2009 m. rugpjūčio 18 d., antradienis

Cinamoninis ritinėlių pyragas


Tešlai:
6 v. š. cukraus
1 a. š. druskos
5,5 v. š. sviesto
1 kiaušinis
apie 500 g miltų
7 gr. sausų mielių
200 ml pieno, kambario temperatūros
cinamoninio cukraus (pagal skonį sumaišiau cukrų ir cinamoną)

Glajui:

apie 500 g cukraus pudros
2 a. š citrinos sučių
50 ml pieno

Sviestą ištryniau su cukrumi ir druska, supyliau išplaktą kiaušinį, pieną ir miltus sumaišytus su mielėmis. Užminkiau tešlą. Palikau ją kelioms valandoms, kad iškiltų. Kai tešla iškilo, iškočiojau apie 1 cm storio tešlos lakštą, pabarsčiau cukrumi sumaišytų su cinamonu ir lengvai susukau į ritinį. Tada ritinį sujausčiau apie 3,5 cm pločio gabalėliais. Išėjo 10 ritinėlių. Kažkaip iki galo neperskaičiau, kad skardoje ritinėlius dar reikėtų pakildinti, bet ir to nepadarius pyragas kepant puikiai iškilo. Tik kitą kartą paliksiu dar didesnius tarpus tarp ritinėlių, nes kaip ir sakė Kaspinėlis - pyragas labai plečiasi. Kepiau apie 30 min 180 °C temperatūroje.

Iškepusį ir šiek tiek atvėsusį pyragą aptepiau glaistu (sumaišiau nurodytus produktus). Bet beveik pusė glaisto liko. Tad galima butų mažinti produktų kiekį. Pyragas labai skanus :)


Recepto šaltinis - Kaspinėlis

6 komentarai:

  1. oj, kokia nuodėmė :) tikrų tikriausia be jokių priekaištų :) o glajus super pavyko :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. sveiki,dekoju uz puiku recepta, nuostabi,minksta tesla,begalinis skonis,daznai gaminu,be glajaus.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kepiau 40 min. bet viduryje liko neiškepusios tešlos :(

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dažnai kepu šias bandeles,bet be glajaus.Norėčiau pasitikslinti,ar užtenka glajaus produktus tik sumaišyti,ar reikia dar pakaitinti?Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kaitinti glajaus nereikia, uztenka tik sumaisyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. o kiek gramu yra 5,5 v.sauksto sviesto? 200g uztektu ar reiketu daugiau?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...