2010 m. liepos 8 d., ketvirtadienis

Varškinės spurgos kaip "Maximoje"

Tiesa pasakius niekada nevalgiau "Maximos" varškinių spurgų, bet girdėjau, kad jos labai skanios, tad radus receptą nusprendžiau pabandyti :) Ką gi, pripažįstu, kad spurgos išėjo tikrai skanios :)



Apie 30 mažų spurgyčių

180 gr. varškės (pakelis)
1 didelis kiaušinis
110 gr. miltų
50 gr. cukraus
žiupsnelis druskos
15 gr. vanilinio cukraus
3 gr. sodos
5 gr. acto (sodai gesinti)
aliejaus virimui

Būtina laikytis produktų proporcijų ir tešlos gaminimo eigos!

Kiaušinį, cukrų, druską ir vanilinį cukrų išplakame mikseriu. Dedame varškę, vėl plakame mikseriu. Pasveriame miltus, dedame juos šalia. Tuo tarpu imame sodą, gesiname ją actu, pilame į tešlą ir plakame mikseriu. Iš karto po sodos dėjimo beriame miltus ir vėl išplakame mikseriu. Paliekame tešlą pastovėti apie 20 min., kad išbrinktų miltai.

Įkaitiname puode aliejų, rankas taip pat pasitepame aliejumi, kad neliptų tešla, ir formuojame graikiško riešuto dydžio spurgytes. Verdame aliejuje, kol gražiai paruduoja. Kad spurgos neprisigertų aliejaus, įmetame į jį žalios bulvės skiltelę. Atvėsusias pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!

P.S. Spurgos išėjo labai purios ir minkštos viduje, o plutelė plona ir traški.




Recepto šaltinis SM

63 komentarai:

  1. O soda ir actas tikrai būtina ir kepimo milteliai netiks?? Ir kaip be svarstyklių atmatuoti tokius kiekius?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Indre, siaip del sodos keitimo kepimo milteliais niekas nebuvo pamineta recepte. Gal pabandyk? Nors kai kuriuose receptuose primygtinai sako naudoti soda, ir sitame soda buvo, todel nekeiciau.

    O del kiekiu, tai skaiciavau visko tiksliai pakeliui varskes. Saukstais siaip galima pamatuoti, kiek kas ko atitinka. Svarbiausia tik is akies nedeti, ypac miltu.

    AtsakytiPanaikinti
  3. o man maximinės neskanios, skanesnės iš "iki", tai kaži, šitos patiks ar ne? :))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Iš kur čia tos spurgos dabar visur kaip grybai po lietaus? :o Aš irgi noriu, pasigailėkit :)) Labai gražios! Tokios taisyklingos, mažutės ir mielos :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Asta, aciu. Zinok ir mane uzkabino del to, kad visur pastaruoju metu jas matydavau :))

    AtsakytiPanaikinti
  6. Super! Ačiū už receptą, skonis nuostabus! Žaviuosi, AJ, Jūsų saldumynais, o tortai tokie gundantys... būtinai išbandysiu su juodaisiais serbentais.. Niam...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ausra, aciu labai :)

    Bandykit butinai koki torta, ten nieko sudetingo, o turesit puiku namu gamybos saldumyna be jokiu dirbtiniu priedu :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. išbandžiau, labai skanios. labai labai :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Vonioje, tai dabar galesit nebepirkt IKI spurgu :DD

    AtsakytiPanaikinti
  10. Niam spurgytės gavosi.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Ačiū už receptuką, pudra tik nebespėjau pabarstyti, vyras su uogiene sušlamštė :o)))))) tiesa, pati spėjau nugriebti keletą, labai skanios ;o)))))

    PS ir bulvytės skaniai iškepa, papjausčiau papildomai, panaudojau likusį aliejų tinkamai ;o))))

    AtsakytiPanaikinti
  12. laurechka, Euforija - super, kad patiko :) As ir pati jas dar kepdama valgyt pradedu :DD

    AtsakytiPanaikinti
  13. O kaip del tos bulves? Ja i alieju mest? Ar jau i iskeptas spurgas? :/ kazkaip nedasunta....
    Atsiprasau is anksto uz kvaila klausima

    AtsakytiPanaikinti
  14. Bulve dedama i verdanti alieju, tada spurgos ne taip prisigeria aliejaus. Kai viena bulves skiltele gerokai apskrunda, meskite nauja.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Šįvakar pagal šitą receptą iškepiau NUOSTABIAI SKANIŲ spurgų :) :) :) AČIŪ!!! Kartosiu daug daug kartų :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Linute, prasom :) Labai dziaugiuosi, kad taip patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. Atrodo nuostabiai, reiks kada isbandyti ir sias, nors turiu pacias paciausias

    AtsakytiPanaikinti
  18. Neringa, as tavasias irgi jau seniai nusiziurejus :D

    AtsakytiPanaikinti
  19. Na ,man toks didziulis klausimas iskilo , o kaip jos tokios idealiai apvalutes ir grazutes visos iseina ? Gal kokia slapta 'technika' :) ???

    P.s. ta morengini torta pamaciau ir seiles iki zemes nutiso :)

    AtsakytiPanaikinti
  20. Nera jokios technikos - jos verdamos taip suapvaleja savaime. Galbut tesloje paslaptis :)

    AtsakytiPanaikinti
  21. Labai labai skanios gavosi! Per pusvalandį jų nebeliko:) ir tikrai pačios bevirdamos pasidaro gražios ir apvalios. Ačiū už gerą receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  22. Ren, prasom prasom,svarbiausia, kad patiko :)

    P.S. Kokiu groziu jusu tinklapyje prisiziurejau...

    AtsakytiPanaikinti
  23. labai patiko, o ir paprata pasigaminti, vyras grizes is darbo tikrai nepatykes kad ne maximoj pirkau :)

    AtsakytiPanaikinti
  24. o kaip nugesinti soda su actu,prasau parasykit!

    AtsakytiPanaikinti
  25. Monika, soda saukste uzpilti actu. Kol putoja, labai greitai pamaisyti, kad visa soda issimaisytu, supilti putojanti misini i tesla ir greitai ismaisyti. Viskas :)

    AtsakytiPanaikinti
  26. Išbandžiau, labai skanios, gražios ir visai neprisigėrę riebalų, dar improvizavau ir pusę spurgyčių įdariau su vyšnių ir abrikosų džemu (atskirai:)
    Nuo savęs pridėjau šaukšta spirito (dviguba recepto norma) tad bulvės nereikėjo :)
    ačiū už labai paprastą, greitą ir nuostabų receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
  27. Jūsų receptukai man patys pačiausi :) Tortas su maskarpone tapo neatskiriama kiekvienos šventės dalimi (ir man smagu kai kiekvienas svečias vis prašo pakartoti. Šiandien išbandysiu šias spurgytes.

    AtsakytiPanaikinti
  28. Edita, smagu, kad patiko spurgos :)

    Anonime, aciu, malonu skaityt tokius atsiliepimus :)

    AtsakytiPanaikinti
  29. Kokios nerealios spurgytes!!!Mano vyras eina is proto del tu Maximiniu spurgyciu.Tai kai iskepiau sias,sake skanesnes nei is Maximos :D Labai apsipatenkinus vyro ivertinimu ir tuo, kad vis tik su kulinarija pratinames viena prie kitos ir dar vienas receptukas is sito blog'o PAVYKO!Pradedu galvoti, kad is sio blog'o receptu, neimanoma,kad kas nepavyktu... <3 kai ko skanaus norisi, visada uzeinu cia ir po kiekvieno bandymo lieku puikiai ivertinta.ACIU! :)

    AtsakytiPanaikinti
  30. BS, taip ir laikykit toliau! Juk kelias i vyro sirdi eina per skrandi - tad dar yra daug neisbandytu receptu :)))

    AtsakytiPanaikinti
  31. Super .... vakar ir gi kepiau ... iš pradžių buvau nusigandus,nes dar nespėjus gerai ataušti griebėm valgyt ir buvo labai jau skystos...bet paskui palaukus sustandėjo ir labai skanios,dar šiandien valgau,neriebios,nesausos.Tik normą dariau dvigubą,nes mums iš viengubos nėra ką veikti,bet kitą kartą darysiu iš trigubos :)Ačių už gerą receptuką ;)

    AtsakytiPanaikinti
  32. iskepiau anksti ryte, brangiusiajam dar nepabudus... puse spurgyciu dar bekepant suniamniojau... nerealiai skanios. brangusis sake, kad daaaug skanesnes nei maximoj. siandien vel kepsiu, tik sykart is keturgubos normos. :)

    AtsakytiPanaikinti
  33. Pasiskaiciau komentarus ir is karto viriau triguba norma :) laaaaabai skanios! Kita karta reikes dar daugiau, nes spurgeles labai greitai "istirpo" :))))

    AtsakytiPanaikinti
  34. Puikios spurgytes. Viriau dviguba norma ir visiems labai patiko tiek skonis, tiek grazi isvaidza. Aciu uz recepta :)

    AtsakytiPanaikinti
  35. Turbūt pagal receptus iš jūsų svetainės, neįmanoma, kad nepasisektų. :) Dariau ir aš trigubą normą, bet net nežinau, kur riba, kad jų pakaktų. :) Vyras įvertino 10+/10 :)

    AtsakytiPanaikinti
  36. labai skanios apsivalgymas, valgai ir negali sustos;] superinis receptukas

    AtsakytiPanaikinti
  37. na katik baigiau kepti, tai mano pusantru metu dukryte negali nuo lekstes atsitraukti skanu:)))))

    AtsakytiPanaikinti
  38. jau gailiuosi, kad tik is vienos dozes dariau... niam :)

    AtsakytiPanaikinti
  39. Sakykite, o kokio riebumo varškė geriausia? Aš turiu varškės "iš kaimo" - gan riebi, ar tiktų? Parduotuvėse žinau yra gerokai liesesnės. Iš kokios darant jos tokios tobulos išeina? :)

    AtsakytiPanaikinti
  40. dariau tas spugites daug kartu tikrai labai skanios. net netikejau kad tokias imonama issikepti paciai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  41. Ka tik isbandziau ir pritariu, kad skanesnes nei Maximoje :)

    AtsakytiPanaikinti
  42. Ka tik isbandziau ir pritariu, kad gavosi skanesnes nei Maximoje :)

    AtsakytiPanaikinti
  43. Edita ,kaip su tuo spiritu.Aš dažnai verdu aliejuje svogūnus tešloje(tešla su alum)Kiek to spirito į tešlą?
    Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  44. Taip vadinamas ,,Maximos.. spurgas gamina ..Mantinga..Prekybos tinklai jas gauna užšaldytas.Po poros val.atšyla.Bet nežiūrint į tai skonis jų neblogas.Tačiau Jūsų receptas tikrai vertas grieko...O svarbiausias dalykas tas,kad jos yra naturalios (nešaldytos ir be E).Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  45. Daug skanesnės už maximines! Dabar visą laiką jas ir kepsiu,ačiū už puikų receptą!

    AtsakytiPanaikinti
  46. Išbandžiau jau ne vieną Jūsų receptą, superiniai! :) o sakykit šiom spurgytėm naudojot liesą varškę ar pusriebę? Iš anksto ačiū! :)

    AtsakytiPanaikinti
  47. Fantastiškos spurgytės !!!! Dabar nesu priklausoma nuo Maximos!!! Ačiū už puikų receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
  48. Ačiū už receptą. Spurgos išėjo labai skanios. Gaila tik, kad nemoku jų gražiai iškepti :D

    AtsakytiPanaikinti
  49. netikejau,bet viska sveriau ir dariau kaip nurodyta,gavosi fantastiskos

    AtsakytiPanaikinti
  50. Tobulos spurgos!! Skaniausios kada nors ragautos! Aciu uz recepta sirdingai )

    AtsakytiPanaikinti
  51. o man nesigavo- viskas pagal receptą, išlaikytas kiekvienas gramas, eilėškumas. Spurgų spalva vos ne juoda, ir visiškai žalios viduje. Kepiau ant mažiausios ugnies. Spurgyčių dydį formavau kaip recepte- išsiputė trigubai. Kiekis gavosi lygiai 15 vnt. Gaila

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai keista, nes ant mazos ugnies kepant niekas neapdega. O ir kiekis isejo mazas, nes gerokai dieesnes daret. Man gaunasi 30 ar net daugiau spurgyciu. Dideles ir kepti ilgiau reikia,nes vidus neiskeps.

      Panaikinti
  52. Labai skanios spurgos, ačiū už receptą:).

    AtsakytiPanaikinti
  53. Labai skanios,ačiū už pasidalinima

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...