Puslapiai
▼
2014 m. sausio 28 d., antradienis
Kepenėlės sūrio-jogurto padaže
600 gr. kepenėlių
2 svogūnai
1 stiklinė vandens
150 g. lydyto sūrio
200 gr. natūralaus jogurto be priedų
3 skiltelės česnako
1 v.š. smulkintų krapų
Provanso žolelių arba čiobrelių
druskos
pipirų
Kepenėles supjaustome, pabarstome Provanso žolelėmis arba čiobreliais, išmaišome ir paliekame pastovėti, kol kepsime svogūnus. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais ir apkepiname, kol gražiai pagelsta. Išimame iš keptuvės. Toje pačioje keptuvėje apkepiname kepenėles, kol gražiai apskrunda. Dedame atgal svogūnus, įpilame stiklinę vandens ir uždengę patroškiname apie 10 min. Tuomet sudedame sūrį ir maišome, kol jis išsilydo. Jogurtą sumaišome su krapais, susmulkintais česnakais ir sudedame į keptuvę su kepenėlėmis, įberiame druskos, pipirų, prieskoninių žolelių pagal skonį. Viską išmaišome ir uždengę troškiname ant vidutinės ugnies apie 10 min. Skanaus!
P.S. Labai skanus padažas. Jogurtą galima pakeisti grietine arba grietinėle.
O kokios kepenėlės?
AtsakytiPanaikintiAs naudojau vistienos, bet tinka visos, kokias megstate.
AtsakytiPanaikintio koki sureli naudojat ?
AtsakytiPanaikintiPaprasta fasuota tepama lydyta suri/sureli be jokiu priedu.
AtsakytiPanaikintio kazin kaip antra diena? ar cia reiktu iskart viska suvalgyti? nes as megstu maista gaminti porai dienu :(
AtsakytiPanaikintiAs dariau irgi kelioms dienoms. Kita diena jos dar skanesnes!
AtsakytiPanaikintiaciu uz greita atsakyma. lekiu i parduotuve :)
PanaikintiDariau su vištienos širdelėm, nerealiai skanus padažas, ačiūūū už receptą.
AtsakytiPanaikintiAČIU UŽ SKANU RECEPTĄ.
AtsakytiPanaikintiO su kuo jas patiekiat? Turbūt geriausiai tinka bulvės? :)
AtsakytiPanaikintiMargarita, su bulvem arba makaronais :)
AtsakytiPanaikintiAčiū ;) nes labai noriu jas išbandyti!
PanaikintiOi,i,oi ir dar kartą oi... Dieviškas patiekalas.Visą gyvenimą mėgau kepenėles,o dabar jaučiu ,gresia pavojus jų atsivalgyti...Lenkiu galvą už šį receptą.Didelis AČIŪ
AtsakytiPanaikintiMargo, smagu smagu smagu, kad taip patiko :))
AtsakytiPanaikintiSu kokiom salotom rekomenduojat patiekti si patiekala?
AtsakytiPanaikintiMan labai skanu su burokeliu arba kopustu/morku :)
PanaikintiMan kepinant kepelėles išsiskyrė daug skysčio. Daug negražių pilkų drumzlių. Nors kepinau ant gana kaitrios ugnies. Gaminau su kalakutienos kepenėlėmis. Nors tas drumzles iš keptuvės išvaliau, padažas vistiek liko negražus. Gal geriau kepenėles apvirti ir tada pakepinti?
AtsakytiPanaikintiNesusiduriau su tuo. Reikejo ta skysti tiesiog visa ispilti is keptuves.
Panaikinti