2015 m. rugsėjo 25 d., penktadienis

Šokoladiniai keksiukai su avietėmis


Apie 20 keksiukų

Tešlai:


170 gr. sviesto

170 gr. juodo šokolado
3 dideli kiaušiniai
70 g. cukraus
200 gr. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
200 gr. aviečių
žiupsnelis druskos

Papuošimui:


100 juodo šokolado

5 v.š. grietinėlės
aviečių
cukraus pudros (nebūtina)

Tešla. Puode ant nedidelės ugnies ištirpiname sviestą su šokoladu. Atvėsiname. Kiaušinius, cukrų ir druską mikseriu plakame, kol ištirpsta cukrus (apie 7 min; masė turi padvigubėti). Supilame šokoladą, išplakame. Beriame miltus su kepimo milteliais ir nedideliu greičiu mikseriu gerai išplakame. Įmaišome avietes. Į keksiuko formelę dedame tešlos (apie 2/3 formelės) ir kepame 180°C apie 20 min. 


Papuošimas. Ištirpiname šokoladą su grietinėle ir atvėsiname. Užtepame ant keksiuko, uždedame kelias avietes ir statome į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų. Prieš valgant galime pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!


P.S. Labai šokoladiniai keksiukai :) Tešla tokia pati, kaip neseniai kepto Šokoladinio varškės pyrago su vyšniomis. 


1 komentaras:

  1. Vakar, tik pamačiusi receptą, supratau, kad tuojau pati turiu jį pabandyti (nors niekada nebuvau aistringa kepėja), ir po 2 valandų keksiukai jau kvepėjo mano virtuvėje!
    Jie puikūs, šokoladiniai ir tokie lengvi kaip debesėliai. :)
    Tik, mielos kepėjos, neišsigąskite, kad tešla gausis labai tiršta. Aš gal 3 kartus patikrinau receptą, ar tikrai nepraleidau kokio pieno puodelio, paskui turėjau šiek tiek vargo, talpindama tešlą į formeles, į orkaitę sudėjau ežiukus (tešla tiesiog stovėjo tokiais ragiukais, nes bandžiau bent šiek tiek išlyginti paviršių,kad neiškeptų siaubūnai :D), bet ištraukus iš orkaitės jie buvo pavyzdiniai, tiesiog kaip iš paveikslėlio! O mano baimė, kad jie bus kieti ir sunkūs, visiškai nepasitvirtino :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...