2011 m. gruodžio 20 d., antradienis

Sluoksniuotos tešlos žuvies pyragas


2 vnt. žuvies filė (gali būti šaldyta)
lakštas bemielės sluoksniuotos tešlos
2 nedideli svogūnai
1 morka
3-4 v.š. pomidorų padažo
1 kiaušinis
prieskonių žuvies marinavimui

Žuvį įtriname prieskoniais ir paliekame pasimarinuoti.

Svogūnus supjaustome pusžiedžiais, morkas sutarkuokame burokų trintuve, ir viską pakepiname, kol suminkštės. Sumaišome su pomidorų padažu. Jei trūksta - įberiame prieskonių. Atvėsiname.

Surinkimas (žr. nuotrauką žemiau). Žuvį dedame šalia viena kitos ant tešlos, ant žuvies daržoves. Tešlą šonuose supjaustome juostelėmis ir užlankstome jas uždengdami žuvį (kraštelius patepame plaktu kiaušiniu, kad suliptų). Gale lieka plati juosta - iš jos suformuojame uodegą. Aptepame pyragą kiaušiniu. Kepame 200 C orkaitėje apie 30 min. Skanaus!

P.S. Greita, paprasta, skani Kalėdinio (ir ne tik) stalo puošmena :)





36 komentarai:

  1. A.J. aciu uz recepta si! Man net akyse prasviesejo, nes apart idarytos lydekos, keptos zuvies ir silkes, nu nieks nelindo i galva, o cia prasau!!! O receptas yra ant tiek elementarus.. ACIU

    AtsakytiPanaikinti
  2. Super,nuostabi idejaKaledoms,aciu labai :) O sluokniuota tesla buna bemiele ir su mielem,skirtingos jos buna? Cia pas mus Norgeje tik vienos rusies pirkt buna,niekad nesusimasciau su mielem ji ar be,tiesiog jei recepte rasydavo sluoksniuota tesla,neiskirdavo bemiele ar su mielem...Su mielem ,gal labiau kyla,puciasi?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ji tinkama krusanams (prancuziskiems pusryciu raguoliams) kepti,ar cia sita bus tesla,ar ne?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pas mus yra bemiele ir mieline. As naudoju tik bemiele, mielines nebandziau. Bet isivaizduoju, kad gal ji labiau kyla?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Nu tikriausiai,bandysiu ta kuri pas mus,vistiek gi kazkas gausis valgomo :)Paskaitysiu sudeti ant pakelio,matysis yra mieliu ar ne.Bus isbandyta sventem si zuvyte ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Norejau paklausti, ar sia zuvi kepate ant blekoje isklotos folijos?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Na ka gi,siandien Kucioms buvo si zuvyte,vyras sake cia neatsivalgomoji,labai labai patiko!!! Tik man prilipo prie folijos apacia,gal ant kepimo popieriaus sekanti kart kepsiu.Tesla pas mus irgi bemiele,viskas gerai,sakau tik gal as per plonai iskociojau,kad ta apacia prilipo,pas jus nuotraukoje regis storesne tesla,matyt Lietuvoje ir dydziai skiriasi,mano nedidelis lakstas,vos istempiau,kad tilptu,tai ir gavosi plona.Siaip idealus patiekalas!! Aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Isbandziau Kucioms, labai patiko! Taciau, kaip ir Skandinavei, nors ir nekociojau labai plonai, tesla prilipo prie folijos. Antra karta iskepiau ant kepimo popieriaus-buvo geriau. Siaip, labai skanu. Manau, dabar zuvi kepsiu dazniau. Aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Gaminau, gavosi Super! Pyragas idealiai papuose Kuciu stala:) Jusu puslapis mano naujausias atradimas, kuriuo dziauguosi su lyg kiekvienu isbandytu Jusu receptu!

    AtsakytiPanaikinti
  10. Na va ir as prisiruosiau daryti sia zuvyte. Ilgai i ja ziurejau, galvojau, planavau...Nutariau naudoti (kadangi pirkti teslu nemegeja) kibinu tesla, manyciau turetu tikti, ji bemiele, traski, burnoje tirpstanti....Kai padarysiu, butinai parasysiu kaip pasiseke ir ar tiko mano ideja del kibinu teslos (i jos sudeti ieina grietine, kiausiniai, margarinas, druska ir miltai). Tik va margarino neturiu, nes daugiau nebeperku (nesveika), tad bandysiu daryti su sviestu. Aciu uz nuostabia ideja. Su Naujaisiais!

    AtsakytiPanaikinti
  11. Gavosi tikrai sauniai, drauge pavaisino, nustebo ir net labai, kaip graziai atrode ir kaip skanu buvo. Tad didelis aciu uz dar viena nuostabu recepta!

    AtsakytiPanaikinti
  12. Aciu uz skaniausia recepta ! Vakar kepiau ,lengva ,greita ir skanu nerealiai !!! Tik vat lankstytoja zuvu is manes nekokia ,grozio tokio nepadariau ... Bet labai skanu .. liko ir pusryciams ir salta labai skani !!

    AtsakytiPanaikinti
  13. Nerealiai skaniai gavos ,aciu uz skaniausia recepta ,pervelai iskepiau ,kai seima miegojo :) paslapcia :) jei neiseitu ,buciau slepus ..Paragavau dabar salta valgyt neina atsitraukt :)))

    AtsakytiPanaikinti
  14. Labai jau skaniai atrodo pyragas :) Noriu paklausti "lakštas tešlos", čia turbūt ne tas mažas lakštas, kur mantingos parsidavineja geltonam pakelyje po 6 vnt?

    AtsakytiPanaikinti
  15. Yra po 2 didelius lakstus supakuota, tai tas vienas didelis turi but.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Aaa, o kiek gramų pakuotė?

    AtsakytiPanaikinti
  17. As klijavau tesla is 6 gabaliuku ,kad ir negraziai gavos ,bet ziauriai skanu ,laukiu kada zuvies papirksiu kad vel pasidaryt !!!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  18. Na sita recepta ir zuvies pavidalo pyraga pries pora metu rode per Dobroje utro 1 btv kanala...Tai nera jusu sugalvota ir firminis patiekalas...

    AtsakytiPanaikinti
  19. Ji ir nerase kad jos firminis patiekalas!
    Tai ir nereikia rasyt nesamoniu,nepatinka
    galit nevartyti sito saito!

    AtsakytiPanaikinti
  20. Skaniai atrodo:-) Kokią žuvį naudojote? Labai sunku kokybiškos nusipirkti...

    AtsakytiPanaikinti
  21. išbandžiau šiandien - super. Beje, šiltas kepinukas nėra toks skanus, kaip atvėsęs. Labai vykęs užkandis ir stalo puošmena :) ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  22. Kokią žuvį naudojote?

    AtsakytiPanaikinti
  23. Anonime 1, galejote jau pries pora metu pamates laida ideti recepta i savo puslapi, pasidalinti su visais :) Nes as laidos neziurejau, recepto cia irgi ypatingo nera - zuvis su svogunais (svogunams iskepti turbut firminiu sugebejimu ir nereikia..). O sulankstymo ideja pamaciau pas kazka is draugu facebooke, tik foto, be jokiu receptu, net ne su zuvies idaru.

    Zuvi naudoju visokia - lydeka, menke, pangasija.

    Puiku, kad visiems taip patinka si ideja. Man zuvyte irgi labai skani, ir svarbu - dar ir puosia stala :)

    AtsakytiPanaikinti
  24. Esu dėkinga už Jūsų pateiktą receptą. Gaminau vaikui į mokyklos konkursą - laimėjome 1 vietą! Paprastas, bet ne prastas patiekalas.
    Papildomas ačiū už visos gaminimo technologijos paaiškinimą su nuotraukytemis ;)

    AtsakytiPanaikinti
  25. nereali, atlekiau padekot :)

    AtsakytiPanaikinti
  26. Labai Skanus zuvies pyragas ,aciu uz recepta:)gaminsiu dar ne viena karta:)

    AtsakytiPanaikinti
  27. Kai Jūsų visi receptai gaminami iš naminės tešlos, tai siūlyčiau padaryti tešlą šiai žuviai kaip ir Jūsų nurodytame recepte "pyragėliai su dešrelėmis". Aš šios Kalėdoms būtent dariau iš jos. Super. Jau geriau nepatinget pasidaryt namie tešlos, nes jau iš Jūsų šio puslapio kaip išmokau, tai pirktinės tešlos niekam nebenaudoju :)

    AtsakytiPanaikinti
  28. Aciukas uz ideja,siemet puikuosis ir musu kaledu satlas siuo sedevru!

    AtsakytiPanaikinti
  29. Ar gerai supratau, kad zuvies file kepti nereikia. Deti ant teslos tik pamarinuota?

    AtsakytiPanaikinti
  30. Ačiū labai. tikrai labai geras receptas!

    AtsakytiPanaikinti
  31. Ar žuvis tinka su oda, ar turėtų būti filė be odos?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...