2010 m. gruodžio 5 d., sekmadienis

Vaflinis skanėstas su džiovintais vaisiais


8 vaflių lakštų (22 x 15 cm.)
240 gr. sviesto
100 ml. pieno
50-100 gr. cukraus (pagal skonį)
400 gr. sausos grietinėlės miltelių (arba pieno miltelių, jei tokių rasite)
3 v.š. kakavos
300 gr. džiovintų vaisių (slyvų, razinų, persikų, ananasų ir kt.)

Džiovintus vaisius nuplauname, supjaustome smulkiais gabaliukais. Pieną, sviestą ir cukrų pakaitiname ant vidutinės ugnies, kol ištirps. Atvėsiname. Suberiame sausą grietinėlę (arba pieno miltelius - pagal receptą jų ir reikia, bet aš niekur neradau), kakavą ir 3 į trupinius susmulkintus vaflių lakštus. Viską išmaišome. Galiausiai suberiame vaisius, išmaišome. Kremas turi būti toks, kad nebėgtų tepant vaflius. Jei skytsokas - palaikykite šaldytuve, kol geriau sustings. Pertepame 5 vaflių lakštus. Viršų galime papuošto šokoladu, džiovintais vaisiais. Dedame į šaldytuvą 4-6 h. (geriausia palikti per naktį). Skanaus!

P.S. Receptą radau savo sename receptų sąsiuvinuke, kuriame pilna įvairių 199... m. žurnalų iškarpų (deja pavadinimai ir Nr. neišsaugoti). Labai skanus ir greitai pagaminamas vaflinis skanėstas! Gan saldus, sotus - bet paragavę vienu gabaliuku tikrai neapsiribosite :) Cukraus kiekį koreguokite pagal skonį (turėkite omeny, kad vaisiai saldūs, ir sausa grietinėlė dažniausiai pasaldinta būna).

1 komentaras:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...