2011 m. gegužės 2 d., pirmadienis

Šokoladiniai ledai

Tai skaniausi ledai, kokius esu iki šiol valgius... Nereikia net ledų gaminimo aparato - viskas labai paprastai pagaminama ir be jo. Ledų receptą įdėjau savo skaitytojos Redos prašymu, kuri priminė, kad vasara jau ne už kalnų, ir greitai norėsime atsigaivinti šaltais ir skaniais ledais :)



Apie 1 litrui ledų

450 gr. grietinėlės 35-36 %
3 v.š. nesaldžios kakavos miltelių
150 gr. juodojo šokolado
150 gr. cukraus
5 kiaušinio tryniai
200 ml. pieno (ne liesesnio nei 3,5 %)
žiupsnelis druskos
1,5 a.š. vanilinio cukraus

Į puodą pilame pusę grietinėlės ir kakavos miltelius. Kaitiname nuolat maišydami, kad nebūtų kakavos gumuliukų ir grietinėlė neprisviltų. Užviriname, tuomet sumažiname ugnį iki mažos, ir maišydami paverdame grietinėlę apie 30 sekundžių. Nuimame nuo viryklės, sudedame sulaužytą šokoladą ir maišome, kol ištirps. Supilame likusią pusę grietinėlės, išmaišome. Gautą masę pilame į didesnį dubenį (puodą kuo geriau išgramdome, bet neplauname). Galima perkošti per sietelį, kad nebūtų likusių kakavos gumuliukų.

Tame pačiame puode ant vidutinės ugnies maišydami pakaitiname pieną, druską ir cukrų, kol cukrus ištirps. Atskirame dubenyje išplakame trynius. Plona srovele, maišydami pilame pieną į trynius, esančius dubenyje. Išmaišome iki vientisos masės ir pilame atgal į puodą, maišydami kaitiname ant vidutinės ugnies, kol masė pradės tirštėti. Aš viriau apie 15 min., masė tapo kisieliaus konsistencijos.

Kiaušinių masę perkošiame per sietelį ir sumaišome su šokoladine mase. Įmaišome vanilinį cukrų. Atvėsiname ledų masę (tą reikėtų padaryti pakankamai greitai, t.y. nepalikti stovėti, kol atvės pati, - galima tiesiog maišyti šaukštu, kol atvės) ir statome į šaldytuvą, kad atvėstų visiškai. Tuomet su tuo pačiu dubeniu statome į šaldymo kamerą ir paliekame 2 val. Po 2 val. ledų masę gerai išplakame mikseriu. Vėl statome į kamerą 2 val. Tuomet vėl išplakame mikseriu. Kai išplaksime antrą kartą - supilame į indą, kuriame šaldysite ledus, ir paliekame sustingti. Skanaus!

P.S. Fantastiško skonio ledai! Sustingo idealiai - jokių ledų kristaliukų, kaip dažnai būna gaminant ledus be ledų gaminimo aparato. Tik šerbetų mėgėjus perspėju, kad ledai riebūs, saldūs :)

Recepto šaltinis
Brown eyed baker

30 komentarų:

  1. O kaip siūlai greitai atvėsinti? Dėti karštą masę į kamerą trumpam ar kaip?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš tiesiog intensyviai šaukštu maišiau (įrašiau dabar recepte, kad aiškiau būtų), kol atvėso tiek, kad galima buvo į šaldytuvą statyt. Na, greitai, tai neturima omeny, kad per kelias minutes, bet tiesiog nepalikti stoveti keliom valandom.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dievinu šokoladinius ledus. Dar niekada nebandžiau jų gamintis namie, bet šis receptas tikrai vilioja :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Viktorija, o as atvirksciai - sokoladiniai man visada paskutineje vietoje buvo. Bet nuo situ negalejau atsitraukti :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aišku, na reiks išbandyti - tik reikia šiltų dienų vėl sulaukti ir naminių kiaušinių.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Nors ir užsipirkau per akciją kokius 2 kg klevų sulos ledų, bet šituos ledus būtinai darysiu. Super! Labai skani nuotrauka :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Mmmm... be galo gundantis receptas :) Ledų nesu dar gaminusi ir kyla abejonių, ar pavyktų iš pirmo karto... Jei susikaupsiu drąsos, labai vilioja išbandyt... :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Dalia, man pavyko, pavyks ir Jums :) As, tiesa pasakius, net nesitikejau tokio gero rezultato. Dariau tiesiog pabandymui skaitytojos prasymu. Bet kad daugiau nepirksiu parduotuviniu ledu - tai faktas.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Atrodo labai vykes receptukas, ne ypac sudetingas ir ypac skanus :) tikrai bus isbandyta, tik bijau kad nebutu kaip su jogurtu, kad taip pat nenoresiu parduotuviniu :)
    aciu uz recepta :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Odeta, bent jau as ju paragavus, tai tikrai daugiau parduotuviniu nepirksiu :))

    AtsakytiPanaikinti
  11. Sauniai atrodo, einu isbandyti:)

    AtsakytiPanaikinti
  12. mmm pasakiski ledai,tik as biski patobulinau:)bet nuostabus.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Prašau patikslinti: kaitinti masę su kiaušinių tryniais ant garų ar virti puode? O nesigaus šokoladinė kiaušinienė?

    AtsakytiPanaikinti
  14. Recepte parasyta - mase su tryniais pilti atgal i puoda ir jame virti ant vidutines ugnies. Jei buciau virus ant garu, taip buciau ir rasius. Man gavosi labai puikus ledai. Nebent Jums jie nuotraukoje panasus i kiausiniene.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Zinokit tikrai nuostabus ledai gavosi, viska dariau pagal recepta, tik va giretines pritrukau, tai idejau mascarpones surio, biski rieboki gavosi, bet pasaka, parduotuvej tokiu nerasit, nerealus, kas valge, tai taip gyre, ir ausys lankstesi is to skanumo. Aciu Jums uz receptuka.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Galesit nebepirkt parduotuvej :) Juk taip paprasta pasidaryt, svarbu tik noras butu.

    AtsakytiPanaikinti
  17. Greitai atvesinti galima pastacius dubeni su mase i didesni dubeni su ledu. Bent jau as taip vesinu jei pagrinda darau ta pacia diena kai noriu daryti ledus.
    Naminiai ledai yra nepakartojama, kaip ir namine duona.

    AtsakytiPanaikinti
  18. Aš siaubingai nemėgau šokoladinių ledų... Kol neparagavau šitų. PASAKA. TIK aš juos aparate šaldžiau... :)

    AtsakytiPanaikinti
  19. Ruta, pas mane buvo tas pats - sokoladiniai paskutiniai sarase. Bet sitie nerealus!

    AtsakytiPanaikinti
  20. super:)
    tik parsinešęs šokoladą pastebėjau, kad cukraus nebėr, tai iš akies medaus įdėjau:)
    labai niam gavos:)

    AtsakytiPanaikinti
  21. Ledai jau stingsta kameroje. Shakes, skonis be galo geras

    AtsakytiPanaikinti
  22. Is tiesu superiniai ledai! Turbut au niekad nevalgysiu pirktiniu :)))
    Beje, labai megstu pistaciniu ledus, gal kas megino ir turi recepta, kad nereiketu
    eksperimentuoti?

    AtsakytiPanaikinti
  23. labai dėkui jums už receptus , išbandžiau avietinius gavos labai nuostabūs ledai , norėčiau pabandyt ir šokoladinius , bet man nelabai aišku , ar tiek ilgai juos virt reikia , nes avietinius virinant trynius su grietinėle norėjo labai svilt , dėkui už atsakymą

    AtsakytiPanaikinti
  24. Turbut ant per dideles ugnies viret, jei svilo.

    AtsakytiPanaikinti
  25. Giedre, pistaciniu nesu ragavus, bet noreciau. Ir recepto vis dairausi :)

    AtsakytiPanaikinti
  26. Seima vienbalsiai nusprende, kad tai patys skaniausi ledai, kokius esu gaminusi. Per tris savaites gaminau keturis kartus. Aciu uz recepta :)

    AtsakytiPanaikinti
  27. tai cia grietines sitiem ledam reikia ar kokios grietineles

    AtsakytiPanaikinti
  28. MERCI, skanu ir lengva pagaminti :)

    AtsakytiPanaikinti
  29. Taigi aiskiai parasyta - 35-36 % grietineles ;)

    AtsakytiPanaikinti
  30. Gaminu šituos ledus jau nebepirma kartą, skonis nerealus ir visada pavyksta! Tiesiog tirpstantys burnoje :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...