Puslapiai

2015 m. gruodžio 29 d., antradienis

Tortas "Bounty"




22 cm. apvali forma nuimamais kraštais

Tešlai:

150 gr. minkšto sviesto
1 trynys
100 gr. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. kakavos miltelių
140 gr. miltų

Kokosiniam sluoksniui:

6 kiaušinio baltymai
200 gr. kokoso drožlių Arimex
150 gr. cukraus
žiupsnelis druskos

Kremui:

5 kiaušinio tryniai
4 v.š. cukraus
200 gr. minkšto sviesto
200 ml. pieno
1 a.š. vanilinio cukraus
2 v.š. romo arba konjako

Šokoladiniam glajui:

100 gr. šokolado
100 gr. gietinėlės 35-36 %

Tešla. Išplakame minkštą sviestą, trynį ir cukrų. Sudedame miltus, kakavą ir kepimo miltelius, išmaišome. 2/3 tešlos paskirstome ant kepimo popieriumi išklotos formos dugno (aš padariau ir "sieneles" iš tešlos, bet tai nebūtina), o likusią 1/3 tešlos dedame į šaldymo kamerą.

Kokosinis sluoksnis. Baltymus su cukrumi ir druska plakame iki standumo. Išplakti baltymai turi laikytis apverstame dubenyje, paviršius turi būti lygus, blizgus. Atsargiai sumaišome su kokoso drožlėmis. Pilame kokoso-baltymų masę ant  formoje esančios tešlos. Imame iš šaldymo kameros sukietėjusią tešlą ir stambia trintuve užtarkuojame ant kokoso masės. Dedame į 180°C orkaitę ir kepame valandą. Iškeptą atvėsiname.

Kremas. Trynius, cukrų ir pieną maišydami kaitiname ant vandens garų vonelės, kol viskas tampa maždaug kefyro tirštumo (aš viriau ant viryklės, bet reikia nuolat maišyti ir stebėti, kad tryniai paprasčiausiai neišvirtų ir nesušoktų į gabaliukus, todėl rekomenduoju tą daryti ant vandens garų vonelės). Atvėsiname. Sviestą mikseriu išplakame, kol tampa purus ir beveik baltas. Tuomet pilame po kelis šaukštus trynių masės ir toliau plakame. Taip darome, kol supilame visą trynių masę. Galiausiai supilame alkoholį ir dar kartą išplakame. Kremas turi gautis tvirtos konsistencijos. Užtepame jį ant atvėsusio torto viršaus (galima ir ant šonų). Statome į šaldytuvą sustingti.

Šokoladinis glajus. Puode pakaitiname grietinėlę su šokoladu, kol šokoladas ištirpsta. Paliekame atvėsti. Užpilame ant torto. Aš rekomenduočiau palaikyti šaldytuve, kol šiek tiek sustings, tada galima bus lengviau užtepti šokoladą ant šonų. Viskas, tortas baigtas, statome į šaldytuvą bent nakčiai, o dar geriau - parai.

P.S. Šio torto receptą turiu jau gal 5 metus. Paragavus supratau, kad be reikalo tiek delsiau :) Labai skanus tortas, ypač tiems, kas mėgsta kokosus ir "tikrus", saldžius tortus. Puošti galima nebūtinai šokoladu, bet jis čia tikrai labai tinka. 

Recepto šaltinis ovkuse.ru

2015 m. lapkričio 23 d., pirmadienis

Kukurūzų spragėsiai su karamele



100 gr. kukurūzų spraginimui
60 gr. sviesto
50 gr. rudojo cukraus
70 gr. medaus (dirbtinio arba natūralaus) arba cukraus sirupo
1/3 a.š. sodos arba kepimo miltelių

Kukurūzus spraginame, kaip įprasta. Aš naudojau mikrobangei skirtą 100 gr. pakelį. Spragėsius suberiame į kepimo skardą, išklotą popieriumi.

Sviestą, cukrų ir medų kaitiname, kol užverda (sirupas ima putoti). Sumažiname ugnį ir maišydami pakaitiname apie 5 min. Nuimame nuo ugnies, suberiame sodą. Gerai išmaišome. Pilame karamelę ant kukurūzų, permaišome. Pirmą kartą ne visi kukurūzai pasidengs karamele - labai ir nesistenkite, vėliau karamelė tolygiai išsimaišys. Kepame 100° C orkaitėje apie 40-50 min., kas 10 min. viską gerai permaišydami, kad karamele apliptų visi spragėsiai. Iškeptus atvėsiname. Skanių spragėsių ir gero filmo :)

P.S. Mėgstantiems sūdytą karamelę galima į karamelę kartu su soda įberti 0,5-1 a.š. druskos. Arba iš karto naudoti sūrius spragėsius.

Recepto idėja Pineapple & Coconut

2015 m. lapkričio 12 d., ketvirtadienis

Kesksiukai su varške ir mėlynėmis


apie 17 keksiukų

180-200 gr. varškės (galima naudoti kreminę)
3 didesni kiaušiniai
160 gr. cukraus
100 gr. sviesto
200 gr. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
150-200 gr. mėlynių (naudojau šaldytas) + 1 a.š. miltų
žiupsnelis druskos

Kiaušinius su cukrumi ir druska plakame mikseriu apie 3-5 min., kol masė tampa puri ir jos tūris padidėja. Sudedame per sietelį pertrintą varškę, ir išlydytą atvėsintą sviestą. Išmaišome šaukštu. Suberiame miltus ir kepimo miltelius, šaukštu išmaišome, bet nepermaišome. Ant mėlynių (atšildyti nereikia) užberiame šaukštelį miltų ir išmaišome, kad visos apliptų miltais (taip uogos nenusės į tešlos dugną). Suberiame mėlynes į tešlą, pamaišome. Užpildome tešla 2/3 formelės aukščio. Kepame 190°C temperatūroje apie 20-25 min., arba kol viršus gražiai pagelsta. Skanaus :)

P.S. Keksiukai iškepė su labai skania karamelizuota plutele ir minkštu puriu vidum!

Recepto šaltinis Neringos blogas

2015 m. spalio 28 d., trečiadienis

Cukinijų blynai su mocarela ir česnakiniu padažu



Apie 10 vidutinio dydžio blynų

Blynams:

400 gr. cukinijos (svoris nuluptos ir išskobtos)
100-130 gr. mocarelos
1 kiaušinio
apie 5 v.š. miltų
pusė svogūno
krapų
itališko žolelių mišinio
druskos

Padažui:

grietinės
česnako
krapų
druskos (arba Vegetos prieskonių)

Cukiniją ir mocarelą sutarkuojame stambia tarka, svogūną - smulkia. Jei cukinija išskiria skysčio, jį nupilame. Sumaišome visus ingredientus. Tešla turi būti gana tiršta, tad miltų kiekį pasikoreguokite patys. Kepame po kelias minutes iš abiejų pusių.
Padažui sumaišome visus ingredientus. Skanaus!

2015 m. spalio 27 d., antradienis

Nekeptas meduolių tortas su bananais



22-24 cm. apvaliai formai nuimamais kraštais

600 gr. meduolių
600 gr. grietinės 30-40%
2 v.š. citrinos sulčių
2 v.š. cukraus pudros (nebūtina)
4 bananai
1 v.š. želatinos (be kaupo)
40 ml. šalto vandens

Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti.
Meduolius sutrupiname (aš šiek tiek pamaliau blenderiu - pažiūrėkite, kokie trupiniai nuotraukoje). Grietinę, citrinos sultis ir cukraus pudrą išplakame mikseriu, tuomet supilame ištirpintą ir atvėsintą (!!!) želatiną ir nedideliu greičiu mikseriu vėl išplakame iki vientisos masės. Bananus supjaustome riekelėmis. Kepimo formos dugną nuimamais kraštais išklojame kepimo popieriumi. Beriame trupinių, užtepame kremo, išdėliojame dalį bananų, vėl beriame trupinių ir t.t. Viršutinis sluoksnis turi būti iš trupinių, bet pasilikite jų mažiau, nei viduriniams sluoksniams. Viskas, tortukas paruoštas. Statome į šaldytuvą sustingti. Skanaus!

P.S. Keli mano pastebėjimai. Į grietinę cukraus pudros galima neberti - užtenka saldumo nuo bananų ir meduolių. Kitą kartą grietinės imčiau 800 gr. (kadangi labai mėgstu daug kremo tortuose :). Originaliame recepte meduoliai buvo netrupinami, o tiesiog supjaustomi riekelėmis. Tortas buvo skanesnis pastovėjęs parą. Tikrai puikaus skonio, daug laiko ir produktų nereikalaujantis tortas. Įtrauktas į kartojamų sąrašą. Vaisius galima naudoti ir kitus. Su rūgštesniais reikės saldinti grietinę. 

Recepto šaltinis superkuhen.ru

2015 m. spalio 22 d., ketvirtadienis

Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu



2 skardoms sausainukų

200 gr. minkšto sviesto
250 gr. varškės
1 a.š. kepimo miltelių
200-250 gr. miltų
cukraus, sumaišyto su cinamonu

Minkštą sviestą ištriname su varške. Suberiame miltus ir kepimo miltelius (miltų tiek, kad tešla neliptų prie rankų). Užminkome tešlą. Dedame 1 val. į šaldytuvą. Iškočiojame kuo plonesnį lakštą, su stikline išspaudžiame apskritimus, abi puses spustelim į cinamoninį cukrų ir sulankstome du kartus per pusę. Sausainuką dar kartą gerai suspaudžiame, nes kepdami gali išsiskleisti. Kepame 180°C orkaitėje apie 20 min., arba kol gražiai paruduoja. Atvėsiname. Skanių sausainių :)

P.S. Receptas, kurį rasite turbūt kiekviename receptų tinklaraštyje, bet aš populiarius receptus dažniausiai išbandau paskutinė :) Kitą kartą į vidų įdėčiau tarkuoto obuolio. 

Recepto šaltinis vkusnovsem.com

2015 m. spalio 7 d., trečiadienis

Apelsinų skonio moliūgų tortas su maskarpone



22 cm. apvaliai formai

Pagrindui:

180-200 gr. šokoladinių trapių sausainių
50 gr. sviesto
4 v.š. grietinėlės

Kremui:

400 gr. moliūgo tyrės*
200 gr. 35-36% grietinėlės
250 gr. maskarponės arba rikotos sūrio
100 gr. cukraus pudros (arba pagal skonį)
1 apelsinas
20 gr. želatinos
80 ml. šalto vandens

* Moliūgo tyrė gaminama labai paprastai. Moliūgą nulupkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais, sudėkite į orkaitės skardą ir kepkite 180°C temperatūroje, kol suminštės. Kepimo laikas priklauso nuo to, kokio dydžio gabaliukais supjaustysite moliūgą. Aš pjaustau maždaug 3-4 cm. kubeliais ir kepu apie 20 min. Iškepusį sutriname virtuviniu kombainu arba kokteilių plaktuvu. Šios tyrės galima pasigaminti daugiau ir užšaldyti. 

Pagrindas. Sausainius sutrupiname, supilame išlydytą sviestą ir grietinėlę, gerai išmaišome. Beriame į kepimo popieriumi išklotą formą, paskirstome per visą plotą ir gerai paspaudžiame, kad trupiniai suliptų (ypač prie formos kraštų, kad vėliau nepratekėtų kremas). Pastatome į šaldytuvą.

Kremas. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Moliūgo tyrę, maskarponę ir 50 gr. cukraus pudros išplakame mikseriu iki vientisos masės. Sudedame nutarkuotą apelsino žievelę ir supilame išspaustas apelsino sultis. Išmaišome. Želatiną ištirpiname (tik neužviriname), atvėsiname ir įmaišome į kremą. Galiausiai įmaišome su likusia pudra iki standumo išplaktą grietinėlę. Jei visgi matote, kad kreme yra gumuliukų, išplakite jį nedideliu greičiu mikseriu. Pilame kremą ant pagrindo ir dedame į šaldytuvą sustingti. Skanaus!

P.S. Sunkiausia šiame recepte buvo sugalvoti jo pavadinimą, nes, rodos, tai moliūgų tortas, bet labiausiai jame jaučiasi apelsinų skonis! :) Labai skanu ir gaivu (nors įeina gana riebūs produktai). Viršų pabarsčiau nuo pagrindo pasiliktais trupiniais. Nesu didelė daržovių mėgėja saldžiuose kepiniuose, bet tai jau nebe pirmas receptas, keičiantis mano skonį :)

Recepto idėja iš food-berdsk.ru

2015 m. rugsėjo 30 d., trečiadienis

Birių produktų оbuolių pyragas (be kiaušinių)

Šio pyrago pavadinimų radau įvairių - vienur vadinamas vengrišku, kitur Varšuvos obuolių pyragu. Įdomiausia yra tai, kad šis pyragas kepamas be tešlos! Gal kam tai jau ne naujas receptas, bet aš kepiau jį pirmą kartą. Labai patiko ne tik skonis, bet ir tai, kad tereikia suberti produktus į kepimo skardą! Kas sakote, kad nemokate ar nemėgstate kepti pyragų, - šį tikrai iškepsite be jokio vargo!




20 cm. apvaliai kepimo formai


Matavimui naudojama 200 ml. stiklinė

1 stiklinė miltų
1 stiklinė manų kruopų
2/3 stiklinės cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
5-7 nedideli obuoliai
100 gr. sviesto
1 a.š. cinamono
žiupsnelis druskos

Dubenyje sumaišome visus sausus produktus. Obuolius sutarkuojame burokine trintuve, sumaišome su cinamonu. Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi. Beriame 1/3 sauso mišinio, dedame sluoksnį obuolių, vėl pabarstome sauso mišinio ir t.t. paskutinis sluoksnis turi būti sauso mišinio. Ant viršaus išdėliojame sviestą, supjaustytą mažais gabaliukais. Kepame 190° orkaitėje apie 30-40 min., viršus turi gražiai paruduoti. Iškeptą visiškai atvėsiname. Skanaus pyrago :)

P.S. Labai neįprasto skonio pyragas - traškus, drėgnas, saldus. Man trūko tik kaušelio ledų :)

Recepto šaltinis gotovim-doma.ru


2015 m. rugsėjo 25 d., penktadienis

Šokoladiniai keksiukai su avietėmis


Apie 20 keksiukų

Tešlai:


170 gr. sviesto

170 gr. juodo šokolado
3 dideli kiaušiniai
70 g. cukraus
200 gr. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
200 gr. aviečių
žiupsnelis druskos

Papuošimui:


100 juodo šokolado

5 v.š. grietinėlės
aviečių
cukraus pudros (nebūtina)

Tešla. Puode ant nedidelės ugnies ištirpiname sviestą su šokoladu. Atvėsiname. Kiaušinius, cukrų ir druską mikseriu plakame, kol ištirpsta cukrus (apie 7 min; masė turi padvigubėti). Supilame šokoladą, išplakame. Beriame miltus su kepimo milteliais ir nedideliu greičiu mikseriu gerai išplakame. Įmaišome avietes. Į keksiuko formelę dedame tešlos (apie 2/3 formelės) ir kepame 180°C apie 20 min. 


Papuošimas. Ištirpiname šokoladą su grietinėle ir atvėsiname. Užtepame ant keksiuko, uždedame kelias avietes ir statome į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų. Prieš valgant galime pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!


P.S. Labai šokoladiniai keksiukai :) Tešla tokia pati, kaip neseniai kepto Šokoladinio varškės pyrago su vyšniomis. 


2015 m. rugsėjo 3 d., ketvirtadienis

Pikantiška mišrainė su vištiena, pupelėm ir česnakiniais duonos skrebučiais



200-300 gr. rukytos vištienos (naudojau vištienos ketvirtį)
150 gr. fermentinio sūrio
200 gr. virtų arba konservuotų pupelių
100-200 gr. konservuotų kukurūzų
1-2 marinuoti agurkai
kelios riekės juodos duonos
1 skiltelė česnako
druskos
majonezo

Česnaką susmulkiname ir įtriname į duonos riekeles, pabarstome druska. Tada supjaustome kubeliais ir paskrudiname sausoje keptuvėje. Pjaustomus ingredientus supjaustome kubeliais. Visus ingredientus sumaišome su majonezu.

P.S. Soti, išraiškingo skonio mišrainė, labai tiksianti vakarėliams ir šventėms. Jei mišrainės iš karto nevalgote, skrebučius dėkite prieš patiekdami, nes jie suminkštės.

Recepto šaltinis vk.com

2015 m. rugpjūčio 25 d., antradienis

Mini kibinai su kopūstais (tešla be kiaušinių)



20 mažų kibinukų

Tešlai:

150 gr. šalto sviesto
250 gr. grietinės 10-12 %
250-350 gr. miltų
1 v.š. cukraus
0,5 a.š. druskos

Įdarui:

kopūsto
morkos
svogūno
kario
druskos
pipirų

*Kiaušinio arba pieno aptepimui, sezamo sėklų, aguonų, riešutų ar kt. pabarstymui

Tešla. Dubenyje sumaišome 250 gr. miltų, druską, cukrų. Dedame mažais gabaliukais supjaustytą arba burokine trintuve sutarkuotą sviestą. Triname rankomis, kol susidarys drėgni trupiniai. Supilame grietinę, užminkome tešlą. Jei ji limpa prie rankų, suberiame likusius miltus, bet nepadauginame, - tešla turi būti minkšta ir elastinga. Dedame tešlą 30 min. į šaldytuvą.

Įdaras. Įdarui daržoves smulkiai supjaustome (morką sutarkuojame) ir patroškiname keptuvėje su trupučiu aliejaus. Įberiame prieskonių.

Tešlą padaliname į 20 dalių ir formuojame kibinus. Viršų aptepame plaktu kiaušiniu arba pienu, pabarstome sezamais, aguonomis, riešutais ar kt. Kepame iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., arba kol viršus gražiai apskrunda.

P.S. Kibinus galite daryti ir didesnius, arba formuoti bandeles be kaselės. Įdarui irgi galima dėti ir kitų daržovių (aš dėjau tiesiog tai, ką turėjau šaldytuve :). Labai gera ir greitai padaroma tešla , kibinai išlieka minkštučiai net po kelių dienų. 


2015 m. rugpjūčio 18 d., antradienis

Varškės pyragas su vyšniomis ir kokoso pienu


26 cm. apvaliai kepimo formai

Tešlai:

2 maži kiaušiniai
250 gr. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
125 gr. sviesto
60 gr. cukraus
žiupsnelis druskos

Įdarui:

500 gr. kreminės varškės
100 gr. cukraus
3 kiaušiniai
150 gr. grietinės
200 gr. kokoso pieno (tirštesnio)
4 v.š. krakmolo
1 a.š. vanilinio cukraus
200 gr. vyšnių be kauliukų

Tešla. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą, druską, cukrų ir viską rankomis trinkite, kol susidarys trupiniai. Įmuškite kiaušinį, vėl viską išminkykite iki vientisos masės.  Jei tešla lips prie rankų, įberkite saujelę miltų, bet nepadauginkite. Tešla turi būti minkšta. Susukite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.

Įdaras. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Dubenyje sumaišykite varškę, kokoso pieną, grietinę, vanilinį cukrų, krakmolą ir trynius. Baltymus su cukrumi išplakite iki standumo (apvertus dubenį jie turi jame laikytis). Atsargiai įmaišykite į varškės masę. Sudėkite vyšnias ir taip pat atsargiai pamaišykite 

Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi. Tešlą paskirstykite ant dugno ir sienelių. Supilkite įdarą. Kepkite 175°C orkaitėje apie 60 min., kol viršus ims gražiai rusti. Iškepusį visiškai atvėsinkite (geriausia per naktį palaikyti šaldytuve). 

P.S. Uogas galite naudoti įvairias. Tiks ir šaldytos, tik nupilkite skystį. Pagal originalų recepta įdarui reikėjo kokoso kremo, bet jo neradau. Jei rasite, kepkite su kremu - manau pyragas bus dar skanesnis (nors ir pienas puikiai tiko). 

Adaptuota iš liveinternet.ru

2015 m. rugpjūčio 6 d., ketvirtadienis

Šokoladinis vyšnių pyragas su varške

Vyšnios ir šokoladas, mmm.... Tobulas derinys.. Pasidalinsiu su Jumis šokoladiniu vyšnių pyrago receptu. Esu kepusi daugybę pyragų, tad esu gana išranki jų skoniams. Jei šį kepu jau trečią kartą per savaitę (ne ne, ne visus suvalgiau pati :))), vadinas pyragas tikrai vertas pagyrų!





Kepimo formos: 21 cm. apvali, arba stačiakampė 18x24 cm.

Tešlai:

100 gr. juodojo šokolado
50 gr. cukraus
120 gr. sviesto
130 gr. miltų
2 dideli kiaušiniai
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos

Įdarui:

300 gr. kreminės varškės
300 gr. vyšnių (tiks ir šaldytos, ir šviežios)
100 gr. cukraus
1 mažas kiaušinis

Tešla. Puode ant nedidelės ugnies ištirpiname sviestą su šokoladu. Paliekame atvėsti. Kiaušinius, cukrų ir druską mikseriu plakame, kol ištirpsta cukrus (masė padvigubėja). Supilame šokoladą, išplakame. Beriame miltus su kepimo milteliais ir nedideliu greičiu mikseriu gerai išplakame.

Įdaras. Įdarui šaukštu dubenyje ištiriname  varškę, kiaušinius ir cukrų. Masė turi būti maždaug kremo konsistencijos.

Surinkimas. Kepimo formą ištepame sviestu arba išklojame kepimo popieriumi. Pilame 1/3 tešlos, paskirstome ant viso dugno. Dedame 1/2 varškės masės, vėl mentele paskirstome per visą plotą. Ant varškės išdėliojame pusę vyšnių (šaldytas reikia atšildyti). Toliau vėl pilame tešlą, ant jos varškė ir vyšnios, ir paskutinis sluoksnis - tešla (pyrago viršus). Jei nepavyks gražiai užtepti tešlos ant varškės masės (abi masės gali gautis skirtingo tirštumo) - nieko tokio, viskas vis tiek puikiai iškeps. Kepame iki 180-190°C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. (tikriname mediniu pagaliuku). Pyragą būtinai visiškai atvėsiname. Atvėsusį galima apšlakstyti juoduoju šokoladu. Skanaus!

P.S.  Dar vienas receptas į mano kartojamų sąrašą :) Rekomenduoju. Jei naudosite paprastą varškę, pertrinkite ją per sietelį. 

Recepto šaltinis lesyaka.ru

2015 m. liepos 29 d., trečiadienis

Makaronai su daržovėmis ir saldžiarūgščiu padažu kiniškai




2 porcijoms

150 gr. spagečių
0,5 raudonos paprikos
0,5 geltonos paprikos
sauja šparaginių pupelių
1 morka
0,5 svogūno
50 gr. žaliųjų žirnelių
svogūno laiškų
sezamo sėklų
aliejaus kepimui (naudojau Floriol su bazilikais)

Padažui:

100-150 gr. pomidorų padažo (aš naudojau savo Naminį pomidorų padažą)
8 v.š. vandens
1 a.š. medaus
3-4 v.š. sojos padažo
1 v.š. obuolių acto (galima keisti citrinos sultimis)
1 v.š. saldžiųjų čili padažo (nebūtina, jei nemėgstate aštriai)

Makaronus išverdame. Užvirusiame vandenyje kelias minutes paverdame šparagines pupeles. Keptuvėje ant didelės ugnies aliejuje kelias minutes apkepiname šiaudeliais supjaustytas paprikas, morkas, svogūną, žirnelius, šparagines pupeles (kepame viską kartu). Dedame į keptuvę makaronus, pilame pomidorų padažą, gerai išmaišome. Užpilame visus likusius sumaišytus padažo ingredientus, ir kepame dar apie minutę. Tiekdami pabarstome svogūnų laiškais ir sezamo sėklomis. Skanaus!

P. S. Tokį patiekalą valgiau rytiečių restorane. Namie pabandžiau kažką panašaus pakartoti. Skonis beveik identiškas. Rekomenduoju rytiečių virtuvės gerbėjams - labai greita, paprasta ir skanu. 

2015 m. liepos 12 d., sekmadienis

Žalumynų šaldymas žiemai

Gal kai kam tai jau nebus nauja, bet aš šiemet pirmą kartą išbandžiau kiek kitokiu būdu šaldyti įvairius žalumynus. 


svogūnų laiškų
česnakų laiškų
krapų
špinatų
tyro alyvuogių aliejaus
druskos (nebūtina)

Viską supjaustome ir dedame į blenderį, įpilame kelis šaukštus aliejaus (arba kiek norite; tai pat galima įberti druskos), ir sumalame iki norimos konsistencijos (galima tik šiek tiek pasmulkinti, galima malti iki tyrės konsistencijos). Sudedame į ledukų formas, užšaldome, tuomet sudedame į dėžutę ar maišelį ir laukiame žiemos, o sulaukus tereiks tiesiog įmesti kubelį žalumynų į sriubą, troškinį, padažą, makaronus ar kt. Skanaus!

P.S. Surašiau tai, ką šaldžiau aš, bet galite maišyti žalumynus pagal savo skonį.

2015 m. birželio 28 d., sekmadienis

Špinatų pesto



100 gr. špinatų
60 gr. kedro riešutų Arimex
60 gr. tarkuoto kietojo sūrio
2-4 v.š. alyvuogių aliejaus
druskos (jei reikia)
pipirų

Viską sudedame į blenderį (smulkintuvą) ir sumalame. Pradžiai siūlau įpilti 2 v.š. aliejaus. Jei pesto bus per tirštas, įpilkite jo dar.

P.S. Tradicinis itališkas pesto daromas su bazilikais, bet aš turėjau špinatų, kuriuos reikėjo sunaudoti - man patiko dar labiau, nei su bazilikais. Riešutus galite naudoti ir kitus, pvz. anakardžių.

2015 m. birželio 26 d., penktadienis

Riešutiniai sausainiai be miltų



120 gr. anakardžių riešutų Arimex
70 gr. cukraus
1 didelio kiaušinio baltymas
žiuosnelis druskos

Riešutus sumalame iki smulkių gabaliukų. Sumaišome juos su cukrumi. Baltymą su druska išplakame iki standumo (masė turi būti blizgiu paviršiumi, laikyti savo formą ir apvertus dubenį nekristi iš jo). Sumaišome baltymus su riešutais. Dedame po arbatinį šaukštelį tešlos ant kepimo popieriumi išklotos skardos, paspaudžiame, kad suteiktume sausainio formą. Kepame iki 170°C įkatintoje orkaitėje 10-15 min., kol prisilietus pirštu sausainis vis dar būna minkštas, bet jo paviršius nebelimpa. Tuomet išjungiame orkaitę ir paliekame sausainius 40-60 min. šiltoje orkaitėje. Skanaus!

P.S. Riešutus galite naudoti, kokius tik norite. Galite maišyti ir kelių rūšių.

Recepto šaltinis 1000.menu

2015 m. birželio 17 d., trečiadienis

Keksas su džiovintais vaisiais ir uogom



150 gr. minkšto sviesto
150 gr. cukraus
2 kiaušinių
žiupsnelio druskos
150 gr. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
50 ml pieno
150-200 gr. džiovintų uogų ir vaisių mišinių 1Go Arimex

Sviestą su cukrumi ir druska išplakti iki purios masės. Po vieną mušti kiaušinius ir kaskart paplakti apie 1 min. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti. Suberti į sviesto masę ir šaukštu atsargiai išmaišyti. Supilti pieną, džiovintas uogas ir dar kartą viską permaišyti.
Pailgą kekso formą ištepti aliejumi. Sudėti teštą ir kepti įkaitintoje iki 175 C orkaitėje apie 50 min. (patikrinti mediniu pagaliuku, ar iškepė). Skanaus!

P.S. Labai patiko Arimex uogų ir džiovintų vaisių mišinukai 1Go! Nereikia pirkti atskirai įvairių rūšių uogų ar vaisių, kurie dažnai užsiguli iki galo nesunaudoti. Labai patogu šiuos mišinukus įsimesti į rankinę kelionei ar tiesiog kasdienai kaip sveiką užkandį! 

2015 m. birželio 10 d., trečiadienis

Makaronų ir maltos mėsos apkepas



250 gr. smulkių vermišelių
400 gr. virtos mėsos (naudojau vištieną)
1 svogūnas
1 kiaušinis
100 ml. sultinio
2 v.š. alyvuogių aliejaus
krapų (nebūtina)
druskos
pipirų

Makaronus kelias minutes paverdame (tik nepervirkite). Nukošiame vandenį ir įmaišome aliejų, kad makaronai nesuliptų. Mėsą sumalame mėsmale. Apkepiname smulkiai sukapotą svogūną. Mėsą, svogūnus, krapus sumaišome su makaronais, supilame išplaktą kiaušinį su sultiniu (galime pasilikti šaukštą plakinio ir juo aptepti apkepo viršų), įberiame pagal skonį druskos, pipirų. Dedame masę į aliejumi išteptą formą ir kepame 180°C orkaitėje apie 20 min. arba kol viršus gražiai užkepa. Skanaus!

P.S. Tokį apkepą ankčiau gamindavo darželiuose - kas lankėte, tikrai prisiminsite :) Labai skanu su daržovių salotomis. Skanus ir šaltas.

Recepto šaltinis Kulinarya123

2015 m. birželio 2 d., antradienis

Tarta su džiovintomis slyvomis ir šokoladiniu ganašu


22 cm. apvaliai formai

Pagrindas:

1 trynys
100 gr. kambario temperatūros sviesto
0,5 a.š. vanilinio cukraus
1 a.š. kakavos miltelių
70 gr. cukraus pudros
200 gr. miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių

Įdaras:


250 gr. džiovintų slyvų be kauliukų Arimex
200 gr. pieniško šokolado
200 ml. grietinėlės 35%
200 gr. maskarponės sūrio

Pagrindas. Mikseriu išplakame minkštą sviestą, trynį, cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir kakavą. Suberiame miltus, kepimo miltelius ir užminkome minkštą tešlą. Rankomis paskirstome ją į kepimo formą ant dugno ir sienelių (maždaug 4-5 cm.). Subadome dugną šakute ir palaikome šaldytuve 20 min. Kepame 190-200°C orkaitėje apie 20 min. Atvėsiname.

Įdaras. Slyvas užpilame karštu vandeniu, kad šiek tiek išbrinktų (palaikome 10 min.). Puode ant vidutinės ugnies pakaitiname grietinėlę ir joje ištirpiname šokoladą. Masę šiek tiek atvėsiname ir įmaišome maskarponę. Ant iškepusio pagrindo dugno sudedame nuspaustas slyvas ir užpilame šokoladinę masę. Stingdome šaldytuve 5-6 val., o dar geriau - per naktį, kad ganašas gerai sustingtų. Skanaus :)

P.S. Slyvas galite mirkyti alkoholyje. Turėkite omenyje, kad ganašas būna pakankamai minkštas - toks ir turi būti.

Recepto šaltinis www.lizanka87.blogspot.com

2015 m. gegužės 28 d., ketvirtadienis

Daržovių-kumpio mišrainė su jogurtiniu užpilu


pakelis įvairių salotų mišinio
150 gr. virto kumpio
0,5 geltonos paprikos
0,5 raudonos paprikos
5-7 vnt. juodų alyvuogių
5-7 vnt. žalių alyvuogių, įdarytų paprika
kelių rūšių nesmulkintų salotų lapų papuošimui

Užpilas:

1 v.š. majonezo
0,5-1 a.š. garstyčių (nebūtina)
100 gr. natūralaus jogurto
druskos
pipirų

Kumpį ir paprikas supjaustome juostelėmis. Sumaišome su kitais ingredientais. Serviruojme dubenyje su salotų lapais ir atskirai patiekiame užpilą.

Recepto idėja iš Paleta smaku

2015 m. gegužės 24 d., sekmadienis

Saldžiųjų bulvių (batatų) lazdelės su varškės padažu



Lazdelėms:

2 didesnių saldžiųjų bulvių
2-3 v.š. alyvuogių aliejaus
0,5 a.š. kario
0,5 a.š. saldžiosios parikos miltelių
0,5 a.š. česnako miltelių (arba pagal skonį)
druskos

Padažui:

100 gr. varškės
2-3 v.š. grietinės
krapų
druskos
pipirų

Bulves supjaustome plonomis lazdelėmis (apie 1-1,5 cm.). Sumaišome prieskonius ir druską su aliejumi ir sumaišome su bulvėmis. Kepame 200° C orkaitėje, kol apskrunda (laikas priklauso nuo orkaitės, aš kepiau apie 20 min.). Padažui sumaišome visus ingredientus. Skanaus!

P.S. Puikus ir sveikas užkandis! Prieskonius galite naudoti, kokius norite.

2015 m. gegužės 22 d., penktadienis

Grietininis krekerių tortas



400 gr. saldžių krekerių ("Žuvyčių" arba kt. mažų sausainukų)
500 ml. grietinės 20-30 %
250 ml. grietinelės 35-36%
cukraus pudros pagal skonį
citrinos rūgšties ant peilio galiuko
15 gr. želatinos

Želatiną užpilame 40 ml. šalto vandens ir paliekame išbrinkti. Į grietinėlę beriame šaukštą pudros, ctrinos rūgštį ir išplakame iki standumo. Į grietinę įberiame pagal skonį cukraus pudros ir gerai išplakame. Įmaišome grietinėlę. Ištirpiname želatiną, atvėsintą supilame į kremą ir dar kartą išplakame mikseriu. Supilame ant sausainių, išmaišome. Jei kremas labai skystas, prieš sumaišydami su sausainiais palaikykite šaldytuve (tam, kad sausainiai nenusėstų ant formos dugno). Norimą formą išklojame maistine plėvele, sudedame torto masę, viršų paspaudome šaukštu/mentele, kad neliktų tarpelių. Stingdome šaldytuve. Skanaus!

P.S. Dar vienas "tinginių" torto variantas - mažai darbo ir daug torto :))

2015 m. gegužės 19 d., antradienis

Naminis žemės riešutų sviestas

Jau gana seniai turėjau minčių pasigaminti naminį žemės riešutų sviestą. Kadangi iki šiol nesidomėjau, kaip jis daromas, įsivaizdavau, kad tai gana sudėtingas procesas... Kartu su Arimex nusprendėme pabandyti. Išties buvo sunku patikėti, kad tai taip paprastai pagaminamas skanumynas! Apie riešutų naudą ir maistingumą turbūt nė rašyti nereikia - visi viską puikiai žinote!
 

 
Išeiga - apie 300 ml.
 
500 gr. žemės riešutų be luobelių Arimex
2 a.š. aliejaus (geriausia kokosų, makadamijų riešutų, ar kt. riešutų, arba bet kokio, išskyrus alyvuogių)
druskos (pagal skonį)
cukraus pudros (pagal skonį)

Riešutus 10-15 min. paskrudiname 180°C orkaitėje. Teliko juos tik sumalti! Malti galima virtuviniu kombainu arba blenderiu. Malame nedideliu greičiu, karts nuo karto nugramdome nuo sienelių prilipusią riešutų masę ir vėl malame, kol riešutai taps drėgni, t.y. iš jų pradės skirtis aliejus. Jei turite gerą kombainą ar blenderi, tai teužims 3-5 min. Šiame etape, kad pagreitintume procesą, supilame aliejų (jei norite, pagal skonį pasaldinkite arba įberkite druskos), ir dar pamalame kelias minutes iki norimos konsistencijos. Kuo ilgiau malsime, tuo skystesnis bus sviestas. Skanaus!

P.S. Jokių konservantų, jokių dirbtiniu priedų - pats geriausias naminis riešutų sviestas per keliolika minučių!
 

2015 m. balandžio 4 d., šeštadienis

Karamelinis krekerių tortas



500-600 gr. saldžių krekerių "Žuvyčių"
1 indelis "Rududu"
1 pakelis sviesto (180-200 gr.)
1 citrina
4 v.š. riebios grietinės
žiupsnelis druskos
džiovintų vaisių, uogų, riešutų pagal skonį (jei norite)

Ant silpnos ugnies mašydami kaitiname sviestą ir Rududu, kol viskas ištirpsta ir masė tampa vienalyte. Dedame grietinę, druską ir dar šiek tiek pakaitiname. Atvėsiname. Supilame išspaustas citrinos sultis ir sudedame nutarkuotą žievelę. Masę išplakame mikseriu. Sausainius beriame į dubenį, suberiame džiovintus vaisius, uogas, riešutus ar kt. ir supilame kremą. Viską išmaišome ir gerai paspausdami sudedame į torto ar kt. formą. Paliekame kelioms valandoms kambario temperatūroje, vėliau statome į šaldytuvą. Skanaus!

P.S. Labai paprastas ir labai skanus tortukas. Ruošiant Velykų stalą, tai turbūt grečiausiai padaraomas šventinis skanėstas :) Galite improvizuoti dėdami įvairius priedus, puošti šokoladu, kokoso drožlėmis, pabarstukais. 

Recepto šaltinis Visko po trupinėlį

2015 m. kovo 1 d., sekmadienis

Sausainiai su spanguolėmis ir baltuoju šokoladu



2 skardoms sausainių 

2  kiaušiniai
3 stiklinės miltų (stiklinė 200 ml.)
1,5 a. š. kepimo miltelių
0,5 a. š. druskos
200 g sviesto
180 gr. cukraus
70 gr. džiovintų spanguolių Arimex
200 gr. balto šokolado

Spanguoles užpilame karštu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Sviestą su cukrumi plakame mikseriu, kol masė taps puri (apie 3-4 min.). Įmušame kiaušinius, vėl gerai išplakame. Beriame druską, kepimo miltelius, miltus, spanguoles ir viską šaukštu išmaišome. Tešla bus lipni. Šlapiomis rankomis formuojame graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos maždaug 5 cm. atstumu vienas juo kito - kepdami jie išsiplės į šonus (kamuoliukų suploti nereikia). Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., arba kol sausainiai gražiai paruduoja. Atvėsiname ant grotelių. Ištirpiname šokoladą, įmerkiame sausainio šoną, nuvarviname šokolado perteklių, dedame ant kepimo popieriaus ir statome į šaldytuvą sustingti. Skanaus!

P.S. Apibūdinsiu paprastai - tobuli :)

Tešlos receptas iš Spicecoat

2015 m. vasario 24 d., antradienis

Vištienos vėrinukai orkaitėje


5 iešmeliams

2 vnt. vištienos filė
pusė raudonosios paprikos (nebūtina)

Marinatui:

3 v.š. aliejaus
3 skiltelės česnako
2 v.š. citrinos sulčių
1-2 a.š. cukraus arba medaus
2 v.š. sojos padažo
1 a.š. saldžiosios paprikos miltelių
juodųjų pipirų
druskos
provanso žolelių

Mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais. Užpilame sumaišytais marinato ingredientais ir paliekame kelias valandas marinuotis. Medinius iešmelius dedame į vandenį ir pamirkome 30 min. Suveriame ant jų mėsą (tarp mėsos gabaliukų galima suverti supjaustytos parikos). Imame kepimo formą, kurios plotis būtų šiek tiek mažesnis, nei iešmelių ilgis (ant dugno galima įpilti vandens, kad mėsa kepdama nesausėtų). Ant formos kraštų sudedame mėsos vėrinukus, t.y. taip, kaip kepami šašlykai. Kepame 200°C orkaitėje, kol mėsa gražiai apskrunda.  Kepimo metu iešmelius kelis kartus pasukiojame, kad mėsa tolygiai apskrustų, bei vis palaistome dubenyje likusiu marinatu. Skanaus!

P.S. Marinato ingredientų kiekį galite keisti pagal savo skonį. Labai skanu su Mėlynaisiais marinuotais svogūnais.

2015 m. vasario 22 d., sekmadienis

Marinuoti mėlynieji svogūnai prie mėsos



2 nedideli mėlynieji svogūnai
120 ml. vandens
60 ml. obuolių acto
1-2 v.š. cukraus
1 a.š. druskos
4 žirnelių kvapiųjų pipirų

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite į nedidelį stiklainiuką. Visus kitus ingredientus sumaišykite, kad ištirptų cukrus. Paragaukite marinato - jei Jūsų skoniui kažko trūksta, įdėkite. Marinatą užpilkite ant svogūnų. Pamarinuokite per naktį. Skanaus!

P.S. Labai mėgstu šiuos svogūnus su šašlykais!

2015 m. vasario 19 d., ketvirtadienis

Žuvies maltinukai su žirnelių įdaru



Išeiga 8-10 maltinukų

500 gr. sumaltos žuvies
1 kiaušinis
50 gr. baltos duonos/batono
50 ml. pieno
druskos
pipirų
prieskonių žuviai
džiūvėsėlių (apvoliojimui)

Įdarui:

150 gr. šaldytų žirnelių
1 svogūnas
druskos
pipirų

Įdaras. Svogūną smulkiai supjaustome ir kepame, kol gražiai pagelsta. Neatšildytus žirnelius beriame į verdati vandenį, dar kartą užviriname ir verdame 3 min. nuo užvirimo. Beriame į kiaurasamtį ir perliejame šaldu vandeniu - taip jie išlaikys sodrią žalią spalvą. Žirnelius sumaišome su svogūnais ir sumalame blenderiu. Įberiame druskos, pipirų pagal skonį.

Žuvis. Duoną/batoną užpilame pienu ir paliekame, kad suminkštėtų. Į mėsmale arba kombainu sumaltą žuvį sudedame nuspaustą duoną/batoną, išplaktą kiaušinį, druską pipirus, prieskonius. Jei naudosite šaldytą žuvį, prieš maldami labai gerai nuspauskite vandenį, kad faršas laikytų savo formą. Jei visgi faršas per minkštas - įberkite džiūvėsėlių. Imame maždaug delno dydžio faršo gabalėlį, suplojame, dedame arbatinį šaukštelį įdaro ir užspaudę kraštus formuojame pailgą maltinuką. Apvoliojame džiūvėsėliuose. Kepame įkaitintoje keptuvėje aliejuje, kol abi pusės gražiai apskrunda. Skanaus!

P.S. Jei naudosite šaldytos žuvies filė, imkite 750 gr. - atšildžius bus maždaug 450-500 gr. Vietoj žirnelių galite naudoti brokolius. Labai skanūs maltinukai! Būtinai darysiu ir su kitokiais įdarais. 

Recepto šaltinis kamelena.ru

2015 m. vasario 16 d., pirmadienis

Baklava - šiltųjų kraštų saldumynas su riešutais


Jei lankėtės Turkijoje arba Graikijoje, paklausti, koks tų šalių saldumynas sukelia skaniausius prisiminimus, tikriausiai visi be išimties atsakytumėte, kad tai yra Baklava :) Tas pasakiškas plonyčių tešlos lapelių ir medaus sirupe išmirkusių riešutų skonis verčia pripažinti, kad kai kurie saldumynai tikrai verti nuodėmės :)... Tad kviečiu ir Jus bent valandėlei mintimis nukeliauti į šiltuosius kraštus, ir besvajojant apie artėjančias atostogas savo rankomis pasigaminti šį saldųjį skanėstą.



450 gr. filo tešlos
100 gr. lazdyno riešutų Arimex
100 gr. migdolų riešutų Arimex
100 gr. bertoletijų riešutų Arimex
100 gr. anakardžių riešutų Arimex
200 gr. sviesto
1 a.š. cinamono
žiupsnelis druskos

Sirupui:

200 gr. cukraus
170 gr. medaus
150 ml. vandens
2 v.š. citrinos sulčių
2 cinamono lazdelės

Sirupas. Iš pradžių išsiverdame sirupą. Pilame visus produktus į puodą, dedame cinamono lazdeles ir ant vidutinės ugnies vis pamaišydami kaitiname, kol užverda. Sumažiname ugnį ir pamaišydami verdame apie 7-10 min. (iki sirupo konsistencijos). Paliekame atvėsti.

Baklava. Svarbi pastaba - atidarytą filo tešlą būtinai uždenkite drėgnu rankšluosčiu, nes ji labai džiūsta! Susirandame kepimo formą daugmaž tešlos matmenų dydžio. Aš tokios neturėjau, tad perpjoviau tešlą per pusę (teko dar truputį apipjaustyti kraštus) ir kepiau formoje 18 x 24  - toks dydis buvo pats tas, formą užpildžiau kepiniu beveik iki viršaus. Jeigu tešla visgi neatitinka formos matmenų - apipjaustykite ją pagal formos dydį. Kadangi filo tešla yra labai plonytė, vienam sluoksniui jos reikia 4-7 lapelių, tad geriausia būtų pasidalinti tešlą ir riešutus į lygias dalis, kad galėtumėte tolygiai sluoksniuoti, pvz. aš dariau 5 sluoksnius tešlos, ir 4 riešutų. Galima lapelių kiekį dėti ir iš akies, bet pirmą kartą kepant bus paprasčiau orientuotis juos padalinus,  kad gale nebūtų taip, jog tešlos jau nėra, o riešutų liko.

Taigi, riešutus sumalame į smulkius gabaliukus, sumaišome su cinamonu ir žiupsneliu druskos. Sviestą ištirpiname. Ištepame formą sviestu, ant dugno dedame vieną tešlos lapelį, aptepame jį sviestu, dedame kitą, vėl tepame sviestu, ir taip sudedame pirmą sluoksnį. Nepamirštame kiekvieno lapelio (!!!) ištepti sviestu. Beriame dalį riešutų. Toliau vėl tešlos lapeliai, riešutai. Ir taip sluoksniuojame, kol baigiasi tešla ir riešutai. Paskutinis sluoksnis turi būti iš tešlos, kurį irgi aptepame sviestu. Imame aštrų peilį, supjaustome kepinį išilgomis juostomis, kurias supjaustome dar ir išilgai, kad gautume gražius rombo formos gabaliukus. Dedame į 170°C orkaitę ir kepame apie 30-40 min., arba kol viršus ima gražiai ruduoti. Iškepusią baklavą iš karto apipilame sirupu (pilame ir ant gabaliukų viršaus, ir į tarpus, kad sirupas susigertų į visus sluoksnius). Paliekame bent pusdieniui, o dar geriau parai arba net kelioms - kuo ilgiau laikysite, tuo skonis bus sodresnis ir turtingesnis! Skanaus!

Kadangi baklavoje nėra greitai gendančių produktų, ją galima laikyti net 3-4 mėnesius kambario temperatūroje.

P.S. Jei tešlą apipjaustysite pagal savo formos dydį, neišmeskite nuopjovų! Dėkite jas ant ištisų lapelių, kiekvieną gabalėlį ištepdami sviestu - iškepusioje baklavoje viskas gražiai sulips, ir turėsite storesnius tešlos sluoksnelius. Riešutus galite naudoti, kokius norite.

Pagrindinis recepto šaltinis natashaskitchen.com


2015 m. vasario 6 d., penktadienis

Salotos su rūkyta vištiena, avokadu ir riešutais


4 porcijoms

150-200 gr. rūkytos vištienos (naudojau vištos ketvirtį)
salotų gūžės
1 žalias obuolys
1 avokadas
1 nedidelė morka
1 mėlynasis svogūnas
100 gr. graikinių arba anakardžių riešutų Arimex

Užpilui:

4 v.š. majonezo
4 v.š. natūralaus jogurto
pusė arba ketvirtis mažo svogūno (pagal skonį)
1 skiltelė česnako
1 v.š. sojos padažo
1 a.š. rudojo cukraus
1 v.š. citrinos sulčių
druskos
pipirų

Salotas suplėšome ir dedame į lėkštes. Vištieną, avokadą, obuolį supjaustome kubeliais arba juostelėmis, morką sutarkuojame stambia pjaustykle, svogūną supjaustome pusžiedžiais. Viską išdėliojame į lėkštes. Pabarstome riešutų (jei naudosite anakardžių - paskrudinkite keptuvėje).

Padažui smulkiai sutarkuojame svogūną ir česnaką. Sumaišome visus ingredientus ir išplakame šluotele. Apšlakstome salotas. Skanaus!

P.S. Labai sočios salotos. Galima salotas sumaišyti su padažu dubenyje ir išdėlioti į lėkštes.

Idėja iš www.vk.com

Moliūgų blynai su varške ir obuoliais



200 gr. moliūgo
180-200 gr. varškės (pakelis)
1 obuolys
50 gr. razinų
3 v.š. cukraus
6-8 v.š. miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių
2 kiaušiniai
50 ml. pieno
žiupsnelis druskos

Razinas išmirkyti karštame vandenyje. Obuolius sutarkuoti burokine pjaustykle, moliūgą smulkesne. Sumaišyti visus produktus ir kepti blynus. Labai skanu su medumi!

Recepto idėja iš say7.info

2015 m. sausio 19 d., pirmadienis

Moliūgų sriuba su paprika ir kokoso pienu



700 gr. moliūgo
400 ml. kokoso pieno
400 ml. sultinio
1 svogūnas
1 didelė raudonoji paprika
1 a.š. kario
1 a.š. saldžiosios paprikos miltelių
2 skiltelės česnako
0,5 a.š. imbiero miltelių
juodųjų pipirų
druskos

Moliūgą išverdame vandenyje ir puode sutriname blenderiu. Pilame į moliūgo tyrę kokoso pieną, sultinį (viriau iš kubelio), beriame imbiero ir paprikos miltelius. Svogūną supjaustome ir apkepiname, kol gražiai pagelsta. Sudedame česnaką, suberiame karį ir dar kelias minutes kepame. Sudedame svogūnus į puodą. Toje pačioje keptuvėje apkepiname papriką, kol suminkštėja ir taip pat sudedame į puodą. Puode esančią sriubą užviriname ir paverdame 5 min. Sutriname blenderiu. Patiekiame su moliūgo sėklomis, paskaniname juodaisiais pipirais ir drsuka (man užteko sultinio sūrumo). Skanaus!

P.S. Šildanti sriuba žiemai su švelniu kokoso prieskoniu! Iš visų virtų moliūgo sriubų ši kol kas patiko labiausiai.

2015 m. sausio 12 d., pirmadienis

Silkė su džiovintomis spanguolėmis ir riešutais


1 puselė silkės filė
1 morka
2 svogūnai
100-150 ml. pomidorų padažo
20-30 gr. kedro riešutų Arimex
50 gr. džiovintų spanguolių Arimex

Svogūną supjaustome pusžiedžiais, morką sutarkuojame stambia trintuve ir viską apkepiname, kol suminkštėja. Sudedame pomidorų padažą ir spanguoles. Dar kelias minutes patroškiname. Dedame daržoves į lekštę, ant viršaus sudedame supjaustytą silkę ir pabarstome kedro riešutais. Skanaus!

P.S. Galima naudoti ir kitokius riešutus, tik tuomet juos reiktų pasmulkinti. Silkę su džiovintomis spanguolėmis ragavau pirmą kartą. Bus vėl kartojama!