2010 m. gruodžio 18 d., šeštadienis

Švediški ploni imbieriniai sausainiai



Išeiga - apie 150 nedidelių sausainių

500 gr. miltų
1 a.š. sodos
0,5 a.š. cinamono
0,5 a.š. malto imbiero
0,5 a.š. maltų gvazdikėlių
140 ml. grietinėlės
150 gr. kambario temperatūros sviesto
100 gr. balto cukraus
150 gr. rudojo cukraus
200 gr. skysto medaus (tamsaus)

Į dubenį persijojame miltus, sodą ir prieskonius. Kitame inde išplakame iki standumo grietinėlę. Atskirame dubenyje mikseriu išplakame minkštą sviestą ir cukrų iki purios masės. Sumažiname plakimo greitį ir į sviesto masę įplakamę medų ir grietinėlę. Paplakame, kol viskas tarpusavyje susimaišo (ne ilgiau). Suberiame persijotus birius produktus, ir plakame (arba maišome šaukštu), kol viskas gerai susimaišo į vientisą tešlą. Tešla bus lipni - tokia ir turi būti. Suvyniojame tešlą į maistinę plėvelę, padarome disko formą ir atšaldome šaldytuve ne mažiau 2 val. (galima šaldyti iki 2 dienų), kol tešla taps kieta.

Imame ketvirtadalį tešlos, pabarstome stalą miltais ir iškočiojame kuo plonesnį lakštą (2 mm storio; apie 35 cm. skersmens). Formelėmis išspaudžiame sausainukus ir atsargiai perkeliame ant kepimo popieriaus, tarp jų palikdami 0.5 cm. tarpus. Kepame įkaitintoje 190 °C orkaitėje apie 6 min. (sausainiai iš pradžių šiek tiek iškyla, o paskui subliūkšta - tuomet galima juos traukti iš orkaitės). Neperkepkite, nes sausainiai įgaus karstelėjusį skonį! Atvėsiname ant grotelių. Laikyti galima apie savaitę sandariame inde. Skanaus!

P.S. Tešlą išties reikia kočioti labai labai plonai, tuomet sausainiai bus traškūs - kaip tikri parduotuviniai imbieriniai sausainukai! Jei tešla bus iškočiota nepakankamai plonai - iškepę sausainiai bus kieti. Cukrų galima dėti tik baltą, bet jei dėsite rudojo, sausainiai bus tamsesnės spalvos.


Recepto šaltinis epicurious.com

8 komentarai:

  1. O geriausia, kad jų tešla gerai laikosi šaldytuve :) turiu gabalą, tai kaip tik prieš pat Kalėdas iškepsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Indre, ir man patiko, kad galima tešlą iš anksto pasidaryti :)

    Asta, ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na bandau kočioti tarp dviejų kepimo lapu, tačiau tešla labai minkšta ir kimba (šaldžiau 2 dienas), o ką kalbet apie 0,5 cm tarpus tarp sausainių..
    Kažką ne taip padariau, patarkit.. Šaldytuve guli dar kalnas tos pačios tešlos..

    AtsakytiPanaikinti
  4. Palaikykit saldymo kameroj. Imkit dali teslos, o likusia laikykit saldytuve, kol kociosit vel. Jei rankomis negalit perkelt sausainiu ant popieriaus, tai imkit su mentele.
    Nesupratau, ka turejote omeny del tarpu tarp sausainiu? I skarda dedame juos palikdami 0.5 cm. tarpelius vienas nuokito.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Beje, o jus kartais isemus tesla is saldytuvo neatsildet jos?? To nereikia daryti. Reikia kocioti susalusia, kieta tesla.
    Jei ilgiau kociojant tesla jau pradeda atsilti ir lipti, tai stala miltais pabarstykit. Na bet cia jau manau bet kam ir taip aisku.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Atrodo labai skaniai, reiks pabandyt pasidaryt.
    eblevyzgos.blogr.lt

    AtsakytiPanaikinti
  7. Totali nesamone, kaip jums pavyksta su sia tesla dirbti?!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...