Puslapiai

2014 m. sausio 28 d., antradienis

Kepenėlės sūrio-jogurto padaže




600 gr. kepenėlių
2 svogūnai
1 stiklinė vandens
150 g. lydyto sūrio
200 gr. natūralaus jogurto be priedų
3 skiltelės česnako
1 v.š. smulkintų krapų
Provanso žolelių arba čiobrelių
druskos
pipirų

Kepenėles supjaustome, pabarstome Provanso žolelėmis arba čiobreliais, išmaišome ir paliekame pastovėti, kol kepsime svogūnus. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais ir apkepiname, kol gražiai pagelsta. Išimame iš keptuvės. Toje pačioje keptuvėje apkepiname kepenėles, kol gražiai apskrunda. Dedame atgal svogūnus, įpilame stiklinę vandens ir uždengę patroškiname apie 10 min. Tuomet sudedame sūrį ir maišome, kol jis išsilydo. Jogurtą sumaišome su krapais, susmulkintais česnakais ir sudedame į keptuvę su kepenėlėmis, įberiame druskos, pipirų, prieskoninių žolelių pagal skonį. Viską išmaišome ir uždengę troškiname ant vidutinės ugnies apie 10 min. Skanaus!

P.S. Labai skanus padažas. Jogurtą galima pakeisti grietine arba grietinėle.

18 komentarų:

  1. As naudojau vistienos, bet tinka visos, kokias megstate.

    AtsakytiPanaikinti
  2. o koki sureli naudojat ?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Paprasta fasuota tepama lydyta suri/sureli be jokiu priedu.

    AtsakytiPanaikinti
  4. o kazin kaip antra diena? ar cia reiktu iskart viska suvalgyti? nes as megstu maista gaminti porai dienu :(

    AtsakytiPanaikinti
  5. As dariau irgi kelioms dienoms. Kita diena jos dar skanesnes!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. aciu uz greita atsakyma. lekiu i parduotuve :)

      Panaikinti
  6. Dariau su vištienos širdelėm, nerealiai skanus padažas, ačiūūū už receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  7. O su kuo jas patiekiat? Turbūt geriausiai tinka bulvės? :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Atsakymai
    1. Ačiū ;) nes labai noriu jas išbandyti!

      Panaikinti
  9. Oi,i,oi ir dar kartą oi... Dieviškas patiekalas.Visą gyvenimą mėgau kepenėles,o dabar jaučiu ,gresia pavojus jų atsivalgyti...Lenkiu galvą už šį receptą.Didelis AČIŪ

    AtsakytiPanaikinti
  10. Margo, smagu smagu smagu, kad taip patiko :))

    AtsakytiPanaikinti
  11. Su kokiom salotom rekomenduojat patiekti si patiekala?

    AtsakytiPanaikinti
  12. Man kepinant kepelėles išsiskyrė daug skysčio. Daug negražių pilkų drumzlių. Nors kepinau ant gana kaitrios ugnies. Gaminau su kalakutienos kepenėlėmis. Nors tas drumzles iš keptuvės išvaliau, padažas vistiek liko negražus. Gal geriau kepenėles apvirti ir tada pakepinti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nesusiduriau su tuo. Reikejo ta skysti tiesiog visa ispilti is keptuves.

      Panaikinti