2011 m. sausio 29 d., šeštadienis

Tortas "Ananasinis" su plikytu sviestiniu kremu


Tortas 18 x 23 cm., aukštis 7 cm.

Biskvitas:

4 kiaušiniai
12 v.š. cukraus
11 v.š. miltų
1,5 v.š. krakmolo
8 v.š. virinto atvėsinto vandens
1,5 a.š. kepimo miltelių

Kremas:

600 ml. pieno
300 gr. minkšto sviesto
5 v.š. miltų
1 v.š. krakmolo
150 gr. cukraus pudros
0,5 a.š. vanilinio cukraus
100 gr. balto šokolado
800 ml. indelis konservuotų ananasų griežinėlių

Papuošimui:

kokoso drožlių

Biskvitas. Atskiriame trynius nuo baltymų. Trynius plakame su cukrumi, plakdami po kelis šaukštus pilame vandenį. Paplakame 2-3 min., kol ištirps cukrus. Baltymus labai gerai išplakame iki standumo (masė turi nekristi iš apversto indo, paviršius turi būti blizgantis, lygus, ne porėtas!). Baltymus dedame į trynius ir labai atsargiai išmaišome, kad masė išliktų puri. Persijojame miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Atsargiai išmaišome su kiaušinių mase. Tešla turi likti puri, nesukritusi. Pilame į tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą. Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min. (patikriname biskvito vidurį mediniu pagaliuku: jei jis sausas - biskvitas iškepęs). Atvėsiname jį ant grotelių. Perpjauname į 3 lakštus.

Kremas. 300 ml. pieno išplakame su miltais ir krakmolu. Kitus 300 ml. užviriname, tada į užvirusį pieną supilame su miltais išplaktą pieną. Maišydami viską vėl užviriname. Paverdame (būtinai maišydami) ant nedidelės ugnies, kol masė sutirštės maždaug iki grietinės konsistencijos. Nukeliame kremą nuo ugnies ir gerai išplakame šluotele arba mikseriu, kad neliktų jokių gumuliukų. Plakdami supilame ištirpintą baltą šokoladą. Tada supilame kremą į dubenėlį, imame maistinę plėvelę ir dedame ją ant kremo paviršiaus taip, kad tarp plėvelės ir kremo neliktų oro (taip išvengsime plutelės susidarymo ant vėstančio kremo paviršiaus). Pastatome kremą vėsti iki kambario temperatūros. Kol kremas vėsta, mikseriu išplakame minkštą (ne ištirpintą, o natūraliai atšilusį ir suminkštėjusį) sviestą su cukraus pudra ir vanilinu, kol masė padvigubėja ir tampa labai puri.

Iki kambario temperatūros atvėsusią pieno masę dar kartą išplakame mikseriu. Tuomet pastatome ją į šaldytuvą, kad labai gerai atvėstų, nes priešingu atveju sumaišę plikytą masę su sviestu gausime skystą kremą (!). Atvėsintą masę pilame į išplaktą sviestą ir viską paskutini kartą gerai išplakame mikseriu. Turi gautis tirštas, nuo mikserio antgalių nekrentantis kremas.

Surinkimas. Ananasų griežinėlius gerai nusausiname ant po pierinės servetėlės, kad kreme nuo jų nebėgtų sultys. Supjaustome nedideliais gabaliukais. Dedame vieną biskvito lakštą į lėkštę, sulaistome 3 šaukštais indelyje likusio ananasų sirupo. Užtepame kremo, ant viršaus sudedame pusę ananasų, mentele įspaudžiame juos į kremą. Galima ant viršaus užtepti dar truputį kremo, kad geriau priliptų kitas biskvitas. Tą pati darome su kitu biskvitu. Tuomet uždedame paskutinį - trečią - biskvitą ir visą tortą aptepame likusiu kremu. Galima jo truputį pasilikti papuošimui.

Puošimas. Puošti, be abejo, galite pagal savo norus - grietinėle, riešutais smulkintais ar kt. Aš aptepiau visą tortą tuo pačiu kremu ir pabarsčiau kokoso drožlėmis. Ant viršaus padėliojau likusių ananaso gabaliukų ir konditeriniu švirkštu išspaudžiau "dzibukų" iš to paties torto kremo (jis labai tinkamas papuošimams, nes labai puikiai laiko savo formą). Skanaus!

P.S. Tortas labai patiko, nors nesu didelė sviestinių kremų gerbėja! Ananasai suteikia tortui malonaus gaivumo. Sviestinių kremų tortų mėgėjams tikrai rekomenduoju išbandyti!



Recepto šaltinis say7.info

13 komentarų:

  1. ar neperdaug kepimo milteliu ,1.5 v.s

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aciu uz pastaba. Ten turi buti a.š. Pataisiau recepte.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Skiriu tau stilingiausio tinklaraščio apdovanojimią :) http://gpmagija.blogspot.com/2011/02/astrus-sukuciai.html

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai labai patiko! Puikus tortas. Kremas gavosi labai skanus, o biskvitas tai isvis pasakiskas.Aciu.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai skanus tortas, visiems patiko. Ačiū už puikų receptą!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ką plikytam kremui duoda baltas šokoladas? Norėčau išsikepti, bet važiuot 15 km iki miesto, nusipirkti plytelę šokolado taip tingisi :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ar galima kepimo miltelius keisti paprasta soda?

    AtsakytiPanaikinti
  8. o kokio skersmens apvalia skarda naudoti tokiam produktu kiekiui?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Tikrai labai skanus tortas, mums patiko :) Gal kitą kartą kepdama biskvitą sulaistyčiau citrina. Bet tikrai dar kepsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Nuostabaus skonio toto receptas,Valgiusieji svečiai buvo saldžiai pamaloninti :) Kepsiu dar nekartą. AČIŪ UŽ RECEPTĄ.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Man patiko :)
    Tik vietoje šokolado dėjau kondensuota pieną. Nes balto šokolado neturėjau

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...