Puslapiai
2010 m. sausio 30 d., šeštadienis
Vyšninis sūrio ir želė tortas (nekeptas)
Šiek tiek kitoks Nekepto šokoladinio sūrio torto variantas - su vyšnių ir želė sluoksniu.
Pagrindui
350 gr. sausainių (2 pakeliai, geriausia šokoladiniai)
150 gr. sviesto
Sūrio sluoksniui
250 gr. maskarponės sūrio
200 gr. grietinėlės
120 gr. cukraus
20 gr. želatinos
Želė sluoksniui
500-600 ml indelis konservuotų vyšnių sirupe
20 gr. želatinos
2-3 šaukštai cukraus, jei vyšnių sirupas rūgštus
Pagrindas. Blenderiu arba mėsmale sumalame sausainius. Ištirpiname ir atvėsiname sviestą. Sumaišome su maltais sausainiais. Gausime drėgną, birią masę. Beriame ją į torto formą nuimamais kraštais (26 cm. skersmens) ir stipriai spausdami suformuojame torto padrindą. Statome į šaldytuvą, kol ruošime sūrio kremą.
Sūrio kremas. Želatiną užpilame 100 ml. šalto virinto vandens ir paliekame apie 30 min, brinkti. Tuo metu iki standumo išplakame grietinėlę su cukrumi. Sudedame maskarponę ir visą masę išplakame iki vientisios. Išbrinkusią želatiną pakaitiname iki užvirimo, nukeliame nuo viryklės, atvėsiname, supilame į sūrio/grietinėlės kremą ir gerai išmaišome (ne mikseriu). Kremą pilame ant sausainių pagrindo, išlyginame ir dedame į šaldytuvą, kol kremas sustings (man po valandos jau buvo sustinges taip, kad galima buvo pilti želė sluoksnį).
Želė sluoksnis. Želatiną užpilame 100 ml vandens ir pastatome brinkti apie 30 min. Nupilame nuo vyšnių sirupą. Turėtų būti apie 150-200 ml. Kadangi sirupas stipraus skonio (mano buvo rūgštokas), įpilame į jį vandens tiek, kad iš viso gautume apie 500 ml skysčio. Jei sirupas rūgštus, įberiame cukraus (galima pagal skonį, kokio saldumo želė norite). Į vyšninį sirupą supilame išbrinkusią želė. Viską nuolat pamaišydami, kad ištirptų želė, pakaitiname iki užvirimo, nukeliame nuo ugnies ir atvėsiname.
Išdėliojame ant sustingusio sūrio kremo vyšnias ir užpilame atvėsusią želė. Statome tortą į šaldytuvą, kol sustings.
P.S. Kadangi labai patiko šokoladinis sūrio tortas, panorau jį pasidaryti dar kartą ir šiek tiek kitokį variantą. Želė su vyšniomis suteikė tortui gaivumo ir lengvumo...
2010 m. sausio 29 d., penktadienis
Triufeliai
100 ml grietinėlės (35%)
2 valgomieji šaukštai kakavos
1 valgomasis šaukštas cukraus pudros
Šokoladą sulaužyti gabaliukais arba sutarkuoti. Grietinėlę pakaitinti iki užvirimo, nukelti nuo ugnies. Suberti šokoladą, maištyti, kol ištirps ir masė taps vientisa. Šokolado masę atvėsinti ir pastatyti į šaldytuvą maždaug 3 valandoms. Tuomet šaukšteliu imti truputį šokolado ir rankomis greitai formuoti triufelius, nes šokoladas rankose šyla ir tirpsta. Sufromuotus triufelius pastatyti į šaldytuvą 15-20 min. Išėmus apvolioti kakavos ir cukraus pudros mišinyje. Skanaus!
P.S. Formuojant triufelius man darbą labai palengvino vienkartinės polietileninės pirštinės, nes kočiojant šokoladą šiltuose delnuose jis labai tirpo. Triufeliai pasakiškai skanūs...
Recepto šaltinis gotovim-doma.ru
2010 m. sausio 27 d., trečiadienis
Bandelės su obuoliais
2010 m. sausio 25 d., pirmadienis
Vištiena baltame česnakiniame padaže su sūriu
Zefyrai
Iš nurodyto kiekio produkto išeina apie 90 zefyrų (2-3 cm. skersmens)
Želatiną užpilti 100 ml. šalto virinto vandens ir palikti brinkti 2 valandas. Tuo pat metu cukrų užpilti 200 ml šalto virinto vandens ir taip pat palikti 2 valandoms. Praėjus 2 valandoms cukrų supilti į puodą ir maišant užviriname, ir nuo užvirimo pradžios dar paverdame 7-8 min. sumažinę ugnį iki vidutinės. Nukelti puodą nuo viryklės, supilti želatiną ir mikseriu plakti 10 min. (plakti minimaliu greičiu; geriausia "1"). Tada suberti citrinos rūgštį ir vėl plakti 5 min. Galiausiai suberti vanilinį cukrų, sodą ir dar plakti 5 min. Gausime tirštą masę. Ją palikti pastovėti 10 min. Sudėti masę į kulinarinį švirkštą ir ant kepimo popieriaus išspausti 2-3 cm. skersmens zefyrus. 3-4 valandas palaikyti šaldytuve ir galima valgyti :) Skanaus!
P.S. Pirmą kartą darydama pabandymui ėmiau tik trečdalį nurodytų produktų (išėjo 35 vnt.). Zefyrai išėjo labai skanūs! Kitą kartą būtinai darysiu visą porciją :)
Recepto šaltinis say7.info
2010 m. sausio 23 d., šeštadienis
Varškės pyragas su mėlynėmis
150 gr. sviesto arba margarino
150 gr. cukraus
2 a.š. vanilinio cukraus
1 kiaušinis
200-250 gr. miltų
2 a.š. kepimo miltelių
Įdaras:
600 gr. varškės
150 gr. cukraus
100 gr. krakmolo
300 gr. mėlynių (arba bet kokių kitų uogų)
2010 m. sausio 17 d., sekmadienis
Nekeptas šokoladinis sūrio tortas (Cheesecake)
Pagrindas:
300 gr. šokoladinių sausainių
100-150 gr. sviesto
Įdaras:
500 gr. maskarponės sūrio
200 ml 33-35% grietinėlės
150 gr. cukraus
20 gr. želatinos
Papuošimui:
30 gr. juodojo šokolado (nebūtina)
Visų pirma želatiną užpilame 100 ml šalto virinto vandens ir pastatome 40-60 min, kad išbrinktų.
Pagrindui blenderiu arba mėsmale sumalame sausainius. Ištipriname sviestą, išmaišome su sausainių trupiniais. Turi gautis biri, drėgna masė. Sausainių masę suberiame į 24-26 cm. torto formą nuimamais kraštais, stipriai spausdami suformuojame pagrindą (gerai prispaudžiame kraštuose). Pastatome į šaldytuvą, kol ruošime įdarą.
Želatiną pakaitiname iki užvirimo, ir nukeliame nuo viryklės (neviriname). Ataušiname. Išplakame grietinėlę su cukrumi, sudedame maskarponę ir gerai išmaišome. Supilame ataušintą želatiną ir viska išmaišome iki vientisos masės. Įdarą dedame ant torto pagrindo, tolygiai paskirtsome. Apibarstome tarkuotu šokoladu. Statome į šaldytuvą 3-4 val., kad sustingtų. Skanaus!
P.S. Ėmiau 2 pakelius sausainių "Selga" (360 gr.) ir ištirpinau 170 gr. sviesto, bet užtektų apie 130 gr. - tuomet pagrindas bus minkštesnis. Tortas išėjo pasakiškai skanus!
Recepto šaltinis say7.info
2010 m. sausio 1 d., penktadienis
Šokoladinis baltojo kremo tortas su persikais
3 šokoladiniai biskvitai (gali būti pirktiniai)
200 gr. mascarponės
200 gr. grietinėlės
200 gr. grietinės
cukraus pagal skonį
400 ml indelis konservuotų persikų
Papuošimui (ganašas)
200 gr. juodo šokolado
200 gr. grietinėlės
Kremas. Išplakame grietinėlę, į ją sudedame grietinę, mascarponę ir beriame cukrų. Viską išplakame mikseriu. Jei kremas skystokas - galima įberti pakelį grietinėlės standiklio ir palaikyti šaldytuve. Persikus supjaustome mažais kubeliais ir sumaišome su kremu. Pertepame torto biskvitus.
Ganašas. Puode pakaitiname grietinėlę, suberiame tarkuotą šokoladą ir maišydami ištirpiname. Kai masė atvėsta - apliejame tortą. Pastatome į šaldytuvą, kad tortas gerai sustingtų. Tuomet tortą galima papuošti cukraus pudra, naudojant trafaretus :)
P.S. Labai paprastai pagaminamas ir labai skanus tortas. Tik nereikėtų į kremą berti daug cukraus, nes šokoladinis ganašas tortui suteikia nemažai saldumo. Skanaus!