2015 m. spalio 27 d., antradienis

Nekeptas meduolių tortas su bananais



22-24 cm. apvaliai formai nuimamais kraštais

600 gr. meduolių
600 gr. grietinės 30-40%
2 v.š. citrinos sulčių
2 v.š. cukraus pudros (nebūtina)
4 bananai
1 v.š. želatinos (be kaupo)
40 ml. šalto vandens

Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti.
Meduolius sutrupiname (aš šiek tiek pamaliau blenderiu - pažiūrėkite, kokie trupiniai nuotraukoje). Grietinę, citrinos sultis ir cukraus pudrą išplakame mikseriu, tuomet supilame ištirpintą ir atvėsintą (!!!) želatiną ir nedideliu greičiu mikseriu vėl išplakame iki vientisos masės. Bananus supjaustome riekelėmis. Kepimo formos dugną nuimamais kraštais išklojame kepimo popieriumi. Beriame trupinių, užtepame kremo, išdėliojame dalį bananų, vėl beriame trupinių ir t.t. Viršutinis sluoksnis turi būti iš trupinių, bet pasilikite jų mažiau, nei viduriniams sluoksniams. Viskas, tortukas paruoštas. Statome į šaldytuvą sustingti. Skanaus!

P.S. Keli mano pastebėjimai. Į grietinę cukraus pudros galima neberti - užtenka saldumo nuo bananų ir meduolių. Kitą kartą grietinės imčiau 800 gr. (kadangi labai mėgstu daug kremo tortuose :). Originaliame recepte meduoliai buvo netrupinami, o tiesiog supjaustomi riekelėmis. Tortas buvo skanesnis pastovėjęs parą. Tikrai puikaus skonio, daug laiko ir produktų nereikalaujantis tortas. Įtrauktas į kartojamų sąrašą. Vaisius galima naudoti ir kitus. Su rūgštesniais reikės saldinti grietinę. 

Recepto šaltinis superkuhen.ru

10 komentarų:

  1. Och, šitas receptas tikrai puikus - visuomet pasiteisina, kai tingisi "tikrą" tortą kepti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dariau draugui gimtadieniui į darbą nusinešti - sakė sukapojo visi, jis net neparagavo. Pati irgi neragavau dar. Darysiu dabar draugo sesės gimtadieniui, nes noriu pati paragauti. :D Tai šiaip manau, kad skanus. Plius, labai paprastas ir lengvas. Iš vakaro pusvalandukas darbo ir gali ryte jau valgyti. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sandra, man tai irgi vienas iš skaniausių ir greičiausiai padaromų tortų :) Darykite didesnį, kad ir Jums liktų :D

      Panaikinti
  3. Jurgitta ,gal pasidalintumet sio torto papuosimo idejomis? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Galite papuošti plakta grietinėle (išspauskite norimus papuošimus konditeriniu maišeliu), aplaistyti tirpintu šokoladu arba padaryti iš jo įvairius ornamentus ant kepimo popieriaus, sustingdyti ir puošti jais tortą.

      Panaikinti
  4. nerealus torciukas,as viena kremo sluoksni pagardinau braskemis,tai gavosi minkstas,gaivus ir dar ne karta besiprasantis ant mano sveciu stalo.Aciu uz tobula receptuka...

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...