2009 m. lapkričio 23 d., pirmadienis

Morenginis vyniotinis su grietinėle

Pasakiško skonio vyniotinis su grietinėle ir morengu... Vyniotinis labai panašus į parduotuvėse esantį vyniotinį "Rojus". Daug kartų jį kepiau, bet nespėdavau nufotografuoti :)) Šį kartą pavyko, tad receptu dalinuosi ir su Jumis. Ačiū Mildai, iš kurios jį gavau.


Pagrindas

Tešlai:

4 kiaušinio tryniai
75 gr. sviesto
140 gr. miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
100 gr. cukraus

Morengui:

4 kiaušinio baltymai
200 gr. cukraus

Įdaras

400 gr. plakamosios grietinėlės
cukraus pagal skonį

Gaminame pagrindą. Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi. Po vieną dedame trynius ir gerai išmaišome. Suberiame miltus, kepimo miltelius, viską išmaišome - gausime minkštą limpančią tešlą. Tokia ir turi būti. Tiesiame į skardą kepimo popierių ir ant jo šaukštu arba mentele plonu sluoksniu (per visą skardą - manosios išmatavimai 32 x 35 cm.) paskirstome tešlą.

Iki standumo išplakame baltymus su cukrumi ir užtepame juos ant tešlos. Visa tai kepame 175 C orkaitėje apie 20 min.

Įdarui suplakame grietinėlę. Cukraus dedame pagal skonį, bet pagrindas gana saldus, todėl daug cukraus į grietinėlę nededu. Galima įdėti konservuotų vaisų - ananasų, mandarinų ar kt. Pirktinis "Rojus" buna su mandarinais.

Kai iškepa pagrindas, išimame jį, truputį atvėsiname ir apverčiame, kad tešlinė pusė būtų viršuje. Dar ant šilto pagrindo paskirstome grietinėlę ir labai atsargiai suvyniojame į vyniotinį. Neišsigąskite - tešla labai trapi, dažnai lūžta. Jei sulūžta, vyniotinį reikia standžiai įvynioti į kepimo popierių ir dėti į šaldytuvą - kai sustings, jis taps kietas. Skanaus!


33 komentarai:

  1. Labai skaniai atrodo. Isitraukiu i savo sarasiuka! Pas Jus apskritai visi receptai labai skanus :) Norisi tik bandyti ir bandyti!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ernesta, aciu labai :) Receptus dedu tik tuos, kurie tikrai net ne po viena karta kepti, visada pavykdavo viskas ir buv skanu :)

    O vyniotini labai rekomenduoju. Kiek zmoniu ji kepe - tai visiems labai patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Man labai jis luzta :(

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ir man luzta. Rasiau apie tai ir recepte. Nieko nepadarysi..

    AtsakytiPanaikinti
  5. man morengas apsvyla,bet viduj lieka neiskeptas. ko taip galetu but?: (

    AtsakytiPanaikinti
  6. Superiniai visi receptukai, net nezinau nuo kurio pyrago ar torto pradeti. Tikriausiai jau siandien isbadysiu si!!!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Taip, nuo ko cia pradejus... Suluzo man visas vyniotinis i smulkius gabalelius, turbut smulkiau nebuna:) Suvyniojau ta kose, jau saldytuve, taciau mane siek tiek neramina morengas, nes viduj toks standus, pakepes, bet minkstas kaip kiausiniene - ar tai normalu? Ir grietinele pradejo tirpti vyniojant... Ar ir jums taip buna? Pagrindas buvo siltas, ne karstas...

    AtsakytiPanaikinti
  8. PS. Kepiau 25 min, apsidraudimui. Mano orkaites temperatura nusistato labai tiksliai.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Biskvitas labai trapus ir yra (apie tai parasyta recepte). Jei jis isvis sutrupejo, kaip rasot - perkept ji, perdziuvo. Grietinele ant silto pagrindo truputi tirpsta, bet jei labai stipriai, vadinas per mazai atvesintas.

    Del morengo nelabai supratau is aprasymo, kaip gali buti standus, bet minkstas.

    As sita vyniotini kepus bent 10 kartu tai tikrai. Biskvitas visada buna toks pats trapus, daznai itruksta, todel suvynioju i popieriu ir laikau saldytuve, kol sustingsta. Sustinges puikiai laikosi ir graziai pjaustosi.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Aciu uz greita atsakyma. Ir man kazkaip keista, nes kepu morengus daznai, grynus.Morengas pilnai iki trapumo iskepes gal apie 3 mm, o like 3-4 tokie kaip iskepes kiausinis ant garu, taciau dar ne sudziuve iki traskumo. Mes jau ragavome, tai man atrodo ji siek tiek paveike garai nuo paties pyraginio pagrindo, todel ir norejau paklausti ar jums taip buna. Susiklijavo viskas saldytuve ir labai skanu, taciau klausiu kadangi noreciau tobuliau ji padaryti, nes jauciasi man ta "kiausiniene"...:), o butu isvis pasaka be to prieskonio.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Kokio dydzio skarda naudojat nurodytam kiekiui?

    AtsakytiPanaikinti
  12. Anonimui 1 - morengas ir turi likti siek tiek minkstas viduj,nes jei visiskai sukietes - jus jo paprasciausiai nesuvyniosit. Ir tai trupa vyniojamas, net nebudamas visiskai kietas..

    Anonimui 2 - Mano skardos ismatavimai 32 x 35 cm.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Laba diena,
    noriu Jūsų pasiteirauti: dėl kokių priežasčių gali būti netraškus morengas? Baltymus išplaku gerai, kepu kaip ir parašyta recepte, baltymai kepant iškyla tokiom gražiom bangom, išimu, ataušinu, bet morengo kaip nėr, taip nėr:(
    Gal aš jo elementariai nemoku kepti, bet darau tai viską, kaip parašyta.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Turit omeny, netraskus virsus? Nes visas morengas viduje ir neturi buti traskus - juk nesusuksit jo. Bet virsus turi buti su traskia plutele, todel, kaip matote nuotraukoje, ir suluzineja visas. O jei virsus neuzkepa, tai per maza temperatura. Temperatura visada reikia ziureti pagal savo orkaite - orkaites labai skirtingos buna.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Sveiki,

    roju labai megstu tai neatsispyriau pagundai pameginti. Gavosi kazkoks nesusipratimas, nors viska dariau pagal recepta (cukraus maziau, bet ir taip be galo saldu buvo).
    Kai kepe atrode graziai, bet kai iskepe, morengas buvo lipnus ir tasus, atvesusi apverciau ir jis beveik visas liko ant stalo. Teisiog prilipo. Siaip taip sulipdziau... Verkti norejosi, gerai, kad vyras nemate, tai skoni gyre ir visiems dziaugiasi kad skanu, bet kai zinau kad vaizdas gaminant buvo tragiskas, tai ir skonis man jo apkarto :( NEzinau ka dariau netaip... Gal kai praeis blogi prisiminimai, bandysiu dar karta. Vistiek aciu uz recepta.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Man pagrindas persigėrė per popierių ir visai netraškus buvo... kepiau 180C 25 min.

    AtsakytiPanaikinti
  17. as ir iskepiau si vyniotini man labai patiko tik as ji trupuciuka patobulinau,i grietinele dejau grietineles standykli ,tai duoda grietinele nepaleist vandens,o i morenga idejau 1sauksta kukuruzu krakmolo ,tai ne taip limpa prie popiriaus ir lengviau vynioti ,aciu uz gera receptuka

    AtsakytiPanaikinti
  18. Nesmagu, kam nepavyksta vyniotinis. Ir labai smagu, kam viskas pavyksta, nes skonis jo tikrai puikus! Еsu gan savikritiska savo kepiniams, bet sito skonis man (ir visiems, ka vaisinu) tiesiog nepakartojamas.

    AtsakytiPanaikinti
  19. ir as siandien pirma karta pabandziau tik i plakta grietinele dar pridejau konservuotu persiku .Gavosi fantastisks vyniotinis net pati nustebau kad is pirmo karto pavyko.Esu valgiusi morengini vyniotini M&S,tai jis ten be teslos kazin kaip toki reiktu iskepti

    AtsakytiPanaikinti
  20. Morengas po kurio laiko sudreks nuo plaktos grietineles, jei ant jo ja uztepsim. Zinau recepta tokio vyniotinio, bet ji reikia is karto valgyti.

    AtsakytiPanaikinti
  21. Katik pagaminau Jusu pyraga, isejo viskas kuo puikiausiai, reikia kruopstumo galbut daugiau... o del skonio tai net neabejoju! Jusu receptai nenuvyle ne karto.

    AtsakytiPanaikinti
  22. sveiki, apie kokia grietinele idarui jus kalbate?

    AtsakytiPanaikinti
  23. Ačiū už receptą. Puikus pyragas ir geri komentarai, kurie padėjo išvengti keblumų. Kepiau ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kai pyragas iškepė ir atvėso, ant jo padėjau kitą lapą kepimo popieriaus ir apverčiau. Niekas neprilipo, nesuskilo, nors pyragas tikrai trapus. Vėliau tas popierius padėjo ir susukti viską į vyniotinį. Tiesa, ir kiaušinių daugiau dėjau (septynis), gal mažesni pasitaikė, bet kitaip tešla būtų bemaž kočiojama :) Į morengo tešlą įspaudžiau citrinos, labai tiko. O grietinėlę purškiamą naudojau.

    AtsakytiPanaikinti
  24. ką tik išbandžiau, dar pridėjau kepintų migdolų dribsnių ir mandarinų:) jau dabar galiuką atsipjoviau ir jau skanu:D

    AtsakytiPanaikinti
  25. Aš nesuprantu, kodėl man šio pyrago pagrindas vis gaunas kiaušinienės skonio. ką darau ne taip..

    AtsakytiPanaikinti
  26. Pries pilant tesla ant kepimo popieriaus,patepkite sviestu,neprilips ir lengvai nuimsite.Isbandyta kepant Kursenu vyniotini.

    AtsakytiPanaikinti
  27. esu tikra, kad vyniotinio skonis turetu buti pasakiskas. man nepavyko, deja. Kepiau 175 C 20 min. Morengas gavosi netraskus, o minksta mase ir tiek, nors graziai iskilo, kol neisemiau viskas gerai atrode.

    AtsakytiPanaikinti
  28. morengas gavosi minkstas, prilipo prie popieriaus apvertus. kodel galejo taip nutikti?noreciau bandyti kol gausis

    AtsakytiPanaikinti
  29. Puikiai pavyksta! gaila negaliu foto parodyt :) plakant baltymą naudoju creame of tartar. Pastebėjau, kad geriau iškepa, nei be jo.

    AtsakytiPanaikinti
  30. I do not even know the way I finished up here, but I assumed this post used to be great.
    I do not understand who you're but definitely you are going to a
    famous blogger when you aren't already. Cheers!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...