2012 m. kovo 29 d., ketvirtadienis

Kibinai

Turbūt daugelis turite savo kibinų receptą. Kas dar neradote labiausiai patinkančio, siūlau pamėginti manąjį :)


Apie 15 kibinų

Tešlai:
150 gr. sviesto
110 gr. grietinės
2 kiaušiniai
1 a.š. cukraus
0,3 a.š. druskos
350-400 gr. miltų

Įdarui:

350-400 gr. smulkiai pjaustytos mėsos arba faršo (aš visada naudoju kalakutienos faršą)
1 didelis svogūnas
2 česnako skiltelės
druskos
pipirų
raudonėlio, rozmarino ar kt. žolelių
100 ml. kefyro

kiaušinio aptepimui (galite pasilikti truputį nuo tešlos kiaušinių)

Tešla. Sviestą supjaustome mažais gabaliukais, sumaišome su 350 gr. miltų ir rankomis triname, kol sviestas visiškai susitrina su mitais - gauname birų mišinį. Dubenėlyje išplakame kiaušinius su druska ir cukrumi, sumaišome juos su grietine, ir pilame viską į turimą birų mišinį. Maišome šaukštu, kol galėsime minkyti. Išminkome viską, kol gausime minkštą, elastingą, bet prie rankų nelimpančią tešlą (jei reikia - įberkite dar miltų, bet nepadauginkite; man užteko 50 gr.). Pastatome tešlą 30 min. į šaldyuvą.

Įdaras. Svogūną ir česnaką susmulkiname. Visus produktus sumaišome. Formuojame kibinus ir kepame 200 °C orkaitėje apie 30-40 min., kol gražiai paruduoja. Skanaus!

 P.S. Šį kartą pusę kibinų dariau su daržovių įdaru - patroškinau kopūstą, morkas, svogūną, česnaką, prieskonius. Irgi labai skanu!

54 komentarai:

  1. labai gražiai atrodo, tik į tikrus kibinus dedamas ne faršas, bet smulkiai pjaustyta mėsa.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, zinau. Todel recepte irasyta ir pjaustyta mesa. Man skaniau su farsu, tad ji ir naudoju.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aciu, bet kad iki tobulumo dar vyniot ir vyniot :))

    AtsakytiPanaikinti
  4. O as apskritai nemoku sulipdyti tokios kaseles, man atsiklijuoja visada.. :( tai as darau su specialiu suspaudeju, bet ir tai ne visada sulimpa... noriu labai isbandyti siuos kibinus, nes dar nei vienas Jusu receptas nera nuvyles :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Reikia tiesiog tas vietas, kurias klijuoji, jei nesulimpa, vandeniu patepti :) nes sausi miltai trukdo sukibimui :)

      Panaikinti
  5. Pavyko iskepti! Ir nesuplyso! Eilinis puikus receptas :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai skanūs kibinai! ir man sunkiai sekasi tą kaselę lankstyti...bet nieko :) Įgūdžiai atsiranda su laiku ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Na va, pakomentuosiu ir aš, ką tik nuo stalo pakilusi :))
    Visda man Jūsų receptai patiko ir patiks, daug ką jau esu išmėginusi ir nenusivylusi.
    Kibinai taip pat pavyko, tačiau iki tobulo skonio man trūko minkštumo. Patys kibinukai gavosi kiek per kietoki. Bet laaaabai skanūs :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. O neperkepet ju? Nes as 2 skardas kepiau, pirmieji buvo minkstuciai, o su antrais uzsiziopsojau, ilgiau pakepe ir buvo siek tiek kietesni (nors paguleje maiselyje suminkstejo taip pat, kaip ir pirmieji)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Tikrai nuostabus, be galo skanus kibinai!!! Labai aciu uz recepta! :))

    AtsakytiPanaikinti
  10. puikūs! minkštučiai, sultingi, tešla tobula lipdymui! pirmą kartą kepiau ir nei vieno neliko! ačiū ;)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Na bandysiu ir as pagal si receptuka,nes labai jau graziai atrodo.Tik va idomu,kiek mazdaug kibinu gaunasi?

    AtsakytiPanaikinti
  12. Idomu,o kiek kibinu gaunasi?

    AtsakytiPanaikinti
  13. Iškepusi tešla gavosi kietoka ir kiek per sausa...jau minkant ja buvo galima nuspėti, kad taip bus. Tešla sunkiai minkėsi, buvo sausa. Kaip tokiu atveju galima būtų išgelbėti situaciją?

    AtsakytiPanaikinti
  14. Kita karta deti maziau miltu. Miltai kartais skiriasi.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Tą kartą įdėjau grietinės ir įmušiau kiaušinį, kažkaip išsisukau :)šiandien bandysime dar kartą :) ačiū už receptą ;)

    AtsakytiPanaikinti
  16. labai skani gavos tesla!

    AtsakytiPanaikinti
  17. ir tesla ir idaras tiesiog tirpsta burnoje. puikus receptas! aciu

    AtsakytiPanaikinti
  18. Ar mėsa viduje gerai iškepa? Vis noriu išsikepti kbinų, bet bijau, kad mėsa neliktų neiškepusi...

    AtsakytiPanaikinti
  19. o kam reikalingas kefyras i farsa? ka jis duoda?

    AtsakytiPanaikinti
  20. nepatiko tesla, tikrai yra gersniu ir skanesniu receptu:)

    AtsakytiPanaikinti
  21. Anonime 1 - Nuo kefyro idaras sultingesnis buna.

    Anonime 2 - aciu uz nuomone. Pabandet, zinosit, kad reikes ieskoti geresniu receptu kitam kartui :)

    AtsakytiPanaikinti
  22. Aciu uz recepta :) tikrai labai skanus kibinai :) Visada darome tik pagal si recepta :)

    AtsakytiPanaikinti
  23. Viskas gavosi labai skanu, bet man truko tikro kibinu mesytes, norskita diena skanus buvo ir su kalakutiena:)

    AtsakytiPanaikinti
  24. Kibinai pasauti i orkaite, laukiam rezultato :)

    AtsakytiPanaikinti
  25. Katik is orkaites ir jau ragaujami :) tesla niam niam, bet galetu buti dregnesni, gal kazka netaip dariau :/

    AtsakytiPanaikinti
  26. Ka tik iskepiau. Pasakiski! Tesla trapi, ne per sausa! Skanumelis!!!

    AtsakytiPanaikinti
  27. Tik ka issikepiau, super! Tik pries pasaunant i orkaite sutepiau plaktu kiausiniu. Aciu Jurgita!

    AtsakytiPanaikinti
  28. superiniai :) vyras išgyrė prašė kad dažniau iškepčiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  29. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  30. rytoj ryte pradesiu gaminti:) man labai patika jusu receptai dar nei karto nenusivyliau

    AtsakytiPanaikinti
  31. Gaminau, viskas gavosi puikiai, tesla puiki :)

    AtsakytiPanaikinti
  32. Skanus kibinai, dariau pirma karta ir puikiai pavyko.

    AtsakytiPanaikinti
  33. Kepiau siandien. Labai skanus gavosi. Aciu uz recepta. :) tik su laiku gal ir tas pinimas grazesnis gausis. Pirma karta kibinus gaminau, tai tas pinimas ne vienodas gavosi. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Margarita, smagu, kad skanūs kibinai buvo! О kaselė - įgūdžių reikalas. Dar galite youtube pasižiūrėti - būna pamokėlių, kaip ją greitai išmokti.

      Panaikinti
  34. Kiek maždaug kibinų išeina iš porcijos?

    AtsakytiPanaikinti
  35. Kiek maždaug kibinų išeina iš porcijos?

    AtsakytiPanaikinti
  36. Ka vietoj kefyro naudoti kad sultinga mesyte butu?

    AtsakytiPanaikinti
  37. Sveiki, gal galite patarti. Jūsų kibinus kepu jau nebepirmą kartą visad gaunasi tobuli. Žinoma šiek tiek esu pakeitusi receptą, bet labai esu dėkinga už tokį puikų receptą.
    Turiu klausimą, kadangi neretai užklumpa netikėti svečiai, norėčiau jų užsišaldyti, kad greičiau galima būtų patiekti. Kaip patariat šaldyti ar pagamintus, bet nekeptus, ar keptus? Man linksta širdis prie nekeptų, nes mėgstu ką tik išimtus iš orkaitės - sultinga mėsytė, traški tešla 😍😍😍
    Būčiau labai dėkinga už patarimą 😊

    AtsakytiPanaikinti
  38. Sveiki, gal galite patarti. Jūsų kibinus kepu jau nebepirmą kartą visad gaunasi tobuli. Žinoma šiek tiek esu pakeitusi receptą, bet labai esu dėkinga už tokį puikų receptą.
    Turiu klausimą, kadangi neretai užklumpa netikėti svečiai, norėčiau jų užsišaldyti, kad greičiau galima būtų patiekti. Kaip patariat šaldyti ar pagamintus, bet nekeptus, ar keptus? Man linksta širdis prie nekeptų, nes mėgstu ką tik išimtus iš orkaitės - sultinga mėsytė, traški tešla 😍😍😍
    Būčiau labai dėkinga už patarimą 😊

    AtsakytiPanaikinti
  39. Nesu šaldžius,bet žinau,kad kibinų tešlą šaldo. Tai manau galima būtų ir nekeptus kibinus šaldyt.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū labai, bandysiu tiek keptus, tiek nekeptus. Taip ir atsirinksiu kas skaniau 😉

      Panaikinti
  40. Sveiki, sakykit ka priduoda kefyras farse ? Man kazkaip nesuprantamas sitas derinys :)

    AtsakytiPanaikinti
  41. Mano skoniui-idealus. Aciu uz receptuka. Galiu paantrinti, kad Jusu receptai tikrai visi patikimi, viskas tikslu ir aisku. Ir svarbiausia - rezultatas nenuvilia.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...