Puslapiai

2014 m. birželio 17 d., antradienis

Desertas su braškėmis ir varškės kremu

Vasara ir braškių sezonas jau prasidėjo, ir toks tingulys vasaros dienas leisti virtuvėje... :) Bet juk norisi kažko skanaus ir gaivaus. Tad štai paprasčiausias receptukas braškių sezono atidarymui!



4-5 nedidelėms stiklinėms

200 gr. braškių
300 gr. kreminės varškės President (arba Rikotos, Maskarponės ar kt.)
200 gr. grietinėlės 35 %
100 gr. sausainių (Selga, Gaidelis)
30 gr. sviesto
5 v.š. cukraus (arba pagal skonį)

Sausainius pamalame smulkintuvu arba pasmulkiname buvių grūstuve iki stambių trupinių. Sumaišome su tirpintu sviestu, sudedame į stiklines, šaukšteliu paspaudžiame, kad trupiniai truputį sukibtų.
Grietinėlę išplakame su 3 v.š. cukraus ir citrinos rūgštimi iki standumo. Atsargiai sumaišome su varške.
Braškes šiek tiek patriname su 2 v.š. cukraus.
Dedame ant sausainių kremo, braškių, vėl kremo ir t.t. Palaikome 1-2 val. šaldytuve. Skanaus!

P.S. Galite naudoti ir paprastą varškę, petrintą per sietelį. Jei mėgstate, galite dėti smulkintų riešutų, šokolado ar ko tik norite pagal savo skonį. Labai gaivu, paprasta ir greita!

1 komentaras:

  1. Ačiū, kad pasidalinote. Tiesa, sausainiai patyžta, be to, su sviestu sumaišius labai riebu. Antrąsyk gaminta tiesiog su avižinių sausainių trupiniais. Ir norisi daugiau braškių. Taip pat dedame daugiau grietinėlės, mažiau kreminio sūrio - masė gaunasi puresnė.

    AtsakytiPanaikinti