Puslapiai

2011 m. lapkričio 2 d., trečiadienis

Kreminė moliūgų sriuba su obuoliais


600 gr. kubeliais supjaustyto moliūgo
2 dideli kietesni obuoliai
1 svogūnas
2-3 česnako skiltelės
0,5 a.š. čiobrelio
0,5 a.š. muskato
0,5 a.š. raudonėlio
0,5 a.š. pipirų
druskos
1 v.š. rudojo cukraus
apie 1200 ml. sultinio (aš viriau iš kubelio)
200 ml. grietinėlės
alyvuogių aliejaus kepimui

Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname, kol gražiai pagelsta. Sudedame kubeliais pjaustytus obuolius. Patroškiname, kol obuoliai pradeda minkštėti. Dedame viską į puodą, kuriame supiltas sultinys.

Toje pačioje keptuvėje patroškiname moliūgą, kol jis pradės minkštėti. Dedame jį į puodą su sultiniu. Suberiame visus prieskonius, cukrų, druską, ir verdame, kol moliūgas išverda. Tada sudedame susmulkintą česnaką, supilame grietinėlę, užviriname ir nukeliame nuo ugnies. Sutriname sriubą blenderiu. Skanaus!

P.S. Sriuba labai labai patiko. Obuoliai ir grietinėlė suteikia sriubai labai švelnų skonį, bei kartu su visais prieskoniais sudaro puikų visų ingrieientų derinį .

Adaptuota iš browneyedbaker.com

3 komentarai:

  1. Atrodo skaniai. Namai visi nukrauti moliūgais ir niekad neragavau trintos sriubos. Reiks gal pabandyti :) Aš jau kai užsiimu kulinarija tai visi receptai būna laaabai nukrypę nuo mūsų virtuvėje įprastinių :DD

    AtsakytiPanaikinti