2011 m. liepos 15 d., penktadienis

Klasikiniai vaniliniai ledai

Dar vienas ledų receptas. Pasidarys net tie, kas teigia, kad gaminti visiškai nemoka :) Skonis pasakiškas...



400 ml. 35-36 % grietinėlės
200 ml. 10-12 % grietinėlės
150 gr. cukraus
1 nedidelė vanilės ankštis
1 a.š. vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos

300 ml. riebesnės grietinėlės pilame į puodą, beriame cukrų, druską, vanilės ankštį perpjauname išilgai, išskabome sėklytes ir dedame į grietinėlę. Pačią ankštį taip pat dedame į puodą. Maišydami kaitiname ant vidutinės ugnies, kol ištirps cukrus. Nuimame nuo ugnies, pilame likusią grietinėlę, beriame vanilinį cukrų. Pamaišome, kad atvėstų iki kambario temperatūros, perpilame į didesnį dubenį ir statome į šaldytuvą, kad visiškai atvėstų. Tuomet išimame vanilės ankštį, o ledų masę statome į šaldymo kamerą su tuo pačiu dubeniu. Ledus kas 30 minučių 3-4 kartus išplakame mikseriu.. Paskutinį kartą išplakę supilame į indą, kuriame šaldysime, ir šaldome, kol visiškai sustings. Sakanaus!

P.S. Neturiu ką pridurti - nuostabūs vaniliniai ledai :)

Recepto šaltinis Brown eyed baker

20 komentarų:

  1. Dariau dvejus taviškius ledu ir buvo labai skanu, teks ir šiuos pabandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Noriu gaminti! Tik vienas dalykas verčia atsisakyti - savikaina. Mat grietinėlė mano namuose gan prabangus dalykas. Gerai, kad netoli mano gimtadienis ir bus galima šiek tiek pasilepinti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš irgi noriu! Kad ir lietūs nesibaigia, o už lango vos aštuoniolika (bent jau su pliusu) :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. As dar dejau pistaciju, puikus skonis :) Aciu uz recepta :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. O jei neturi vaniles anksties, ar galima ja kuo pakeisti? :) Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  6. bandom daryt ledus. Neaisku - ar pirma karta istraukus is saldiklio reikia grietinele suplakti iki tirstumo? Plakem ilgokai...nesusiplake. Taip ir liko skysta. Ar cia taip turi buti?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Nereikia iki tirstumo, tiesiog gerai isplakti ir viskas.

    AtsakytiPanaikinti
  8. aciu uz greita reakcija :) ledai gavosi !

    AtsakytiPanaikinti
  9. tikrai skaniausi vaniliniai ledai, kokius esu ragavusi! o ypac su trintomis braskemis... mmmm.. kvepia vasara :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. sita butinai gaminsiu. vien del skonio be tryniu. gal zinote kad jie isvis dedasi i ledus?? ir kaip Jus juos taip graziai isimat? man jie i akmeni sustingo... ir labai riebalai po burna voliojasi... gal man reiktu liesesnius bandyt?

    AtsakytiPanaikinti
  11. kaip taip graziai juos idedat? atsildot truputi ar kaip?

    AtsakytiPanaikinti
  12. Pries formuojant rutuliukus reikia siek tiek palaikyti isemus is kameros.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Man gavosi skanūs, bet atsiskyrė į du sluoksnius. Ir kai plakiau, tai kaip vandenėlis skysti buvo...

    AtsakytiPanaikinti
  14. Sveiki.Noriu pasiteirauti,šio recepto ledų skonis gavosi super,bet kodėl jautėsi leduose sušalusio vandens ledukai.Gal blogai mikseriu juos išplakiau - per daug arba per mažai?Iš anksto dėkoju už atsakymą

    AtsakytiPanaikinti
  15. Sveiki. Išbandžiau ir aš šiuos ledus pasigaminti. Man irgi susisluoksniavo, gal dar reikia po plakimo po kokios valandos tiesiog šaukštu sumaišyti? Sakykite, jeigu imčiau atvirkščiai 400 ml liesenės ir 200 ml riebesnės grietinėlės, ar gautųsi ledai? (Nes man truputį per riebu) Vaikams labai, labai patiko. Ačiū už receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Sveiki. Katik išbandžiau, į ledų masę dar įdėjau smulkintą griliažą, super gavosi, tikrai labai skanu. :-) Ačiū už receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  17. Sveiki, norėjau pasiteirauti, koks kiekis maždaug ledų gaunasi? Apie 1 kg ar mažiau?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...