2010 m. birželio 3 d., ketvirtadienis

Šokoladinis pyragas su šokolado ir maskarponės suflė


Produktai 20 x 26 cm kepimo formai

Biskvitas:

2 kiaušiniai
100 gr. cukraus
130 gr. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. pieno
1 v.š. aliejaus
2 v.š. kakavos

Suflė:

200 gr. maskarponės sūrio
100 gr. natūralaus jogurto
250 gr. plakamosios 35 % grietinėlės
90 gr. cukraus (arba pagal skonį)
20 gr. juodojo šokolado
30 gr. želatinos

Biskvito kepimas. Kiaušinius plakame su cukrumi mikseriu didžiausiu galingumu, kol masė padvigubės ir taps grietinės tirštumo. Per 3 kartus atsargiai įmaišome persijotus miltus, sumaišytus su kakava ir kepimo milteliais. Maišome, kad neliktų sausų miltų. Įmaišome pieną ir aliejų. Maždaug 20 x 26 cm. kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Supilame tešlą ir kepame 180 C orkaitėje apie 15-20 min. Po 15 min. patikriname biskvitą mediniu pagaliuku - galbūt jau iškepęs. Biskvitą paliekame formoje atvėsti.

Suflė. Želatiną užpilame 100 ml. šalto virinto vandens ir paliekame išbrinkti. Išplakame jogurtą, maskarponę ir pusę cukraus. Padaliname masę pusiau į du dubenius. Ant vandens garų vonelės ištirpiname šokoladą, atvėsiname ir supilame į vieną pusę masės, gerai išmaišome. Išplakame iki standumo grietinėlę su likusia puse cukraus, padaliname per pusę ir įmaišome pusę į šokoladinę masę, kitą pusę į maskarponės/jogurto masę. Atsargiai išmaišome. Ant nedidelės ugnies ištirpiname želatiną. Vėlgi - pusę želatinos pilame į šokolado masę, kitą pusę - į maskarponės kremą. Viską atsargiai išmaišome. Jei kremai labai skysti, palaikome juos šaldytuve, kol pradės truputį stingti (taps grietinės tirštumo); karts nuo karto pamaišome (neperlaikykite, nes sukris gabalėliais, kai išmaišysit).

Pyrago surinkimas. Biskvitą su popieriumi paliekame formoje, kurioje kepėme. Kepimo popierius tūri būti ir ant formos sienelių. Pilame ant biskvito šokoladinį suflė. Išlyginame paviršių ir statome į šaldytuvą, kol sustings taip, kad galima bus pilti kitą sluoksnį. Kai Šokoladinis suflė sustingsta - pilame ant viršaus maskarponės/jogurto kremą (pradėjusį stingti išimkite iš šaldytuvo, kad nesustingtų per daug). Statome į šaldytuvą, kol suflė galutinai sustings. Viršų galima pabarstyti tarkuotu šokoladu. Skanaus!

P.S. Savos kūrybos pyragas šokolado mėgėjams :) Pakankamai saldus, idealiai tinka prie kavos puodelio.

10 komentarų:

  1. Labai mielas akiai blogas, skanūs gaminukai, o sakykit, šiam pyragui tikrai tik 20 g šokolado tereikia, ne 200??? kažkaip mažai atrodo jei dalint po 10 gramų į atskirus kremus :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Olesta, aciu labai :)

    Sokoladas tik i viena krema pilamas, 20 gr. uztenka, nes dar cukrus ieina, tai ir taip saldu pakankamai. O daugiau sokoladas niekur ir nenaudojamas :) Tik atrodo, kad jo daug. Tesloje tik kakava.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Siaip nedaug tortu dar dariau, bet kol kas sitas manmo favoritas :) nei per saldus nei ka. Tik biskvitas neisejo, tai kitoki dariau(su kepimo milteliais ir krakmolu).

    AtsakytiPanaikinti
  4. Man tik 14 metų, bet labai žaviuosi tavo receptais. žiūrint į šią nuotrauką man seilė varva :D tikrai išbandysiu, atrodo labai skaniai....

    AtsakytiPanaikinti
  5. sveiki ar nereikia siam biskvitui kepimo milteliu

    AtsakytiPanaikinti
  6. Man irgi iškilo klausimas, ar nereikia kepimo miltelių. Biskvitas neiškilo...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Esu Jus puslapio gerbeja, ismokau kepti tortus ir pyragus, niekuo nenusivyliau, isskyrus sita recepta, nes man tesla neiskilo, toks ispudis, kad tikrai reikia kepimo milteliu...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu, kad lankotes mano puslapyje :) Jei labai gerai isplakti kiausiniai, tai biskvitas iskyla. Bet irasiau dabar ir kepimo miltelius - tegu buna patikimiau.

      Panaikinti
    2. Bet pyragas vistiek gavos puikus, kas valge tas gyre ;)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...