Puslapiai

2011 m. liepos 27 d., trečiadienis

Juodųjų serbentų džemas


1 kg. juodųjų serbentų
1 kg. cukraus
100 ml vandens

Serbentus beriame į puodą, pilame vandenį (galima pamaigyti bulvių grūstuve, ar šaukštu, kad išsiskirtų sultys). Verdame, kol serbentai išleidžia sultis. Man užėmė apie 15-20 min. Tuomet pertriname juos per sietelį. Pilame gautą masę atgal į puodą, beriame cukrų, užviriname ir pamaišydami paverdame apie 10 min. Džemą šiek tiek atvėsiname, bet dar pakankamai šiltą, nesustingusį, išpilstome į paruoštus stiklainiukus ir užsukame. Atvėsę serbentai sustingsta iki džemo konsistencijos. Skanaus!

Varškinės spurgos "Žiedeliai"


Matavimui naudojama 200 ml. stiklinė

250 gr. varškės
0,5 stiklinės cukraus
1 kiaušinis
7 v.š. pieno
5 v.š. aliejaus
2 a.š. krakmolo
2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus
3 stiklinės miltų
aliejaus kepimui

Viską plakame mikseriu. Kiaušinį išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Supilame į varškę kartu su pienu, išplakame. Sumaišome miltus, krakmolą, kepimo miltelius. Suberiame į varškės masę ir viską nedideliu greičiu išplakame antgaliu tešlai. Supilame aliejų. Gausime purią, šiek tiek prie rankų limpančią tešlą.

Imame gabaliuką tešlos, iškočiojame piršto storio virvutę ir sujungiame į žiedelį. Aš, kad pagreitinčiau procesą, įbėriau į tešlą dar miltų, pabarsčiau stalą miltais, iškočiojau 1,5 cm. storio lakštą ir dviejų skirtingų dydžių stiklinėmis spaudžiau spurgas.

Kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrunda. Nepamirštame įmesti bulvės gabalėlį, kad spurgos neprisigertų aliejaus. Skanaus :)

Recepto šaltinis gotovim.ru

2011 m. liepos 15 d., penktadienis

Klasikiniai vaniliniai ledai

Dar vienas ledų receptas. Pasidarys net tie, kas teigia, kad gaminti visiškai nemoka :) Skonis pasakiškas...



400 ml. 35-36 % grietinėlės
200 ml. 10-12 % grietinėlės
150 gr. cukraus
1 nedidelė vanilės ankštis
1 a.š. vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos

300 ml. riebesnės grietinėlės pilame į puodą, beriame cukrų, druską, vanilės ankštį perpjauname išilgai, išskabome sėklytes ir dedame į grietinėlę. Pačią ankštį taip pat dedame į puodą. Maišydami kaitiname ant vidutinės ugnies, kol ištirps cukrus. Nuimame nuo ugnies, pilame likusią grietinėlę, beriame vanilinį cukrų. Pamaišome, kad atvėstų iki kambario temperatūros, perpilame į didesnį dubenį ir statome į šaldytuvą, kad visiškai atvėstų. Tuomet išimame vanilės ankštį, o ledų masę statome į šaldymo kamerą su tuo pačiu dubeniu. Ledus kas 30 minučių 3-4 kartus išplakame mikseriu.. Paskutinį kartą išplakę supilame į indą, kuriame šaldysime, ir šaldome, kol visiškai sustings. Sakanaus!

P.S. Neturiu ką pridurti - nuostabūs vaniliniai ledai :)

Recepto šaltinis Brown eyed baker