2012 m. rugsėjo 19 d., trečiadienis

Sausainiai-juostelės su džemu



2 kiaušiniai
200 gr. minkšto sviesto arba margarino
2 v.š. majonezo
stiklinė cukraus (200 ml.)
žiupsnelis druskos
350-400 gr. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
apie 300 ml. džemo, uogienės arba trintų uogų su cukrumi

Kiaušinius išplakame su cukrumi. Dedame majonezą, paplakame. Sudedame minkštą sviestą ir išplakame iki vientisos masės. Beriame kepimo miltelius, po truputį miltus, kol galėsime minkyti. Tešla turi nelipti prie rankų, bet nebūti kieta, tad nepadauginkite miltų. Imame 1/3 tešlos, padaliname tą gabaliuką į 3 dalis ir dedame į kamerą, kad sukietėtų. Likusią tešlą iškočiojame arba tiesiog rankomis paskirstome ant kepimo popieriaus per visą orkaitės skardą. Aptepame džemu. Ant viršaus burokine tarka sutarkuojame iš kameros išimtus tešlos gabaliukus. Kepame 190°C orkaitėje apie 20 min. (arba kol gražiai) parus. Dar karštą kepinį supjaustome juostelėmis ir leidžime atvėsti. Skanaus!

P.S. Labai greitai ir paprastai padaromos juostelės. Kuo mažiau miltų bersite, tuo minkštesnės ir skanesnės bus! Puikus būdas sunaudoti uogienę :)

Recepto šaltinis say7.info

23 komentarai:

  1. Koks fainas tavo blog'as! Svarbiausia suprantu, kaip reikia gaminti - jokių klausimų nekyla. Šaunuolė :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aciu, Jurgita, stengiuos viska aiskiai surasyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kada dėti kepimo miltelius .

    AtsakytiPanaikinti
  4. Niam niam kaip noriu. 100 metų nekepiau

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kepimo miltelius kartu su miltais .Aciu uz pastaba, irasiau recepte.

    AtsakytiPanaikinti
  6. O majonezas būtinas?

    AtsakytiPanaikinti
  7. As taip seniai butent sito ir ieskojau...greitai teks isbandyti..:)

    AtsakytiPanaikinti
  8. puikus sausaunukai

    AtsakytiPanaikinti
  9. As labai seniai ieskojau butent sio skanumyno...Teks isbandyti,jau isivaizduoju kaip seimynele vienu prisedimu sunaikins viska :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Gaminau, aisku miltu prireike zymiai daugiau, bet gavosi fantastiskai! aisku visi jusu patiekalai man iseina :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Išbandžiau Jūsų recepta, visai neblogai gavosi ir kepsiu ne vieną kartą, tik norėjau pasiklausti, kai šaldiklyje palaikai teštą, kokio ji kietumo turi būti? Ir kiek laiko reikia palaikyti? Nes man ji nepanaknkaimai kietai sustingo, tada sunkiau tarkuoti. O gal kokio ingridiento per daug :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Saldiklyje laikyti tol, kol pakankamai sukietes ir galima bus tarkuoti.

    AtsakytiPanaikinti
  13. sveika,ar galima kuo nors pakeisti majoneza?

    AtsakytiPanaikinti
  14. Ką tik pasigaminau, labai skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Nu va issikepiau,labai skanus, taciau as kepiau apie 40min.

    AtsakytiPanaikinti
  16. kokio dydzio kepimo skarda geriau butu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Cia nereikia didelio tikslumo. Mano berods 34x37 cm.

      Panaikinti
    2. Jei skaitet, tai kalba eina apie orkaiteje esancia skarda, o jos daugmaz panasios visose.

      Panaikinti
  17. Labai geras receptas, pavyko puikiai. Aciu jums ir sekmes.

    AtsakytiPanaikinti
  18. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  19. Sveiki, turiu patikslinimą. Burokine tarka, o ne bulvine....

    AtsakytiPanaikinti
  20. Bandžiau iš aš :) Patirpinau margariną, tai gal dėl to daugiau miltų "suėjo". Džemas mano pačios virtas, kaip akmeninis :) tai nepavyko labai plonai patept, užsisaldinau. Bet rezultate - geras, greit padaromas kepinys.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...