Apie 16 keksiukų
150 gr. minkšto sviesto
150 gr. cukraus
2 kiaušinių
žiupsnelio druskos
150 gr. miltu
1 a.š. kepimo miltelių
50 ml pieno
15 gr. kakavos
5 a.š. stiprios kavos (turimas omeny skystis)
150 gr. cukraus
2 kiaušinių
žiupsnelio druskos
150 gr. miltu
1 a.š. kepimo miltelių
50 ml pieno
15 gr. kakavos
5 a.š. stiprios kavos (turimas omeny skystis)
Sviestą su cukrumi ir druska išplakti iki purios masės. Po vieną mušti kiaušinius ir kaskart paplakti apie 1 min. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti. Suberti į sviesto masę ir šaukštu atsargiai išmaišyti. Supilti pieną ir dar kartą viską permaišyti.
1/3 tešlos atidėti į kita dubenį, suberti kakavos miltelius ir supilti atvėsintą kavą (aš 1 а.š. stiprios tirpios kavos užpyliau 5 v.š. vandens).Viską išmaišyti.
Į keksiukų formą sudėti popierines formeles, arba formą ištepti aliejumi. Dėti po truputį baltos, juodos masės pakaitomis, jas lengvai pamaišyti. Taip užpildyti 2/3 formelės aukščio.
Kepti įkaitintoje iki 175 C orkaitėje apie 20-25 min. (patikrinti mediniu pagaliuku, ar iškepė). Skanaus!
P.S. Keksiukai tiesiog nuostabūs! Labai purūs, drėgni - tiesiog tirpsta burnoje... Didžiausios pagyros Aguonėlei už jų receptą :)
Recepto šaltinis aguonele.blogspot.com