2010 m. birželio 6 d., sekmadienis

Lazanija su lavašu

Netradicinė lazanija - vietoj makaronų lakštų naudojamas lavašas. Man labai patiko. Tikiuosi, patiks ir Jums :)


1 vnt. lavašo
200 gr. sūrio

"Bolognese" padažui:

0,5 kg faršo
4 v.š. pomidorų padažo
1 svogūnas
1 morka
prieskoniai, druska, pipirai pagal skonį

Bešamelio (baltam) padažui:

300-400 ml. pieno
60 gr. sviesto
4 v.š. miltų
žiupsnelis muskato riešuto
druskos

Ruošiame "Bolognese" padažą. Smulkiai sukapojame svogūną ir sutarkuojame morką. Kepiname viską, kol gražiai pagels. Kaip apkepa svogūnai ir morkos, sudedame į keptuvę faršą. Paskaniname prieskoniais, druska, pipirais (nepadauginkite, nes dar dėsime pomidorų padažą). Nuolat pamaišydame troškiname, kol faršas iškeps. Tuomet sudedame pomidorų padažą, viską išmaišome. Turi gautis tirštas mėsos padažas.

Bešamelio padažas. Keptuvėje išlydome sviestą. Po truputį beriame ir maišome miltus. Maišome tol, kol dingsta visi gumuliukai, ir gauname vientisą masę. Tada plona srovele pilame pieną ir maišome viską iki vientisos masės. Užviriname viską, ir paverdame, kol padažas pradės tirštėti (bus maždaug 15 % grietinės tirštumo). Įberiame muskato, druskos pagal skonį.

Lazanijos surinkimas. Suarkuojame sūrį. Imame maždaug 18x25 kepimo formą. Lavašą suplėšome pailgais lapeliais (kaip būtų lazanijos makaronai), išklojame vienu sluoksniu dugną. Aptepame juos Bešamelio padažu. Tada dedame dar vieną sluoksnį lavašo. Ant jo vėl pilame Bešamelio padažo, ir pabarstome plonu sluoksniu sūrio. Tuomet sudedame pusę faršo, ant jo plonu sluoksniu vėl pabarstome sūrio. Dedame sluoksnį lavašo (šį kartą tik vieną) ir kartojame tą patį - baltas padažas, sūris, faršas, sūris ir viršutinis sluoksnis lavašo. Jį aptepame likusiu Bešamelio padažu ir pabarstome sūriu. Kepame 180C orkaitėje apie 20 min., kol sūris išsilydys. Išjungiame orkatę, ir palaikome lazaniją dar 20 min., kad susigertų visi padažai. Skanaus!

P.S. Lazanija labai skani! Man patiko daug labiau, nei daroma su makaronų lakštais. Su lavašu ji švelnesnio, lengvesnio skonio.

8 komentarai:

  1. Receta estupenda.
    Muy buena pinta.
    Felicidades. Besos!!!!!!!!!!!!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. išbandžiau, iškart iškepęs man nepatiko, labai riebus, bet antrą dieną šaltas super! kepsiu dar lauksiu kol visiškai atvės.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Maria, i am glad that you liked it :)

    Karolina, man ji irgi skanesne kita diena :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Išbandžiau šiandien :) tik aš dariau su vištienos šlaunelių mėsa, susimaliau ir gavosi be galo skanu ir visai neriebu :) ačiū už receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Fantastiškas receptukas😉labai lengva pagaminti ir labai skanu. Ačiū labai

    AtsakytiPanaikinti
  6. Nuostabus receptukas😍 Ačiū labai

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...