2018 m. gruodžio 28 d., penktadienis

Šokoladinis-maskarponinis tortas su kava





22 cm. apvaliai formai

Biskvitai:

4 kiaušiniai
100 gr. cukraus
100 gr. miltų
30 gr. kakavos
1 a.š. kepimo miltelių

Maskarponės kremui:

500 gr. maskarponės
500 ml. grietinėlės 36%
3-4 v.š. cukraus

Šokoladiniam kremui:

200 gr. juodo šokolado
100 ml. grietinėlės
30 gr. sviesto
5 gr. želatinos
20 ml. šalto vandens

Biskvitų sulaistymui:

stiprios saldžios kavos

Biskvitai. Kiaušinius su cukrumi plakame 7-10 min. mikseriu, kol masė padidėja 3 kartus ir tampa grietinės tirštumo. Labai atsargiai šaukštu įmaišome miltus, kakava ir kepimo motelius. Masė turi išlikti puri. Pilame į kepimo formą, kepame apie 25-30 min. 180°C orkaitėje. Iškepusį biskvitą atvėsiname ir ilgu peiliu perpjauname į 4 lakštus.

Maskarponės kremas. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Atsargiai šaukštu sumaišome su maskarpone.

Šokoladinis kremas. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Šokoladą su sviestu ištirpiname ant mažos ugnies (dar geriau - ant vandens garų vonelės). Kai šokoladas išsilydo, supilame želatiną ir maišome, kol ištirpsta. Šokoladinę masę atvėsiname. Grietinėlę išplakame iki standumo ir šaukštu atsargiai įmaišome į šokoladinę masę. Pastatome į šaldytuvą, kad šiek tiek sustingtų.

Torto surinkimas. Į lėkštę dedame kepimo formos žiedą. Maskarponinį kremą padaliname maždaug į 3 dalis - 2 dalys biskvitų pertepimui, 1 dalis papuošimui. Dedame pirmą biskvitą, sulaistome kava, dedame maskarponės kremo. Antrą biskvitą laistome kava, supilame visą šokoladinį kremą. Vėl dedame biskvitą ir maskarponinį kremą. Uždedame likusį biksvito lakštą ir negausiai sulaistome jį kava. Palaikome tortą šaldytuve, kol sustingsta. Tuomet papuošiame likusiu kremu pagal savo fantazijas. Skanaus torto!

P.S. Nuostabaus skonio, "šlapias", turtingo skonio tortas. Jame persipina sodrus šokolado ir gaivus maskarponės-grietinėlės kremo skoniai. Biskvitai išeina gana ploni, tad mėgstantys torte daugiau biskvito galite jį kepti iš daugiau kaiušinių. 





7 komentarai:

  1. Sveiki, norėjau paklaust, o kur rasti tokių vyšnaičių pirkt? ☺

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki, o kur perkate vyšnias papuošimui?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mačiau buvo iki pirkti konservuotų mažuose stikliniuose

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vyšnių būna prekybos centruose prie konservuotų vaisių :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sveiki, išbandžiau!!! Akys labai norėjo ir pagaliau ir rankos pagamyno. Patiko ne visiems. Labai-labai rebus. Gal tortai ir tokie turi būti, bet man rebumo truputi per daug. Vistiek dėkoju už receptą. Sekmės atrandant įdomiu ir skaniu gamynių :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveiki, ir as išbandžiau. Biskvitas labai plonas gavosi tai kepiau pakartotinai kad 4 sluoksniai gautųsi, nes nebutu net ėję perpjaut jo i 4 dalis 😳 šokoladinis
    kremas gavosi labai lipnus ir sunkiai tepamas o maskarpones irgi labai riebus ir labai sunkiai tepamas. Sudejau viska bet ir atrodo toks riebumo ir saldumo bomba bus 😳

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Šitas prie bombinių, bet tikrai ne pats bombiškiausias :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...