2014 m. rugsėjo 2 d., antradienis

Šokoladinis cukinijų keksas su lazdyno riešutais ir bruknėmis


Dar vienas receptukas besitęsiančiam cukinijų sezonui. Šį kartą šokoladinis dersertas su Arimex (riesutai.lt) riešutais ir uogomis.
 

10 х 30 cm. kekso formai

3 kiaušiniai
180 gr. cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
80 ml. aliejaus
260 gr. cukinijos
100 gr. lazdyno riešutų Arimex
0,5 a.š. cinamono
150 gr. miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
3  v.š. kakavos
žiupsnelis druskos
4-5 v.š. bruknių džemo/uogienės
50 gr. juodojo šokolado (papuošimui)

Cukinijas sutarkuojame burokine trintuve. Kiaušinius su cukrumi ir druska plakame mikseriu apie 5 min., kol masė taps šviesiai geltonos spalvos. Pabaigoje plakdami plona srovele  supilame aliejų. Sudedame cukinijas (prieš tai gerai nuspaudę skystį) ir cinamoną. Atsargiai šaukštu išmaišome. Įmaišome iki mažų gabaliukų sumaltus lazdyno riešutus. Miltus, kakavą, kepimo miltelius persijojame per sietelį įmaišome į tešlą. Pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame įkaitintoje orkaitėje: 40 min. 160°C, tuomet padidiname temperatūrą iki 180°C ir kepame dar 15 min., arba kol vidurys bus iškepęs (tikriname mediniu pagaliuku). Keksą atvėsiname, horizontaliai perpjauname į 2 dalis. Pertepame bruknių džemu. Viršų apšlakstome tirpintu šokoladu. Skanaus!

P.S. Turtingo skonio keksas. Nuo cukinijų jis tampa drėgnas, o riešutų, šokolado ir bruknių džemo skonis tarpusavyje dera geriau, nei galima tikėtis! Keksas po kelių dienų tapo dar skanesnis.

Recepto šaltinis povarenok.ru

2 komentarai:

  1. Pats graziausias ir skaniausias keksas pasaulyje..
    Foto super atrodo

    AtsakytiPanaikinti
  2. Būtinai pabandysiu, labai ačiū už puikius receptus!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...