsakytiPanaikintiŠtai ir išbandžiau "vokelius" - labai skanu ir lengvai pagaminama. Ačiū už receptą :)
AtsakytiPanaikintiAš darau lygiai tokius vokelius, tik su obuoliais. Į tešlą cukraus nededu, tik obuolio skiltelę padažau cukruje (su cinamonu ir vanile ar be jų...) ir įvynioju. Neapsakomai skanu, geriausias mano bandytas receptas, čia dar iš mano mamos receptų lobyno :)
AtsakytiPanaikintiAr varske reiketu pertrinti? Varske dariau namie, tai ji tokia kietoka ir gabaliukais...
AtsakytiPanaikintiPertrinkit, bus puresnė tešla.
AtsakytiPanaikintiPatingejau, nepertryniau... bet sausainukai labai skanus! :)
AtsakytiPanaikinti...ar tikrai nereikia kiaušinio?
AtsakytiPanaikintiNereikia. Jei nepasitikit mano parasytu receptu, pasitikslinkit po receptu esancioje originalaus recepto nuorodoje.
AtsakytiPanaikinti