2009 m. lapkričio 29 d., sekmadienis

Pyragėliai su dešrelėmis



Tešlą ruošiau pagal Sonatinos Mielinės močiutės tešlos receptą. Pyragėliai išėjo labai skanūs. Ir pakankamai greitas gaminimas, nes tešlos nereikia kildinti.

Tešla

200 ml pieno
2 v. š. cukraus
1 pakelis sausų mielių
200 g sviesto
1/2 a. š. druskos
~500 g miltų

Įdarui

6 dešrelės

Į kambario temperatūros pieną suberti 2 v. š. cukraus ir mieles; išmaišyti, kol viskas ištirps. Pastatyti šiltai 10 -15 min., kad susidarytų „kepurėlė“ iš mielių. Į dubenį persijoti miltus ir sumaišyti su druska. Sudėti mažais gabaliukais supjaustytą kambario temperatūros sviestą ir pirštais jį trinti su miltais, kol susidarys trupinėliai. Kai susidarys mielių „kepurėlė“, pieną su mielėmis supilti į miltus ir viską išmaišyti. Jeigu tešla dar labai lipni - įberti daugiau miltų. Paminkyti apie 3 min., ir 30 min. tešlą palaikyti šaldytuve.

Išėmus tešlą iš šaldytuvo, imti dalį tešlos, iškočioti apie 0,5 cm storio lakštą, supjaustyti jį 2 -3 cm. pločio juostelėmis ir apvynioti jomis per pusę perpjautаs dešreles (perpjautos išilgai). Viršų aptepti plaktu kiaušiniu. Iškart kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus (apie 20-30 min.). Skanaus!

33 komentarai:

  1. Reikes isbandyti. O kam reikia laikyti saldytuve 30 min?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Is tikruju nezinau net, bet taip buvo nurodyta originaliame recepte. Bet as siaip niekada nelaikau ir visada viskas puikiai iskepa :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aišku. Draugė gamino pagal Jūsų receptą šitas bandeles, sakė labai skanios. Tik mes abi nesupratom, kam šaldytuve reikia laikyti :)) Galvojau, kad gal pakilti tešlai reikia, bet rašoma, kad nereikia kildinti :) Na, jei Jūs net nelaikote, tada reiškias nebūtina :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ne, sita tesla nekildinama. Esu karta laikius saldytuve, bet kadangi kitus kartus nepalaikius nepajauciau jokio skirtumo, tai ir nelaikiau.

    AtsakytiPanaikinti
  5. labai labai ir man patiko šita tešla! puikumėlis!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai skaniai isejo, vaikai isgyre; pasiule, kad kita karta reiktu pabandyti su picos idaru. Manau tesla raso laikyti saldytuve, nes jinai yra trapi mieline, o visos trapios laikomos. Nors jei tikrai nera skirtumo, tai tikriausiai geriau pataupyti laika, as nelaikiau pasiskaiciusi jusu patarima.

    AtsakytiPanaikinti
  7. As esu tesla ir laikius saldytuve, ir be laikymo kepus - skirtumo nepastebejau.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Sweiki, norejau paklausti, o tos sausos mieles, kiek pakelyje gramu yra, nes yra ne viena rusis, tai net nzn kiek deti?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Sveiki, Akvile. Mieles buna pkeliuose 7 arba 11 gr. Tinka bet kurios.
    Yra dar lietuviskos, ten ju gerokai daugiau. Bet as naudoju tuos mazus pakucius.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Tai jau trečias receptas iš Jūsų puslapio pagal kurį per paskutines keturias dienas gaminau.
    Norėčiau paminėti išskirtinį Jūsų receptų bruožą - jie labai tiksliai aprašyti: kiek ko dėti, kiek kepti ir t.t. Matosi, kad receptai gaminančio žmogaus.
    Bandymus tęsime toliau :D
    .
    Rasa

    AtsakytiPanaikinti
  11. Aciu, Rasa, labai dziugu, kad skaitytojo akimis ziurint tinkamai aprasau receptus. Rasau viska, kaip darau pati, su savom pastabom, kad gaminanciajam nereiktu sukt galvos, kiek ko "is akies" deti ar kiek kepti :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Turiu klausima. Ar eitu sitas bandeles skanias iskepti ir vegetariskas? niekaip nesugalvoju,kas butu ir skanu ir be mesos ir paprasta. :] gal turite ideju?
    -Aiste

    AtsakytiPanaikinti
  13. Yra blog'e bandeles su kopusstais - pabandykit, tikrai labai skanios.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Tuoj pat esiu gaminti :)

    AtsakytiPanaikinti
  15. SITA MIELINE TESLA - PASAKISKA !!!!! aciu jums ir aciu sonatinos mociutei :DDD iki sito recepto isbandymo su mieline tesla vis nepavykdavo susidraugauti, na bet sitas receptas tobulas, bandeles gavosi skanios, minkstos, nesausos. ACIU !!! siandien bandysiu kepti jusu grietiniecius, tikiuosi pasiseks taip pat kaip ir sios bandeles. aciu !!! :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. As ir noreciau pagirti receptu aprasymo stiliu, nes kiek esu gaminus patiekalu is sio puslapiuko, viskas gavos tobulai, be jokiu bet...

    AtsakytiPanaikinti
  17. O man tesloj per daug cukraus kaip nesaldziom bandelem :) Bet siaip, labai labai skanu!

    AtsakytiPanaikinti
  18. Superine tesla. :) Bandeles gavosi nerealios, minkstutes ir labai skanios (tik as desrele dalinu i 4 dalis, man patinka mazesni pyrageliai.) Pavaisinsiu siandien draugus, esu tikra visiems labai patiks. ACIU!

    AtsakytiPanaikinti
  19. Aciu, Mielosios, kad lankotes mano puslapiuke, kad gaminat, kad parasot atsiliepimus!

    AtsakytiPanaikinti
  20. Labai puikus receptas, nesu dazna kulinare, tad preis kepdama siuos pyragelius bijojau, kad neiseis "suzaisti" su mielemis, nes tai buvo pirmas kartas...Pyrageliai gavosi fantastiskai ! Teslos recepta naudosiu ir toliau, keisdama idarus :)

    AtsakytiPanaikinti
  21. sveika, nori gaminti bandeles pagal jusu recepta, bet neturiu sausu mieliu, esu uzsienyje todel turiu tik slapiu. ar nieko neatsitiks jei naudosiu jas? :)

    AtsakytiPanaikinti
  22. Jokio skirtumo - naudokite, kokias turite.

    AtsakytiPanaikinti
  23. aciu uz atsakyma :)

    AtsakytiPanaikinti
  24. labai geras receptukas,niekad nekepdavau jokiu bandeliu,nes nemegstu minkymo,bet si minkle pasaka:) is pat pirmo karto desrainiai isejo labai skanus,o kita diena ta pacia minkle pritaikiau bandelems su mesyte,kurios isejo nuostabios,laaabai aciu uz receptuka,dabar bandysiu bandeles su varske:) tikiuosi ir jos pavyks...

    AtsakytiPanaikinti
  25. labai skanu super,,,,,

    AtsakytiPanaikinti
  26. O kiek reikėtu šviežių mielių? Gal galima gaminti ne su pienu, o su vandeniu? :)

    AtsakytiPanaikinti
  27. Labai skanios bandelės!!! Receptas be priekaištų.Iškepiau paauglių vakarėliui, išgaravo nuo stalo akimirksniu. Ačiū už puikų receptą

    AtsakytiPanaikinti
  28. Teša puiki,va dabar lapnoju:) dariau dviguba norma,tai pridariau,pyragėlių su grybais ir pinę su razinom ir cukrum :)

    AtsakytiPanaikinti
  29. teslos laikomos saldytuve tam ,kad ji " pailsetu" ir pabrinktu miltai :-) tada ji buna standesne ir geriau kociojasi :-)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...