Puslapiai

2013 m. spalio 24 d., ketvirtadienis

Kotletai turkiškai


Kotletams:

500-600 gr. faršo
1 svogūnas
0,5 stiklinės džiūvėsėlių
1 kiaušinis
2-3 česnako skiltelės
čili pipirų
druskos
pipirų
prieskoninių žolelių

Kiti ingredientai:

2 svogūnai
2 skirtingų spalvų paprikos
5-6 bulvės
1,5 stiklinės pomidorų tyrės (aš naudojau savo Pomidorų padažą, bet galite sutrinti pirktinius pomidorus savo sultyse)
1 stiklinė vandens
3 skiltelės česnako

Į faršą dedame smulkintą, svogūną, česnaką, džiuvėsėlius, išplaktus kiaušinius, prieskonius, viską išmaišome. Formuojame nedidelius kotletukus ir dedame į didesnę kepimo formą, palikdami tarp jų tarpus.

Nuskustas bulves supjaustome skiltelėmis, svogūnus pusžiedžiais, paprikas juostelėmis. Sudedame daržoves į tarpus tarp kotletų.

Pomidorų padažą sumaišome su vandeniu ir užviriname. Sudedame smulkintą česnaką. Jei imsite pirktinius pomidorus, tuomet papildomai įdėkite prieskonių, druskos, jei reikia. Užpilame padažą ant kotletukų ir daržovių. Kepame 200 C orkaitėje apie valandą. Skanaus!

Recepto šaltinis say7.info

2013 m. spalio 22 d., antradienis

Obuolių pyragas su varške ir aguonomis


22-24 cm. apvaliai formai


Tešlai:

180 gr. sviesto
1,5 v.š. majonezo arba grietinės
2 v.š. cukraus
žiupsnelis druskos
2,5-3 stiklinės miltų

Aguonų įdarui:

125 ml. pieno
1 v.š. manų kruopų
70 gr. cukraus
100 gr aguonų
1 v.š. minkšto sviesto

Varškės įdarui:

500 gr. varškės
3 kiaušinio tryniai
75 gr. minkšto sviesto
3 v.š. pieno
3 v.š. krakmolo
1 citrinos sultys
120 gr. cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus

3 nedideli obuoliai

Tešla. Į ištirpintą sviestą suberiame cukrų, druską, maišome, kol ištirpsta cukrus. Į atvėsusį sviestą sudedame majonezą arba grietinę, gerai išmaišome. Beriame miltus ir užmaišome minkštą, bet prie rankų nelimpančią tešlą. Suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą, kol ruošime įdarus.

Аguonų įdaras. Pieną su cukrumi užviriname, suberiame manų kruopas ir maišydami išverdame skystą manų košę. Tuomet sudedame sviestą, aguonas, gerai išmaišome ir atvėsiname.

Varškės įdaras. Varškę petriname per sietelį. Į ja dedame trynius, cukrų, vanilinį cukrų, sviestą ir viską gerai išplakame mikseriu. Sudedame krakmolą, supilame citrinos sultis, pieną, šakštu gerai išmaišome.

Pyrago surinkimas. Kepimo formoje rankomis formuojame pagrindą, t.y. paskirstome tešlą ant dugno ir sienelių. Pakaitomis dedame varškės ir aguonų įdarus juos šiek tiek pamaišydami, kad jie tarpusavyje susimaišytu. Obuolių nelupame, tik perpjauname per pusę, išimame sėklalizdžius, viršuje padarome negilias išilgines įpjovas (žr. nuotrauką). Įspaudžiame obuolių puseles į varškę. Kepame 190 C orkaitėje apie 40 min. Pyragą visiškai atvėsiname, kad gerai sustingtų varškės įdaras. Skanaus!

P.S. Pyragas patiko vien jau tuo, kad gražiai atrodo :) Obuoliai labai skaniai iškepa, citrinos sultys varškės įdarui suteikia malonų prieskonį. Pagrindą galite daryti ir kitokį (mano siūlomas variantas greitai ir paprastai padaromas).


Adaptuota iš ca-ira.livejournal.com

2013 m. spalio 12 d., šeštadienis

Vištienos kepsniai su sūriu



Mėsai:

500-600 gr. vištienos filė
150 gr. fermentinio sūrio
česnako
druskos
pipirų
prieskoninių žolelių mėsai

 Tešlai:

3 nedideli kiaušiniai
3 v.š. majonezo
3-4 v.š. miltų
druskos
pipirų

Filė supjaustom kepsnio dydžio gabaliukais, šiek tiek pamušame mėsos plaktuku. Įtriname smulkintu česnaku, prieskoniais, ir paliekame valandėlei pasimarinuoti.

Išplakame kiaušinius, įmaišome majonezą, įdedame druskos, pipirų pagal skonį. Beriame miltų tiek, kad užmaišytume šiek tiek tirštesnę nei lietinių tešlą.

Keptuveje įkaitiname aliejų. Pamirkome vieną kepsnio pusę tešloje, dedame į keptuvę. Kol kepa viena pusė, ant viršaus pabarstome sūrio (rekomenduoju jo nepagailėti) ir šaukštu užpilame tešlos taip, kad uždengtų sūrį. Atsargiai apverčiame kepsnį ir kepame kitą pusę, kol gražiai apskrunda. Viskas, kepsneliai iškepė, galima serviruoti stalą ir kviesti namiškius pietų :) Skanaus!

P.S. Labai minkšti, sultingi kepsniai! Nepagailėkite gero sūrio, jis tikrai suteikia kepsniui puikų skonį.

2013 m. spalio 8 d., antradienis

Bulvių apkepas su sūriu



1 kg bulvių
2 dideli svogūnai
2 saujos maltų džiūvėsėlių
4 česnako skiltelės
200 ml. grietinėlės 35 %
150 gr. fermentinio sūrio
100 gr. mažais gabaliukais supjaustyto sviesto
druskos
pipirų
šviežių smulkintų krapų
rozmarinų (naudojau džiovintus)

Bulves su lupenomis išverdame, bet neperverdame, nes dar keps orkaitėje. Nors galima virti ir be lupenų, bet tuomet dar trumpiau. Supjaustome vidutinio storio griežinėliais. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais, apkepiname, kol gražiai pagels.
Į grietinėlę dedame česnaką, sutraiškytą česnako spaustuvu, druską, pipirus, rozmariną. Viską gerai išmaišome. Sūri sutarkuojame burokine trintuve.
Į sviestu išteptą formą dedame sluoksnį bulvių, svogūnų, sviesto gabaliukų, užpilame šiek tiek grietinėles su prieskoniais, džiūvėsėlių, pabarstome sūrio, vėl viską kartojame, kol baigsis produktai. Pabaigai užpilame ant viršaus likusią grietinėle ir pabarstome sūriu. Kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 30 min, arba kol viršus gražiai apskrunda. Iškepusį apkepą pabarstome krapais. Skanaus!

P.S. Galima valgyti ir kaip pagrindinį patiekalą, ir kaip garnyrą prie mėsos - abiem atvejais labai skanu! Ypač skanu iš šviežių bulvių.