2015 m. gruodžio 29 d., antradienis

Tortas "Bounty"




22 cm. apvali forma nuimamais kraštais

Tešlai:

150 gr. minkšto sviesto
1 trynys
100 gr. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. kakavos miltelių
140 gr. miltų

Kokosiniam sluoksniui:

6 kiaušinio baltymai
200 gr. kokoso drožlių Arimex
150 gr. cukraus
žiupsnelis druskos

Kremui:

5 kiaušinio tryniai
4 v.š. cukraus
200 gr. minkšto sviesto
200 ml. pieno
1 a.š. vanilinio cukraus
2 v.š. romo arba konjako

Šokoladiniam glajui:

100 gr. šokolado
100 gr. gietinėlės 35-36 %

Tešla. Išplakame minkštą sviestą, trynį ir cukrų. Sudedame miltus, kakavą ir kepimo miltelius, išmaišome. 2/3 tešlos paskirstome ant kepimo popieriumi išklotos formos dugno (aš padariau ir "sieneles" iš tešlos, bet tai nebūtina), o likusią 1/3 tešlos dedame į šaldymo kamerą.

Kokosinis sluoksnis. Baltymus su cukrumi ir druska plakame iki standumo. Išplakti baltymai turi laikytis apverstame dubenyje, paviršius turi būti lygus, blizgus. Atsargiai sumaišome su kokoso drožlėmis. Pilame kokoso-baltymų masę ant  formoje esančios tešlos. Imame iš šaldymo kameros sukietėjusią tešlą ir stambia trintuve užtarkuojame ant kokoso masės. Dedame į 180°C orkaitę ir kepame valandą. Iškeptą atvėsiname.

Kremas. Trynius, cukrų ir pieną maišydami kaitiname ant vandens garų vonelės, kol viskas tampa maždaug kefyro tirštumo (aš viriau ant viryklės, bet reikia nuolat maišyti ir stebėti, kad tryniai paprasčiausiai neišvirtų ir nesušoktų į gabaliukus, todėl rekomenduoju tą daryti ant vandens garų vonelės). Atvėsiname. Sviestą mikseriu išplakame, kol tampa purus ir beveik baltas. Tuomet pilame po kelis šaukštus trynių masės ir toliau plakame. Taip darome, kol supilame visą trynių masę. Galiausiai supilame alkoholį ir dar kartą išplakame. Kremas turi gautis tvirtos konsistencijos. Užtepame jį ant atvėsusio torto viršaus (galima ir ant šonų). Statome į šaldytuvą sustingti.

Šokoladinis glajus. Puode pakaitiname grietinėlę su šokoladu, kol šokoladas ištirpsta. Paliekame atvėsti. Užpilame ant torto. Aš rekomenduočiau palaikyti šaldytuve, kol šiek tiek sustings, tada galima bus lengviau užtepti šokoladą ant šonų. Viskas, tortas baigtas, statome į šaldytuvą bent nakčiai, o dar geriau - parai.

P.S. Šio torto receptą turiu jau gal 5 metus. Paragavus supratau, kad be reikalo tiek delsiau :) Labai skanus tortas, ypač tiems, kas mėgsta kokosus ir "tikrus", saldžius tortus. Puošti galima nebūtinai šokoladu, bet jis čia tikrai labai tinka. 

Recepto šaltinis ovkuse.ru

32 komentarai:

  1. Galima nepilti alkoholio?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aisku galima. Alkoholis kremuose tik del skonio. Jokios kitos funkcijos jis neatlieka.

      Panaikinti
    2. tai tarkim turetu tikt sirupas konjako skonio?

      Panaikinti
    3. Tiks bet kas, kas Jums skanu, arba isvis galite nieko nepilti.

      Panaikinti
    4. O man atrodo čia alkoholis dėl kiaušinio trynių. Kažkaip pastebėjau kur žaloki kiaušiniai dedas ten pilama alkoholio...

      Panaikinti
  2. Noreciau rytojui pasigaminti si torta - geriau gaminti is vakaro ar ta pacia diena? Aciu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Butent apie tai parasyta recepto gale... Rekomenduoju visada paskaityti iki galo, tam ir receptai surasyti, ne tik nuotrauka ideta :) Sis tortas kuo ilgiau "brandinamas", tuo skanesnis buna. Galima ir pries 2 dienas daryti.

      Panaikinti
  3. Perskaiciavau kiekiu mazesnei formai (17cm). Ar laika irgi mazinti atitinkamai, ar palikti viena valanda?
    Kadangi jau kepa 40min, tebunie eksperimentas :)
    Gavosi labai aukstas baltymu kokoso sluoksnis, neisivaizduoju, kaip reiks uzdeti kremini :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei aukstas sluoksnis gavosi (nors pas mane nepasakyciau, kad labai), tai palikite bent 50 min. Kremo ir ant sonu galima uztepti, ne tik ant virsaus. Jis tvirtas, tai uzsitepa gerai :) Skanaus torto ir geru artejanciu Nauju!

      Panaikinti
    2. Sakyciau, dvigubai, jei ne daugiau, aukstesnis uz sokoladini. Speju, del to, kad naminiai kiausiniai gan dideli. Bandysiu itiesti kepimo popieriaus formos viduje, gal islaikys krema.

      Panaikinti
    3. Tai taip ir turi buti, sokoladinio yra labai nedaug, cia esme kokosas ;)

      Panaikinti
  4. Sveiki man kremas gavosi skystokas. Kaip ji galima sutirstint?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Palaikyti šaldytuve. Sviestas kietėdamas sustandina kremą.

      Panaikinti
  5. O kaip kokosinis sluoksnis, nesausas? Nereikia su kuo nors sulaistyt?
    Jurgita

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Šis tortas nėra iš "šlapiųjų". Ir kepti baltymai nelaistomi. Gausite košę.

      Panaikinti
  6. Kepiau Naujiesiems Metams. Labai skanus, viskas pavyko, kepiau apie valandą, kokosinis sluoksnis truputį gavosi lyg ir sausokas, gal perkepiau... bet tortas lengvai pagaminamas ir labai skanus. Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  7. Laba . O jeigu vietoj romo pilti romo esencijos? Kiek tuomet reiktu?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Nuotraukoje matosi plonas rudas sluoksnis,skiriantis kremo ir kokosu sluoksnius,bet aprasymo eigoje to sluoksnio kaip ir nera,kaip atsiranda tas grazus perskirimas ? Siandien kepsiu,rytoj nesimes i svecius,tai noriu,kad gautusi graziai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Neskaitėte recepto atidžiai, viskas parašyta :) Tai tešla, užtarkuota ant kokosinio sluoksnio. Apie tai rašoma ir prie Tešlos (dalį tešlos įdėti į kamerą), ir prie Kokosinio sluoksnio skyrelio (iš kameros išimtą tešlą užtarkuoti ant kokoso). Sėkmės ir skanaus torto :)

      Panaikinti
    2. Skaiciau,nes dabar jau viska pasiruosus gamybai.Tesla,kad tarkuojasi ten skaiciau,bet ji juk ne sokoladine,kaip gaunasi tas rudumas tarsi sokolado juostele ?

      Panaikinti
    3. Į tešlą kakava beriasi, nuo jos ir ruda :)

      Panaikinti
  9. Nu zioplumas mano ...kakao gi praslydo pro akis,va is kur tas rudumas :) Aciu !Pasidarysiu dar puodeli kavos,kad prasibudint :D

    AtsakytiPanaikinti
  10. Kepiau šį savaitgalį, pavyko. Labai skanus, vertas nuodėmės :) Savo gimtadieniui vėl kepsiu. Ačiū už pasiūlytą receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  11. super torciukas, labai skanus ir sotus, kepsiu tikrai dar ne karta :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Laba, o man mikseriu plakant sviesta ir po truputi dedant tryniu mase, kremas gavosi kaip varskes grudeliais, o ne homogeniskas. Gal per ilgai plakiau? ar dar imanoma kazkaip ji pataisyt?:(

    AtsakytiPanaikinti
  13. Labai skanus. Bet labai riebus... Labai. Regis valgau sviesta su kokoso drozlem. Ir ko labiausiai tikejausi kaip turedama didele silpnybe kokosui, kad bus dregnas kokoso sluoksnis, buvo visiskai priesingai... Perpjovus byra visas kokosas, tad atsipjaunu tik kitus sluoksnius, kokosa turiu saukstu rinkti. Gal galima kazkaip ta pataisyti, kad butu vientisa mase? :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Jau 2 kartus kepiau šį tortą, nes man jis neapsakomai skanus. :)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Tikrai nuostabus tortas, ypac kremas.Pabuves saldytuve pora dienu pasidare dar skanesnis..

    AtsakytiPanaikinti
  16. Sveiki, kiek ilgiausiai tortas gali stovėti? Jei sekmadieniui tortą padaryčiau ketvirtadienį ar penktadienį? :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...