2013 m. rugsėjo 27 d., penktadienis

Keksiukai su obuoliais ir traškia cinamonine kokosų plutele



Apie 16 keksiukų

Keksiukams:

150 gr. minkšto sviesto
120 gr. cukraus
2 kiaušinių
žiupsnelio druskos
150 gr. miltu
1 a.š. kepimo miltelių
50 ml pieno
3 dideli obuoliai

Kokosų plutelei:

90 gr. kokosų drožlių
75 gr. miltų
60 gr. rudojo cukraus
50 gr. minkšto sviesto
1/3 a.š. cinamono

Keksiukai. Sviestą su cukrumi ir druska išplakti iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius ir kaskart paplakti apie 1 min. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti. Suberti į sviesto masę ir šaukštu atsargiai išmaišyti. Supilti pieną ir dar kartą viską permaišyti. Sudeti mažais kubeliais supjaustytus obuolius, sumaišyti su tešla.

Kokosų plutelė. Suberti į dubenį visus sausus produktus. Sudėti sviestą ir viską rankomis trinti, kol susidarys drėgni trupiniai.

Į keksiukų formeles dėti tešlos (apie 2/3 formelės), viršų užbarstyti kokosų trupiniais.
Kepti iki 190C įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min., kol keksiukų viršus gražiai paruduoja. Skanaus!

P.S. Fantastiški keksiukai - vidus minkštas, purus, o viršus traškus, kvapnus ir laaabai skanus!

29 komentarai:

  1. Tikrai labai skanūs, jau išbandyti šį savaitgalį. Ačiū už receptuką

    AtsakytiPanaikinti
  2. tikrai labai labai skanus keksiukai :) o silti su ledais mmmmm....

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jau ne pirmą kartą kepsiu šiuos keksiukus. Jų skonis tooobulas!! ♡

    AtsakytiPanaikinti
  4. kol kepe kvepejo visi namai dieviskai, bet kai istraukiau labai nusivyliau :( sukrito, gavosi labai riebus ir isiro imant is popierelio..... kazka ne taip padariau tikriausiai......

    AtsakytiPanaikinti
  5. Skanus,kiek rieboki ir nezinau kodel bet labai pritrauke prie popieriniu formeliu :( O su ledais isties labai skanu,ta traski plutele dievisko skonio :) aciu uz receptuka :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Skaniausi mano kepti keksiukai. Kepus daug skirtingų, bet visi būdavo per riebūs/per daug kiaušinių, prilipdavo prie popieriukų ir sukrisdavo, kad ir kaip atsargiai bandydavau atvėsinti. Šie visiškai neriebūs, nes normali keksiukų masė dar perpus atskiedžiama obuoliais, prie popieriukų beveik neprilipo, iškilo ir iškart ištraukti po kepimo iš orkaitės (neturėjau laiko laukti) - nesukrito. Masė drėgna, o plutelė traški (tik dėčiau daugiau sviesto į plutelę, nes buvo šiek tiek per daug biri). Kepsiu vėl ir vėl :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Puikūs! Viską dariau pagal receptą, iškepė puikiai, tik va trupinių man dar liko vienai porcijai (16-ai keksiukų). Ant kiekvieno keksiuko dėjau po du kaupinus šaukštelius trupinių. Paspaudžiau pirštu, gerai prilipo ir negaliu labai skųstis, kad byrėjo :) Verdiktas - kepsiu dar!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Šiaip dalinuosi patirtimi: keksiukai, kaip jau minėjau,gavosi puikūs, o va pyragas iš dvigubos normos tešlos, ne toks puikus. Skanus, nesukritęs, bet bebuvo tokios apimties, kaip su keksiukais. Išvada: jei keksiukų receptas, ir reikia kepti keksiukus :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Sveiki. Norejau paklausti, koki ruda cukru naudojate? 'Dark brown' ar 'light brown'? Muscovado ar Demerara? Smulkaus ar stambaus malimo? Dekui.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Turbut jau kepete, bet cukru ivairu naudoju. Man nelabai jie kuom skirias kepiniuose.

      Panaikinti
  10. Sveiki. Privalau pareiksti savo nuomone ir as. O taip yra todel, kad keksiukai dieviski. Neisivaizduoji koks receptas galetu butu geresnis nei sis. Juos bevalgydama pasijutau keksiuku rojuje. :-) Tokius keksiukus jau ir pardavineti galima, nes tai tobulybes virsune. Dauguma receptu teigia, jog keksiukai gausis purus, tai ne visada tiesa arba man to purumo neuztekdavo. Isbandziau begalybe receptu, aplankiau simtus maisto blogu, galiu teigti puresniu nei sie (ir islaikanciu ta puruma kita ir dar kita diena) nebuvau radusi. Jeigu darysite viska pagal recepta, plaksite kiek parasyta ir desite tiek igridientu kiek nurodyta, jums tikrai pavyks. Bandykite, tai tikrai auksto lygio keksiukai. :-)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Giedre, aciu labai uz toki atsiliepima :) O recepta beje pati susideliojau is ivairiu produktu turetu. Pagrindas buvo obuoliai, bet norejos kazko idomesnio, tai dar ir kokosu plutele atsirado :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Tobulybe!!! negaliu sustoti valgiusi :)) o svarbiausia, kad ir vaikams patinka :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. O jei obuoliai tokie, na sakykim maži, tai tuomet kiek? 5 užteks?

    AtsakytiPanaikinti
  14. Jurgita, o ar iseitu vietoj keksiuku issikepti keksa, nes niekada nesu kepusi keksiuku tai ju formos neturiu (butinai reiks nusipirkti ir pradeti kepti) bet noreciau issikepti jau ryt todel ir klausiu. Ir ar skanu butu jeigu pavyzdziui vietoj paprastu miltu deciau migdolu miltus? Aciu uz atsakyma:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Migle, kepkite kaip keksa - jokio skirtumo :)

      P.S. Jusu visus komentarus is pradziu gaunu as, o kai patvirtinu, jie tampa matomi cia, po receptu.

      Panaikinti
    2. Apie tai nepagalvojau:) nuo kvailumo vaistu nera:D o as vis sukau galva,kodel nematau komentaru:D itariu bus labai ir labai skanus keksas:) o kaip del paprastu miltu keitimo i migdolinius miltus? Ar geriau palikti originaliai kaip recepte:)
      As tik atradau jusu tinklalapi ir tuo labai dziaugiuosi:)

      Panaikinti
    3. Pamirsau paklauti kiek minuciu reikia kepti jeigu kepciau kaip keksa? Tiek pat kaip keksiukus ar ilgiau?

      Panaikinti
  15. Dėl migdolų miltų - nesu bandžius, tad sunku pasakyti. Dėl kepimo laiko - keksą reikia kepti ilgiau, priklauso nuo formos dydžio, t.y. kiek aukščio tešlos bus. Orientuokitės maždaug į 40 min., o paskui jau tikrinkite mediniu pagaliuku vidurį. Sėkmės ir lauksim atsiliepimų :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aciu uz Jusu zaibiska atsakyma:) miltu nekeisiu ir kepsiu su paprastais:) aciu del laiko, kepsiu 190 C temperaturoje mazdaug apie 40min. butinai pranesiu kaip sekesi iskepti ir kokio skonio gavosi:) vyras nubalsavo,kad siandien kepame jusu morku pyraga:) o keksiukus paliksime kitam savaitgaliui (gal ir forma jau turesiu nusipirkusi) labai patiko Jusu morku pyrago atsiliepimai todel bandysiu kepti ir as:) p.s. niekada nesu kepusi morku pyrago, tikiuosi pavyks:) produktai jau laukia saldytuve, sivakar kepsiu biskvita,o ryt tik pertepsiu:) pranesiu kaip gavosi?:)

      Panaikinti
    2. Na ka atejo laikas ir siam gaminiui, Jurgita:) tai tikrai galiu bandyti kepti kaip keksa? Nes deja keksiuku formos dar negavau:( todel bandysiu kepti kekso formoj. Tikiuosi bus kanu ir iseis geras keksas:)

      Panaikinti
    3. Turiu pranesti,kad kepamas pyragas vietoj keksiuku pavyko puikiai:) labai ir labai skanus obuoliu pyragas gavosi, vidus slapias, purus, tikras rudeniskas pyragas o jau ta traski kokosine plutele, mmmm, tikra pasaka:) nuostabaus skonio! Zodziu isvada: bus kepamas dar ne karta. P.S. jau uzsisakiau keksiuku formeles, tai bandysiu kepti ir keksiukus, bet galiu drasiai teigti,kad is sios teslos pavyks iskepti nuostabu obuoliu pyraga, palaikytas per nakti saldytuve jis tiesiog tirpo burnoje.

      Panaikinti
  16. Sveiki, pasidalinsiu ir aš savo patyrimais... Kepiau lygiai tokiomis normomis, kaip parašyta recepte, tik visko dėjau dvigubai ir kepiau kaip pyragą/keksą. Obuolius pjausčiau labai labai smulkiai, nes esu didelė obuolių pyragų nemėgėja, bet smalsu buvo sužinoti šio skonį. Ir man labai patiko :) Kažkokių atskirų obuolių gabalėlių nebuvo, viskas taip skaniai, drėgnai ir puriai susigulėjo į vieną masę. O kokosinė plutelė suteikia tokį malonų saldumą. Jo man gal netgi per daug, nors ši plutelė būtent ir atsveria riebesnį patį pyragą. Bent man taip atrodo. Ačiū Jums, tikrai nebijosiu neštis jį į svečius, kaip ir buvo planuota. :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. Miela Jurgitėle, keksiukai nuostabūs! Kepiau vakar, laukiau iki šiandien, kad pamatyčiau kokie jie kitą dieną. Tai štai, tokie pat purūs, nuostabūs kaip vakar, tik jų žymiai mažiau liko :) Kepu kas savaitę po porą tortų ar pyragų, dėl to atsakingai pareiškiu, skanesnių keksiukų recepto nesu radusi. Labai jums ačiū, receptas keliauja į mano nutrintą, bet be galo brangų - tobulų receptų sąsiuvinį. Sėkmės jums!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Miela Lina, man neapsakomai gerai skaityti tokius atsiliepimus :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...