2010 m. balandžio 25 d., sekmadienis

Javainių batonėliai


Receptas sveikų saldumynų mėgėjams :) Pasigaminkite namie puikius javainių batonėlius be jokių dirbtinių priedų.


3 stiklinės dribsnių (aš ėmiau 5 grūdų dribsnius košėms)
1 stiklinė džiovintų vaisių (slyvų, abrikosų, obuolių, vyšnių, figų, bananų ar kt.)
saulėgrąžų
sezamo sėklų
80 gr. sviesto
2 v.š. rudojo cukraus
4 v.š. medaus

Dribsnius pakepinkite sausoje keptuvėje 7-10 min. and vidutinės ugnies. Tuomet supilkite į maišelį ir per maišelį pakočiokite juos kočėlu, kad šiek tiek susmulkinti. Atskirai pekepinkite sezamo sėklas ir saulėgrąžas. Suberkite į dribsnius. Džiovintus vaisius sumalkite mėsmale arba smulkiai supjaustykite (man patinka, kai jaučiasi vaisių gabalėliai, tad aš pjausčiau). Vaisius taip pat sumaišykite su dribsniais.

Puode and vidutinės ugnies pakaitinkite sviestą, medų ir cukrų, kol gausite vienalytę masę. Dar kelias minutes pavirkite. Užpilkite medaus sirupą ant dribsnių, viską gerai išmaišykite. Kepimui skirtą formą ištepkite aliejumi, sudėkite dribsnių masę, ją tolygiai paskirstykite ir sudrėkintomis rankomis gerai paspauskite visą paviršių. Palaikykite šaldytuve apie 2 h., kol masė sustings ir pjaustykite norimo dydžio gabalėlais. Skanaus!

P.S. Tikrų tikriausi naminiai javainiai :) Skonio net nėra ko lygint su sintetiniais pirktiniais. Nuo šiol juos gaminsiu tik namie :) Vaisius galima dėti kokius tik mėgstate, tai pat galima įberti smulkintų riešutų. Jei norite pagreitinti gamybos procesą - galite naudoti vartojimui paruoštus Miuslius su įvairiais priedais, tuomet teliks viską tik užpilti sirupu ir sustingdyti.

Kiekvieną gabalėlį suvyniokite į maistinę plėvėlę ir laikykite šaldytuve.


Recepto šaltinis say7.info

29 komentarai:

  1. Super receptukas, aciu labai. Lekiu tuoj pat smaliziams ir prigaminsiu .

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ir aš panašius gaminau, tik maniškius dar ir kept reikia (nors, neskrudinau keptuvėje :)). Šiaip tikrai nepalyginamai skaniau už pirktinius. Juk čia namiiiiniai :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pagrindinis stingdintojas čia yra sviestas, taip? Jeigu medaus sumažinčiau perpus, nenutiktų turbūt nieko negero? Smarkiai per saldūs ir kiek per drėgni jie man išėjo, bet jeigu tai pataisoma, netrukus bus kartojimas :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ruta, jei jums per dregni, tai bandykit apskritai visu produktu kieki sumazinti, kad butu maziau sirupo.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Siandien kaip tik pasigaminau sita nuostabu skanesta. Dekui uz recepta. Man iskilo problema, man nesusiklyjavo, norejau supjaustyti gabaliukais ir pradejo trupeti :(. Ar dar galima butu kaip nors isgelbeti toki varijanta?

    AtsakytiPanaikinti
  6. To priezastys 2 gali buti - per mazai sirupo, arba formoje per mazai spaudete mase, todel nesusiklijavo. Bet jei viska pagal recepta daret, tai sirupo tikrai turejo pakakti. Turbut suslegete per silpnai. Istirpinkite kokius 2 saukstelius medaus, sumaisykite viska, ir dar karta gerai suspaude palaikykite saldytuve, turetu sulipti.

    P.S. Batoneliai iseina minksti, ne kieti, kaip galbut atrodo.

    AtsakytiPanaikinti
  7. dariau šiuos su mintim kad bus man pusryčiams kokiai savaitei kitai, nes vaikai nelabai tokius dalykus valgo.. bet po dviejų dienų nebebuvo nei gabaliuko... vaikai valgė pilnu tempu. super!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Kazin kambario temperaturoje jie netirpsta? Na pvz patiekus sveciams>>>>>

    AtsakytiPanaikinti
  9. Prisiruošiau ir aš jų pagaminti, nes receptas jau seniausiai išsaugotas buvo.
    Patinka, kad dantukai nelūžta juos kandant :)Tik kitą kartą cukraus nedėsiu, nes saldu, saldu...

    AtsakytiPanaikinti
  10. Labai mėgstu jūsų receptus, pagal visus labai gerai viskas gaunasi, tačiau šitas šiek tiek nuvylė. Tikrai dariau pagal proporcijas, viriau tiek, kiek reikėjo, tačiau man nesustingo taip, kad būtų galima paimti į ranką kaip batonėlį. Dabar dar kartą permaišiau ir su virtu medum sumaišiau, jei nesustings, bandysiu kepti. Pati masė tai labai skani!

    AtsakytiPanaikinti
  11. O ar medus labai jauciasi? :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. kuo butu galima medu pakeisti, vaikuciai alergiski jam :(
    ir jeigu laikyciau kambario temperaturoje, ar jie neististu?

    AtsakytiPanaikinti
  13. Medus suklijuoja visus produktus.
    Kambario temperaturoje jie suminkstes.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Mmm vakar pasigaminau ir likau labai patenkinta . Skonis tiesiog nuostabus . Dabar šis receptas bus mano favoritų saraše :)))

    AtsakytiPanaikinti
  15. Pasigaminau siuos javainiu batonelius :) Nerealus skonis, tikrai nebepirksiu is parduotuves o gaminsiu tik pati. Aciu uz toki nuostabu receptuka ;)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Dėkoju už gerą receptą ką tik pasidariau javainukų viskas gražiai stingsta :)) priedo dėjau kokoso drožlių vanilės esencijos ir šiek tiek mažiau sviesto :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. ar galeciau mdu pakeisti auksaspalviu sirupu?

    AtsakytiPanaikinti
  18. Sirupas skystokas, manau nesulipdys pakankamai gerai javainiu. Bet galit badyt, gal viskas gerai bus. Nebandzius negaliu nieko pasakyt.

    AtsakytiPanaikinti
  19. sakykit dribsniai turi būti greito paruošimo kur tik užplikomi ar verdami 3-5min, ar tie kiestesni kur 20min reik virti? beje kam čia reikalingas cukrus, jei nemažai medaus ir vaisiai saldūs juk? ačiū

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dribsniai bet kokie tinka. O cukrus padeda masei tapti lipnesnei.

      Panaikinti
  20. Laaaabai skanu! Viskas puikiai pavyko. Ačiū už nuostabų receptuką. Jau dabar gaminsiu ir gaminsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  21. Nepaprastai žavingi naminiai javainių batonėliai. Šiek tiek receptą keičiau, bet rėmiausi Jūsų (ačiū!), ir rezultatas nuostabus - nuo šiol juos gaminsiu dar ne kartą. Nustebino, kad sviestas su medumi gali būti taip skanu, vau. Ir dar labai puiku - tokie batonėliai kiekvienąkart gali būti vis kitokie, priklausomai nuo to, ką dedi. Rekomenduoju visiems išbandyti. :)

    AtsakytiPanaikinti
  22. Ir man pjaunanat byra:( Gal galima pakepti orkaiteje, ar tai pagelbetu ?

    AtsakytiPanaikinti
  23. o tai kiek gramu reikia saulegrazu ir sezamu?dekui

    AtsakytiPanaikinti
  24. Kiek laiko tokie batonėliai laikosi? Kitaip sakant koks jų galiojimo laikas?

    AtsakytiPanaikinti
  25. Puikus receptas, labai gardus gaunasi sumalus zemes ir migdolu riesutu, skanu pagardinti dziovintais persikais razinomis "gold", dziovintomis spanguolemis, sie vaisiai prideda rugsteles lengvos, kuri ypatingai pagardina batonelius :)

    AtsakytiPanaikinti
  26. Tikrai labai skanu! Tik gaila, kad reikia kaitinti medų. Pasiekęs aukštesnę nei 30 laipsnių Celsijaus temperatūrą medus ne tik praranda gerąsias savybes, bet netgi pasidaro žalingas. O šiaip būtų sveikas užkandis. Galbūt galima kaitinti tik sviestą, o medų įmaišyti vėliau.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...