2014 m. spalio 26 d., sekmadienis

Tortas "Žozefina"

Šio torto receptą turiu jau kelis metus, tik vis neprisiruošdavau išsikepti. Atsiliepimų irgi skaičiau įvairiausių - vieniems patiko, kitiems nelabai. O man patiko, ir net labai! Tortukas neįprasto skonio, su razinų papločiais (naudojau Arimex razinas iš riesutai.lt) ir grietininiu kremu, kuris man labai priminė maskarponės kremą.


22-23 cm. tortui

Papločiams:
 
2 kiaušiniai
180 ml. pieno
100 gr. cukraus
200 gr. miltų
2 a.š. (nubraukti) sodos
 
Kremui:
 
800 gr. grietinės 30 %
150 gr. sviesto
110 gr. cukraus pudros
0,5 a.š. vanilinio cukraus
citrinos rūgšties ant peilio galiuko
 
Sulaistymui:
 
80-100 ml. stiprios pasaldintos kavos
 
Papuošimui:
 
80 gr. juodojo šokolado
30-40 gr. balto šokolado
 
Papločiai. Razinas užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Tuomet beriame ant rankšluosčio, kad apdžiūtų. Kol džiūna razinos, išplakame iki standumo baltymus su cukrumi, ir atskirame inde trynius. Atsargiai sumaišome baltymus su tryniais. Razinas blenderiu sutriname iki košelės konsistencijos. Pilame į jas pieną, actu nugesintą sodą ir greitai išmaišome. Sudedame kiaušinių masę, atsargiai išmaišome. Galiausiai suberiame miltus ir vėl lėtai išmaišome. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos. Padaliname ją į 3 dalis (geriausia pasverti visą masę ir padalinti į 3). Ant kepimo popieriaus nusipiešiame tris 22-23 cm. skersmens apskritimus. Paskirstome ant apskritimų tešlą ir kepame po vieną lakštą 200°C orkaitėje apie 10-15 min.,  kol papločiai gražiai paruduoja. Iškepusius galima lygiai apipjaustyti, kad suteptas tortas būtų lygus. Atvėsiname. Subadome papločius dantų krapštuku keliose vietose ir sulaistome kava.
 
Kremas. Minkštą sviestą plakame mikseriu kartu su pudra ir vaniliniu cukrumi, kol tampa purus. Suberiame citrinos rūgštį. Po truputį pilame grietinę ir lėtai plakame kelias minutes, kol tampa standus.
 
Surinkimas ir puošimas. Sutepame papločius kremu. Viršų ir šonus aptepame tuo pat kremu ir barstome tarkuotu šokoladu. Aš viršų puošiau geltonosiois razinomis baltame šokolade – labai skanu! (ištirpinti šokoladą, pamirkyti razinas, dėti ant kepimo popieriaus ir sustingdyti šaldytuve). Tortą laikyti šaldytuve per naktį, o dar geriau bent parą – jis tampa dar skanesnis. Skanaus!
 
P.S. Sulaistymui galite naudoti ir alkoholį, sultis, arbatą ar kt., bet rekomenduoju stiprią kavą – ji suteikia labai gerą papildomą prieskonį! Kitą kartą dar į kremą įdėčiau geltonųjų razinų.


Recepto šaltinis povarenok.ru

16 komentarų:

  1. aprasyme rasot apie pie a bet kitur nemaciau, kad ieitu pienas? tai kiek to pieno reikia?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aciu uz pastaba, jau irasiau :) Pieno reikia 180 ml.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ar galima tokį tortą dengti pastilažų? iš anksto dėkui

    AtsakytiPanaikinti
  4. O kodel ne? Aisku galima, kaip ir visus biskvitinius tortus :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aš šitą tortą kepiau, bet pagal mano turimą receptą pertepimui naudojama ne grietinė, bet grietinėlė. Šis tortas tikrai labai patiko visiem valgiusiems. Vieną kartą vietoje sodos dėjau kepimo miltelius, tai papločiai neiškilo, buvo susmegę, turėjau kepti iš naujo.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kai iskepe paplociai, atrode nieko gero nebus, nes atrode gerai neiskile ir neisvaizdus. Bet kai sutepiau torta, pastovejo saldytuve, atrode isties patraukliai. Padovanojau ji anytai gimtadienio proga ir gavau daug pagyru is sveciu, kad be galo skanus :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labas,Jurgita! Patinka Jūsų receptai,išbandžiau jų jau nemažai.Ačiū,kad dalinatės :)!O vietoj sodos,Jūsų nuomone,ar galima kepimo miltelius naudot? Nors viename komentare perskaičiau,kad su kepimo milteliais neiškilo biskvitas.Iš anksto dėkoju už atsakymą!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Sveiki!Esu išbandžiusi nemažai Jūsų receptų,jie puikūs.Ačiū,kad dalinatės:) Noriu pasiteiraut,ar nesijaučia sodos skonio,o gal galima pakeisti kepimo milteliais ?Iš anksto dėkoju!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei soda tinkamai nugesinsite, jokio jos skonio nesijaus. Su kepimo milteliais nekepiau.

      Panaikinti
  9. O ar tiktu pertepti maskarpones/grietineles kremu?

    AtsakytiPanaikinti
  10. Laba kepejeles.Skonio reikalas kaip sako,bet sis tortas gaunasi ant tiek saldus,kad limpa ne tik burna bet ir akys...Nedeciau tiek cukraus.Nuo razinu lb saldu jau o dar rekomenduojat jas det i krema.Ojetus...

    AtsakytiPanaikinti
  11. Man kremas nepavyko, pavandenijo... ką ne taip dariau? 😕

    AtsakytiPanaikinti
  12. Ar labai saldus sis tortas?

    AtsakytiPanaikinti
  13. Nuostabus tortas, viskas pavyko gerai.
    Jau šeštą kartą darau ir vis neatsibosta

    AtsakytiPanaikinti
  14. Sveiki,noriu pagirti nuostabaus skonio torta. Laaabai liuks,lengvai gaminasi. O svarbiausia visiems patiko. Tikrai rekomenduoju kas dar nebande.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...