2014 m. sausio 30 d., ketvirtadienis

Marmeladiniai saldainiai



100 ml. bet kokių sulčių (nuo jų priklausys saldainių spalva)
200 gr. cukraus
100 ml. vandens
30 gr. želatinos
5 v.š. citrinos sulčių
cukraus saldainių apvoliojimui

Želatiną užpilame sultimis ir paliekame išbrinkti. Į puodą beriame cukrų, pilame vandenį ir ant mažos ugnies maišydami kaitiname, kol užvirs. Užvirusį sirupą maišydami paverdame apie 5-10 min, kol taps skaidrus. Nukeliame nuo ugnies, supilame želatiną ir maišome, kol ištirps. Supilame citrinos sultis. Atvėsiname ir supilame į maistine plėvele išklotą formą (aš naudojau pailgą kekso formą). Stingdome šaldytuve per naktį. Sustingusį marmeladą išverčiame ant cukrumi pabarstytos lentelės, supjaustome norimos formos gabaliukais ir kiekvieną apvoliojame cukruje. Skanaus!

P.S. Šie saldainiai - tai mano silpnybė nuo vaikystės. Nemaniau, kad taip paprasta juos pasigaminti namie!

7 komentarai:

  1. Aš juos kažkada gaminau - iš smalsumo - jie man niekada nepatiko, net vaikystėje :) Naminiai buvo visai nieko. Ačiū, kad priminei - mano vaikis, atrodo, tokius visai mėgsta :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mano dukra megsta ir as pasigaminti

    AtsakytiPanaikinti
  3. o sultys naturalios ar galima is parduotuves tetra pakuose pirktas?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Gal galite pasakyti, kokias Jus naudojote sultis?

    AtsakytiPanaikinti
  5. O kur Jūs juos laikėte? Aš gaminau dviejų rūšių, vienus iš pakelinių sulčių, o kitus iš šviežiai spaustų, vieni truputį pabuvo kambary ir nutirpo cukrus, o kiti visą laiką buvo šaldytuve, bet vistiek atsidarius radau žele kubelius cukraus sirupe. Įdomu kur bėda, nes tikrai gavosi tvirti tokie.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Laikiau saldytuve, cukrus visiskai nenutirpo. Gal dregmes pas Jus saldytuve daug buvo? Cukrus linkes tirpti del to..

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...