2011 m. rugpjūčio 17 d., trečiadienis

Pomidorų sriuba su mėsos kukuliais


Sriubai:

500 gr. pomidorų
100 gr. ryžių
1 svogūnas
1 morka
1 raudona paprika
300 ml. pieno
100 ml. vandens
2 česnako skiltelės
2 v.š. pomidorų padažo
4 a.š. cukraus
druskos
pipirų
bazilikų
svogūnų laiškų papuošimui

Kukuliams:

300 gr. faršo
1 kiaušinis
druskos
pipirų
prieskonių mėsai

Išsikepame kukulius. Į faršą įmušame kiaušinį, beriame druskos, pipirų, prieskonių. Jei faršas per minkšas formuoti kukulius, galima įberti kelis šaukštus džiūvėsėlių. Formuojame graikiško riešuto dydžio kukulius. Galima juos apie 30 min. kepti orkaitėje, arba tiesiog iškepti keptuvėje, ką aš ir padariau.

Sriuba. Pasūdytame vandenyje išverdame ryžius. Morką sutarkuojame burokine tarka, svogūnus supjaustome žiedeliais ir kartu pakepiname svieste, kol suminkštėja. Į keptuvę sudedame verdančiu vandeniu nuplikytus, nuluptus ir supjaustytus pomidorus. Maišydami patroškiname 5 min. Sudedame atskiroje keptuvėje iki minkštumo pakepintą papriką. Dar kelias minutes patroškiname.

Puode užviriname vandenį ir pieną su 3 šaukšteliais cukraus. Suberiame bazilikus, pipirus, likusį cukrų, susmulkintus česnakus ir maišydami kelias minutes paverdame. Tuomet sudedame visas daržoves, įdedame pomidorų padažą ir maišydami dar paverdame apie 7-10 min. Sutriname sriubą blenderiu. Sudedame ryžius. Įpilame į lėkštę sriubos, dedame kelis kukulius, galima šaukštą grietinės arba jogurto be priedų, ir pabarstome svogūnų laiškais. Skanaus!

P.S. Negalėjau atsivalgyti, kokia skani sriuba... :)



Recepto šaltinis "Ji" Nr. 46/2010

5 komentarai:

  1. O kažin kaip gautųsi, jeigu tuos kukuliukus virti, o ne kepti?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nuotraukos mane užbūrė ir skubino kuo greičiau sriubytę išbandyti, taigi vakar jau viriau, skonis nustebino, net nežinau kaip tai apibūdinti, žodžiu - naujai atrastas skonis :)
    Labai patiko, tik gal kiek saldoka pasirodė, kitą kartą mažinsiu cukraus kiekį, druskos papildomai dėjau ir dar vandenuko pyliau, nes per daug tiršta gavosi, o ir ryžių 80 g pilnai užteko, kukuliukai čia super tinka :) AČIŪ!!!

    Lina P.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Giedre, manau kad galima ir virti.

    Lina P., mano irgi tirstoka gavosi, na bet cia skonio reikalas. O del cukraus, tai as padauginau pipiru, galbut todel jo neatrode per daug :)) Bet siaip jis suteikia gan malonu, svelnu skoni sriubai.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai skani sriuba! Ačiū už receptą!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Isties skanumelis! Svarbiausia, kad patiko vyrui.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...