2010 m. birželio 20 d., sekmadienis

Varškės tortas su juodaisiais serbentais




20 cm. skersmens torto formai

Biskvitui:

1 kiaušinis
35 gr. miltų
45 gr. cukraus
15 gr. aliejaus
1 a.š. vanilinio cukraus
0,5 a.š. kepimo miltelių

Varškės kremui:

4 po 100 gr. saldūs varškės sūreliai (labai tinka "Mūsų" vaniliniai sūreliai)
200 gr. 35 % grietinėlės
50 gr. cukraus
15 gr. želatinos

Juodųjų serbentų užpilui:

200 gr. juodųjų serbentų (aš naudojau šaldytus)
60-100 gr. cukraus (pagal skonį)
10 gr. želatinos
2 v.š. vandens.

Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi ir vanilinu plakame, kol masė padvigubės. Plakdami pilame aliejų. Tuomet po truputį beriame persijotus miltus su kepimo milteliais ir lėtai plakame, kol masė taps vientisa. Į 20 cm. formą nuimamais kraštais tiesiame kepimo popierių. Pilame tešlą ir kepame 180 C orkaitėje apie 15-20 min. (tikriname biskvitą mediniu pagaliuku - kai tešla nebelimpa, biskvitas iškepęs). Atvėsiname, nuimame kepimo popierių.

Varškės kremas. Želatiną užpilame 45 ml. šalto vandens ir pastatome išbrinkti (apie 20 min.). Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Sūrelius dedame į dubenį. Išmaišome iki vientisos masės, atsargiai dedame grietinėlę ir maišome, kol gausime vientisą, lygų kremą. Želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies, atvėsiname ir išmaišome su kremu. Dedame į formą biskvitą ir užpilame ant jo varškės kremą. Statome į šaldytuvą, kol sustings (stingsta pakankamai greitai).

Juodųjų serbentų užpilas. Želatiną užpilame 30 ml. vandens ir paliekame išbrinkti. Serbentus beriame į puodą, pilame 2 v.š. vandens. Jei naudojate šaldytus, prieš tai atšaldykite ir su visomis sultimis pilkite į puodą. Beriame cukrų ir paverdame ant nedidelės ugnies, kol serbentai suminkštės. Cukraus pilti pagal skonį, nuolat ragaujant, kokio saldumo sirupas. Į karštą serbentų sirupą pilame želatiną, išmaišome. Atvėsiname (!) ir užpilame ant jau sustingusio varškės kremo. Stingdome šaldytuve (geriausia per naktį). Skanaus!

P.S. Labai skanus saldžiarūgštis tortas! Aš cukraus bėriau tik 60 gr. tad man kremo saldumas labai derinosi su rūgštoku užpilu :) Jei norit saldžiau, tai į serbentus berkit gerokai daugiau cukraus.

28 komentarai:

  1. Vis neatsistebiu tavo tortų grožiu :) O kaip tu padarai, kad tokie lygūs šonai gautųsi?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Giedre, aciu :)

    Tai kad nieko specialiai nedarau, pilu viska i forma ir tiek. O kai nuimineju forma, tai peiliu "pravedu" palei sonus, nes kremas prilipes prie formos krastu.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kaip jau SM sakiau - mirtis alyvose tokie tortai. Taip ir tiesias rankos :))
    Ei, bet iš kur tiek progų tortams rasti, a? Ir aš noriu :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Asta, kiekviena diena turi buti svente ;)

    O sita torta gal labiau pyragu pavadinciau, nes toks gaivus, saldziarugstis. Ir labai greit susivalgo.

    AtsakytiPanaikinti
  5. oj, koks tortcikas, labai pamegau paskutiniu metu tokio tipo tortukus ;)

    jei dali liko gabalelis - vaisinuos!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Neringa, aciu. Man irgi labai patinka tokio tipo tortukai - labai lengvi ir gaivus. Pats tas vasarai :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. O jei dėčiau paprastą varškę ir vyšnias kokias? Labai vilioja varškės tortai :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ernesta, uogas tai kokias nori gali det, bet del varskes paprastos - as ir su ja dariau, tai man grudeliai jos jautesi. Nors ir per sieteli tryniau. Tie sureliai saldus tikrai skaniau, ir cukraus papildomai nereikia.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Pritariu Astai - mirtis alyvose tokie tortai.. :) superinis vaizdas, ir skonis manau taip pat. Didžiuliai komplimentai tokiam grožiui ir aišku grožio savininkei :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Ausra, aciu dar karta :)

    Tortas tikrai labai skanus. Dristu sakyt, kad man is visu nekeptu tortu sito kremas turbut skaniausias buvo, nes pirma karta dariau su saldziais sureliais.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Didelis ACIU uz si nuostabu recepta. Kai isivaziavau tai negaliu sustoti. Darau net kelis per savaite:)Tai i darba, tai draugams, maziausiai progai pasitaikius... Visi labai giria ir praso dar :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Prasom :) Svarbiausia, kad patiko ir Jums ir kitiems :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Tikrai puikus receptas... Tortas gaunasi fantastiskas :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Sveiki, norejau paklausti ar galima deti uogiene vietoj uogu?:D
    aciu uz atsakyma.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Tortas fantastiskas:) Tai buvo pirmasis tortas mano gyvenime ir jis net labai vykes!!!:) aciu laabi

    AtsakytiPanaikinti
  16. o kaip apskaiciuoti produktu kieki 24 cm formai?

    AtsakytiPanaikinti
  17. Laba diena, norejau paklausti kiek reikia didinti produktu skaiciu 26 cm formai ? Ar dvigubai nebus per daug ?
    Aciu uz atsakyma.

    AtsakytiPanaikinti
  18. 24 cm formai produktų kiekį dauginti iš 1,44 , o 26 iš 1,7 :)

    AtsakytiPanaikinti
  19. noriu paklausti kodel man sutrauke krema kai pyliau zelatina?

    AtsakytiPanaikinti
  20. o jeigu vietoje saldytu uogu naudociau juoduju serbentu uogiene? koki kieki uogienes ir zelatinos reiketu imti? aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
  21. Ar labai sudėtinga pasidaryti šitą tortuką? ;) kaip gavosi toms kurios jį bandė? ;)

    AtsakytiPanaikinti
  22. Nuo vasaros, kaip pirmą kartą pabandžiau, negaliu sustot :) tai su serbentais, tai su braškėm ar mėlynėm, avietėm ar gervuogėm :) pasakiškas skonis su visomis uogomis :)

    AtsakytiPanaikinti
  23. Ir as laukiu atsakymo i si klausima, nes noriu daryti su uogiene :0
    "o jeigu vietoje saldytu uogu naudociau juoduju serbentu uogiene? koki kieki uogienes ir zelatinos reiketu imti? aciu :)"

    AtsakytiPanaikinti
  24. Manau puikiai gausis ir su uogiene. Kiekiu nekeiskite. Nedekite cukraus.

    AtsakytiPanaikinti
  25. Katik atsiriekiau ir as sio torto gabaleli prie kavos,tikrai superinis,teko ir pakartot.Dekui uz toki gaivu receptuka.

    AtsakytiPanaikinti
  26. o torto pada galima pakeist sausianiais

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...