Puslapiai

2011 m. rugsėjo 25 d., sekmadienis

Desertinės varškės ir obuolių tortas


24 cm. apvaliai formai

Biskvitas:

2 kiaušiniai
50 gr. cukraus
50 gr. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. vanilinio cukraus
3-4 v.š. obuolių sulčių (biskvito sulaistymui)

Kremui:

450 ml. plakamosios grietinėlės
2 pakeliai desertinės "Plombyrinės" varškės
25 gr. želatinos

Obuolių sluoksniui:

500 gr. nuluptų, kubeliais supjaustytų obuolių
20 gr. želatinos
0,5 а.š. cinamono
cukraus (pagal skonį)
200 ml. vandens

Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi ir vanilinu plakame mikseriu 2 min. Suberiame persijotus miltus ir kepimo miltelius, vėl plakame 2 min. Kepame kepimo popieriumi išklotoje formoje 190 C orkaitėje apie 15-20 min. Atvėsiname, sulaistome obuolių sultimis. Galima biskvitą palikti formoje, nes joje ir surinkinėsime tortą.

Kremas. Želatiną užpilame 70 ml. šalto vandens ir paliekame išbrinkti. Atskiruose debenyse išplakame varškę ir grietinėlę iki standumo. Į varškę dedame maždaug 1/4 grietinėlės ir nedideliu greičiu plakame, kol susijungs abi masės. Tuomet plakdami plona srovele pilame ištirpintą ir atvėsintą želatiną. Sudedame likusią grietinėlę ir nedideliu greičiu išplakame iki vientisos masės. Supilame kremą ant biskvito, išlyginame, ir statome į šaldytuvą stingti.

Obuolių sluoksnis. Želatiną užpilame 60 ml. šalto vandens ir paliekame išbrinkti. Obuolius dedame į puodą, pilame vandenį, cukrų, cinamoną ir verdame, kol obuoliai suminkštės ir dalis suvirs iki obuolienės konsistencijos. Į karštus obuolius dedame išbrinkusią želatiną ir maišome, kad ji ištirptų. Obuolius visiškai atvėsiname (!). Užpilame ant sustingusio kremo ir paliekame, kad sustingtų. Skanaus!

P.S. Dar vienas tortas į mano mėgstamų nekeptų tortų sąrašą :) Šį kartą pabandžiau padaryti obuolių sluoksnį. Super! Obuolių nesuviriau į visišką košę, tad valgant jautėsi gaivūs obuolių gabaliukai.

14 komentarų:

  1. Oi, kaip skaniai ir atrodo, ir skamba :) Kaip tik obuolių sezono skanumynas, o dar ir su varške! :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Niam niam kaip skaniai atrodo. Turbūt tas viršus obuolių sūrį kiek primena?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Gal labiau tirsta obuoliene primena. Nors suri tik karta valgiau, tai taip drasiai neatsakyciau :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. O kokią būtent varškę vadini „Plombyrine“? :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Gaminau, tortas nuostabus, tik kitą kartą dėčiau cukraus ir į varškės masę, nors gal pati kalta, nes dėjau ne plombyrinę varškę, o Mūsų švelnioji..

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tikrai, vaizdelis, sukeliantis seilėtekį:) labai skanu turėtų būti.

    AtsakytiPanaikinti
  7. laba AJ norejau paklausti kuo galeciau pakeisti plombyrine varske?paprasta varskyte su cukrum? o marscapone gal tiktu irgi???

    AtsakytiPanaikinti
  8. sveiki, norėjau paklausti, kaip manote, ar obuolius būtų galima pakeisti braškėmis?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Keisti tiek varske, tiek vaisius galite pagal savo skoni. Tinka viskas.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Na, manau verta paminėti tai, kad kepant biskvitas nemenkai susitraukia. Mano tortukas gavosi išlipęs už ribų :)
    Bet Jūsų receptas, kaip ir daugelis kitų, mano jau išbandytų, tiesiog puikus!

    AtsakytiPanaikinti
  11. Sveiki, koks varškės svoris (kiek yra viename pakelyje)? Niekada nedarau su pirktine.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Lina, varskes svoris pakelyje buna 180-200 gr.

    AtsakytiPanaikinti