Kažin, ar rasime sodybą ar sodą, kuriame nebūtų bent kelių krūmų raudonųjų serbentų :) Visada maniau, kad uogos tinkamos tik uogienėms virti, o pasirodo, kad iš rūgščių raudonųjų serbentų galima pasidaryti fantastiško skonio padažą paukštienai!
3 stiklainiukai po 200 ml.
500 gr. raudonųjų serbentų
200 gr. cukraus
50 ml. acto 9% arba 35 ml. 6%
1 a.š. druskos
1/2 a.š. maltų gvazdikėlių
1/4 a.š. cinamono
1/4 a.š. juodųjų pipirų
1/4 a.š. kvapiųjų pipirų
4 skiltelės susmulkinto česnako (nebūtina)
Serbentus beriame į puodą ir patraiškome bulvių grūstuve, kad išsiskirtų sultys (arba galite šiek tiek pamalti blenderiu). Statome ant ugnies ir pakaitiname iki užvirimo. Tuomet nukeliame nuo ugnies, suberiame cukrų, ir dar šiek tiek maišydami pakaitiname, kol ištirps cukrus. Sudedame prieskonius, druską, česnaką, actą, išmaišome, vėl pakaitiname ant mažos ugnies kelias minutes. Išpilstome į sterilius stiklainiukus ir laikome šaldytuve. Skanaus!
P.S. Nuo šiol jau turėsiu kur panaudoti raudonuosius serbentus :) Labai skanus padažas, ypač prie keptos vištienos. Ingredientų kiekį galite koreguoti pagal savo skonį, ypač pipirus, druską. Česnako galite nedėti, bet jei norite pikantiško aštraus skonio - jis čia labai tinka.
Kokį actą naudojate? Ar yra skirtumas kokį?
AtsakytiPanaikintiAs naudojau 9%, jei naudosite 6 %, tai pilkite maziau.
PanaikintiPuikus receptas, bet sipnesnio acto negali buti maziau.
AtsakytiPanaikintiO citrinos rūgštis netinka? Jei neturi po ranks acto juk nelėksi specialiai į parduotuvę
AtsakytiPanaikintiNeeksperimentavau su citrinos rugstim.
Panaikintigeras receptas. Tik kitą kartą pilčiau mažiau acto. Česnakai tinka puikiai.
AtsakytiPanaikintiPuikus receptas, tik actas mano manymu viską gadina. Jau kelis metus gaminu ir nededu visai jokio acto, pavirinu gal šiek tiek ilgiau. Puikiai laikosi!
AtsakytiPanaikintiPuikus receptas
AtsakytiPanaikintiAš įpyliau balzaminio acto. Puikus skonis.
AtsakytiPanaikintiSveiki, gal kas nors galėtų pasakyti kiek mililitrais būtų 500 g serbentų?
AtsakytiPanaikinti