2011 m. gegužės 9 d., pirmadienis

Kiniška vištiena su daržovėmis pomidorų padaže


2-3 porcijoms (priklauso nuo Jūsų porcijų dydžio)
300 gr. vištienos filė
50 gr. kukurūzų krakmolo
1 nedidelė morka
pusė paprikos (bet kurios spalvos)

Marinatui:
1 v.š. sojos padažo
1 a.š. acto (naudojau balzamiko actą)
1 v.š. skysto medaus (natūralaus arba dirbtinio)
2/3 a.š. malto imbiero

Padažui:
3 v.š. pomidorų padažo
2 v.š. sojos padažo
1 v.š. natūralaus medaus
1-2 a.š. garstyčių (priklauso nuo garstyčių aštrumo)
4 v.š. vandens
1 v.š. nubrauktas kukurūzų krakmolo (nebūtina)

Vištieną supjaustome juostelėmis. Užpilame marinato ingridientus, gerai išmaišome ir paliekame bent valandą pasimarinuoti.

Morkas supjaustome plonais griežinėliais, papriką plonomis juostelėmis. Daržoves apkepiname aliejuje, kol šiek tiek suminkštės, ir atidedame į šalį.

Į paprastą celofaninį maišelį suberiame krakmolą, sudedame vištienos gabaliukus, suimame maišelį už abiejų galų ir pakratome, kol visi gabaliukai tolygiai apsivolios krakmolu. Be abejo, galima tiesiog apvolioti gabaliukus lėkštėje, bet maišelyje yra daug patogiau ir greičiau - nereikia po vieną mirkyti į krakmolą. Apkepiname vištieną aliejuje, gerai įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus. Nukeliame nuo ugnies, sudedame keptas daržoves, sumaišome.

Padažas. Sumaišome visus ingridientus ir kitoje keptuvėje pakaitiname iki užvirimo. Jei padažas skystokas - suberkite krakmolo ir gerai maišydami (kad neliktų gumuliukų) pakaitinkite, kol pradės tirštėti. Aš taip pat bėriau krakmolą, bet manau, kad jo nereikėjo, nes padažas ir be jo buvo pakankamai tirštas, tad krakmolas jį sutraukė dar labiau. Užpilame padažą ant daržovių, sumaišome. Patiekiame su ryžiais. Skanaus!

P.S. Labai skanus padažas! Kitą kartą garstyčių dėčiau daugiau, nes kaitinant padažą jų aštrumas išgaravo :) Be abejo, padažo ingridientų proporcijas galite koreguoti pagal savo skonį.

Padažo receptas adaptuotas iš supermama.lt

15 komentarų:

  1. Ingredientai išties gardžiai skamba. Labai mėgstu taip paruoštą vištieną.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vakar pasigaminau tokia vištiena, tik dar pakoregavau pagal save. Labai skanuuuuu!!!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Akimirka, ar dejot krakmola i padaza? Man labai idomu, kaip be jo gautusi.

    AtsakytiPanaikinti
  4. AJ, taip dejau, bet labai mazai, nes pomidoru padaze jau yra krakmolas, tai jis tirstina. Dar prie morku ir papriku imeciau zalio agurko juosteliu.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Pasigaminau ir aš šią vištieną. Labai skaniai gavosi :) Krakmolą dėjau, tirštumas buvo pats tas, gal nuo pomidorų padažo priklauso? :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Viktorija, matyt taip, padazai labai skirtingi buna.

    AtsakytiPanaikinti
  7. O ar galima kukurūzų krakmolą pakeisti bulvių krakmolu?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Na puikus patiekalas, tik i padaza idejau du saukstus medaus tai jau saldoka buvo.. o siaip isejo kaip "kinieciuose", super!!!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Pirma karta pati tokia vistiena gaminau, tai labai patiko, tikras skanumelis, vistiena gavosi tobula-minkstute :) Tik as padauginau garstyciu, nes norejosi, kad butu astriau, bet gavosi per rugstu, bet kita diena rugstumo nebesijaute. Mat panaudojau dar neisbandytas garstycias, kurios buvo ne kiek astrios, o rugscios.. :( Kadangi dar turejau svieziu sparaginiu pupeliu, tai ir jas panaudojau. Gaminau is dvigubo kiekio, bet pomidoru padazo panaudojau tik 3 v.s., nes tik tiek ir turejau, bet mano skoniui pilnai uzteko..

    AtsakytiPanaikinti
  10. Labai skanu:) tik aš darau šiek tiek paprasčiau - padažo ingridientus suberiu iškart į keptuvę, kur kepa vištiena ir daržovės, todėl nereikia kitos keptuvės.

    AtsakytiPanaikinti
  11. tikejausi kad bus skanu,bet negalvojau kad sitaip skanu :) ,super receptukas.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Skanu, vos pasidalinom su seimyna! Dar daug daug kartu bus gaminamas sis patiekaliukas, labai aciu!

    AtsakytiPanaikinti
  13. Labai skanu, išmėginta. Bus gaminama dar tikrai ne kartą :) O gal ką nors esate girdėjusi spie sečio vištieną? Tokia būdavo Klaipėdoje, kinų restorane „Feniksas“, tokios fantastiškos vištienos daugiau niekur nesu valgiusi. Įdomu, kaip ją pagamina.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Nesu tokios ragavus. Net internete susidomejus paieskojau, bet nera tokiu receptu...

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...