2015 m. spalio 7 d., trečiadienis

Apelsinų skonio moliūgų tortas su maskarpone



22 cm. apvaliai formai

Pagrindui:

180-200 gr. šokoladinių trapių sausainių
50 gr. sviesto
4 v.š. grietinėlės

Kremui:

400 gr. moliūgo tyrės*
200 gr. 35-36% grietinėlės
250 gr. maskarponės arba rikotos sūrio
100 gr. cukraus pudros (arba pagal skonį)
1 apelsinas
20 gr. želatinos
80 ml. šalto vandens

* Moliūgo tyrė gaminama labai paprastai. Moliūgą nulupkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais, sudėkite į orkaitės skardą ir kepkite 180°C temperatūroje, kol suminštės. Kepimo laikas priklauso nuo to, kokio dydžio gabaliukais supjaustysite moliūgą. Aš pjaustau maždaug 3-4 cm. kubeliais ir kepu apie 20 min. Iškepusį sutriname virtuviniu kombainu arba kokteilių plaktuvu. Šios tyrės galima pasigaminti daugiau ir užšaldyti. 

Pagrindas. Sausainius sutrupiname, supilame išlydytą sviestą ir grietinėlę, gerai išmaišome. Beriame į kepimo popieriumi išklotą formą, paskirstome per visą plotą ir gerai paspaudžiame, kad trupiniai suliptų (ypač prie formos kraštų, kad vėliau nepratekėtų kremas). Pastatome į šaldytuvą.

Kremas. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Moliūgo tyrę, maskarponę ir 50 gr. cukraus pudros išplakame mikseriu iki vientisos masės. Sudedame nutarkuotą apelsino žievelę ir supilame išspaustas apelsino sultis. Išmaišome. Želatiną ištirpiname (tik neužviriname), atvėsiname ir įmaišome į kremą. Galiausiai įmaišome su likusia pudra iki standumo išplaktą grietinėlę. Jei visgi matote, kad kreme yra gumuliukų, išplakite jį nedideliu greičiu mikseriu. Pilame kremą ant pagrindo ir dedame į šaldytuvą sustingti. Skanaus!

P.S. Sunkiausia šiame recepte buvo sugalvoti jo pavadinimą, nes, rodos, tai moliūgų tortas, bet labiausiai jame jaučiasi apelsinų skonis! :) Labai skanu ir gaivu (nors įeina gana riebūs produktai). Viršų pabarsčiau nuo pagrindo pasiliktais trupiniais. Nesu didelė daržovių mėgėja saldžiuose kepiniuose, bet tai jau nebe pirmas receptas, keičiantis mano skonį :)

Recepto idėja iš food-berdsk.ru

15 komentarų:

  1. Atrodo fantastiškai, Jurgita!
    Tavo nuotraukos visuomet žadina apetitą :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Julija, ačiū! Prašom ir receptą išbandyti, esu tikra, kad patiks :)

      Panaikinti
    2. Na vertas demesio receptas ,nes vakar mano seimyna ivertino 10 balu :) Tiesa,dar praeita savaite ir meduti kepiau ,bet neturejau citrinos,tai del rugsteles idejau sutrintus is saldiklio juoduosius serbentus :) Super gavosi :) manau juos dar gaminsiu ne viena karta :)

      Panaikinti
  2. Aš irgi išbandžiau šį pyragą, gyrė visi, net tie kurie visiškai nemegsta saldumynų. Tik vietoj maskarpones aš naudojau kreminę varškę.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Gaminau.Patiko visiems.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveiki, per kiek laiko mazdaug sustingsta? Dekui ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. as taip pat gaminau si torta vyro gimtadieniui. Vyro iverinimas - super :) o man tai truputi jauciasi apelsino zievele (persistengiau). greitai ir lengvai. kol vaikai miegojo viska spejau pasidaryti :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Jurgita, kuo plaunat apelsiną, prieš dedant į kremą? Kiek žinau ten jei nupurkšti viskuo.. :(

    AtsakytiPanaikinti
  7. Gaminau, viską dėjau pagal receptą, tačiau tas moliūgas torte nelabai patiko tiek man, tiek draugui. Mums skanesnis tradicinis sūrio tortas :) manau pabandysiu kada nors tradicinį maskarponės sūrio tortą daryti su apelsino sultimis ir tarkuota žievele, tačiau moliūgo nebedėsiu. Geriau jį naudosiu troškiniui, sriubai :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Labai skanus,tik dėjau daugiau apelsino žievelės.��

    AtsakytiPanaikinti
  9. Ar galima dėti sviestinį moliūga?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...