2015 m. vasario 19 d., ketvirtadienis

Žuvies maltinukai su žirnelių įdaru



Išeiga 8-10 maltinukų

500 gr. sumaltos žuvies
1 kiaušinis
50 gr. baltos duonos/batono
50 ml. pieno
druskos
pipirų
prieskonių žuviai
džiūvėsėlių (apvoliojimui)

Įdarui:

150 gr. šaldytų žirnelių
1 svogūnas
druskos
pipirų

Įdaras. Svogūną smulkiai supjaustome ir kepame, kol gražiai pagelsta. Neatšildytus žirnelius beriame į verdati vandenį, dar kartą užviriname ir verdame 3 min. nuo užvirimo. Beriame į kiaurasamtį ir perliejame šaldu vandeniu - taip jie išlaikys sodrią žalią spalvą. Žirnelius sumaišome su svogūnais ir sumalame blenderiu. Įberiame druskos, pipirų pagal skonį.

Žuvis. Duoną/batoną užpilame pienu ir paliekame, kad suminkštėtų. Į mėsmale arba kombainu sumaltą žuvį sudedame nuspaustą duoną/batoną, išplaktą kiaušinį, druską pipirus, prieskonius. Jei naudosite šaldytą žuvį, prieš maldami labai gerai nuspauskite vandenį, kad faršas laikytų savo formą. Jei visgi faršas per minkštas - įberkite džiūvėsėlių. Imame maždaug delno dydžio faršo gabalėlį, suplojame, dedame arbatinį šaukštelį įdaro ir užspaudę kraštus formuojame pailgą maltinuką. Apvoliojame džiūvėsėliuose. Kepame įkaitintoje keptuvėje aliejuje, kol abi pusės gražiai apskrunda. Skanaus!

P.S. Jei naudosite šaldytos žuvies filė, imkite 750 gr. - atšildžius bus maždaug 450-500 gr. Vietoj žirnelių galite naudoti brokolius. Labai skanūs maltinukai! Būtinai darysiu ir su kitokiais įdarais. 

Recepto šaltinis kamelena.ru

1 komentaras:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...