2009 m. spalio 25 d., sekmadienis

Bolo de caneca - pyragėlis per 3 minutes!

Kai radau šį receptą, jis man pasirodė kaip iš fantastinės knygos :))) Na kokį pyragėli iškepsi puodelyje per 3 minutes?? O pasirodo iškepsi, ir dar labai skanų :) Ypač geras receptas, kai užgriūna netikėti svečiai, o spintelėje net paprasčiausio sausainio nerasta... Tad šis portugališkas desertukas Bolo de caneca (pyragaitis puodelyje) kaip mat atsidurs ant stalo, jei tik turite mikrobangę, nes jį kepti reikia - lygiai 3 minutes!!!
Puodelis turėtų būti ne mažesnis, nei 250 ml (man patogiau buvo didesnis puodelis sultiniui, nes patogiau sumaišyti produktus)

4 v.š. miltų
4 v.š. cukraus
2 v.š. kakavos
1 kiaušinis
3 v.š pieno
3 v.š. aliejaus
1 а.š. kepimo miltelių (nebūtina)

Visų produktų imame po nubrauktą valgomą šaukštą.

Taigi į puodelį imušame ir išplakame kiaušinį, pilame aliejų, cukrų pieną, kakavą. Viską gerai išmaišome. Suberiame miltus ir kepimo miltelius (pagal receptą jie nebūtini, bet įbėriau apsidraudimui, kad pyragėlis iškiltų). Išmaišome, kad neliktų gumuliukų ir statome puodelį į mikrobangę, nustatome didžiausią galingumą ir laikmatį lygiai 3 minutėms :)

Man pyragėlis iškilo net virš puodelio kraštų, bet kadangi ėmiau didelį puodelį, tai išėmus iš mikrobangės jis susmego, bet tik tiek, kokio ir turėtų būti dydžio iš nurodytų produktų kiekio.


Štai taip pyragėlis atrodė išimtas iš puodelio:


Ir viduje per tokį trumpa laiką jis visiškai iškepęs - minkštut minkštutėlis!


Na tikrai pasakiško skonio desertas - labai minkštas, ir skaniausias dar šiltas. Galima valgyti su ledais, apibarstyti cukraus pudra, apipilti tirpdytu šokoladu ir kt. Skanaus!

Šaltinis - iRRi style

11 komentarų:

  1. Atrodo tikrai labai skaniai, bei neįtikėtina, kad tik per 3 min. Reiks išmėginti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nerealus!!!!! Perskaičius receptą neįmanoma nepagaminti jo :) Ir tikrai laaaaabai skanus :)Ačiū už nuostabius receptus :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nu netikėjau, bet gavosi super duper ultra puikiai. Liuks receptėlis ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. O jeigu be mikrobanges? gal orkaiteje irgi imanoma?

    AtsakytiPanaikinti
  5. skaitinėjau receptus ir taip iškart užsimaniau ko nors skanaus ir greitai, žiūriu per tris minutes galima pasidaryti pyragėlį, neslėpsiu išpradžių žiūrėjau šiek tiek skeptiškai, bet pagalvojaureikia pabandyti tai per 10 minučių jis atsidūrė pas mane prie stalo, per tas 10 minspėjau pasidaryti išsikepti ir dar susitvarkyti. :)Beja man jis visiškai nesusmego, toks didžiulis išėjo , kad teko dalintis :) labai ačiū. p.s aš dar į lėkštė dadėjau kivinių ledų, šokolado ir riešutų drožlių. :) tiesiog tirpo burnoj.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aš irgi nesitikėjau, bet pasirodo mikrobangėje galima visai neblogą pyragėlį išsikepti :) Tik kitą kartą, manau, įdėsiu cinamono dėl aromato. Ačiū už receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Jurgita, jūs nuostabi! Pyragėlis pavyko puikiai! Greitai, lengvai pagaminamas, o skonis kaip torčiuko. :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Jurgita, jūs nuostabi! Pyragėlis puikiai pavyko! Greitai, lengvai pagaminamas, skanus ir atrodo kaip torčiukas. :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Aciu, Yza Lala! Reiktu ir man prisiminti si skanesta :) Galima butu supjaustyti ir kremu kokiu pertepti - isvis pasaka butu, tada jau tikrai mini torciukas.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Kepiau,labai skanus !!

    AtsakytiPanaikinti
  11. Fantastika, patiekiau vyrui šį pyragėlį su juodųjų serbentų ledais iš Jūsų svetainės. Nerealu, šimtą kartų ačiū.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...