2010 m. rugsėjo 14 d., antradienis

Klasikinis Creme Briule (Crème brûlée)


3 tryniai
2 v.š. cukraus
1 stiklinė riebios grietinėlės (200 ml)
0,5 a.š. vanilinio cukraus

Trynius su cukrumi plakame, kol masė taps tiršta, šviesiai geltonos spalvos (masė padidėja 2-3 kartus). Grietinėlę su vaniliniu cukrumi pakaitiname iki užvirimo ir nukeliame nuo ugnies. Po truputį pilame į trynius ir tuo pat metu plakame mažu greičiu. Išpilstome masę į 3 ramekins indelius (originaliame recepte rašė, kad užtenka 4 indeliams, bet man užteko tik trims). Formeles sustatome į kepimo formą, į ją pripilame verdančio vandens iki pusės indelių aukščio. Formą statome į 150 C orkaitę, kepame apie 25-30 min. Iškepusio kremo vidurys turi būti drebučių konsistencijos. Atšaldome šaldytuve 2 h.

P.S. Kremo viršus dar turi būti karamelizuojamas su ruduoju cukrumi, bet aš neturiu tam skirto specialaus prietaiso. Ir be karamelizavimo kremas gavosi labai skanus ir purus :)




Recepto šaltinis Десерты от Мишель

23 komentarai:

  1. Noriu paklaust, kur perkate tuos indukus? Niekur Vilniuj nerandu. Ir kokia maždaug vieneto kaina? Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pirkau Fabijoniskiu IKI, vieno kaina 2.99 lt :) Beje pirkau praeita savaite, tad dar turetu buti.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dėkui, bėgsiu :-D

    AtsakytiPanaikinti
  4. sveiki,
    norejau pasiklausti, jei vietoj grietineles naudoti piena, kokiu 3.5. riebumo ar kepant desertas igautu tvirta konsistencija, ar visgi ta galima pasiekti tik su grietinele? aciu uz atsakyma.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Niekad neteko girdeti, kad butu naudojamas pienas, todel tikrai negaliu nieko pakomentuoti...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Atsakymai
    1. Dariau su 36% grietinele, i isplaktus trynius kombaine supyliau silta grietinele, perkosiau ir padauziau indelius, kad iseitu burbulai. Gavosi tobulaaaaaa! Karamelizavus pavirsiu, laiziau pirstus. Aciu uz recepta!

      Tiesa, man irgi gavosi 3 ramekinai, o ne 4.

      Panaikinti
  7. Viliau, pastaboje ir parasiau, kad neturiu tam irankio - ne iki galo paskaitet :) O be jo tikrai nenorejau bandyt kazkuom kitu degint ir gadint visa krema.

    AtsakytiPanaikinti
  8. galima pakisti jei turi Orkaitej griliaus funkcija, po juo kelias min ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Tai vat, kad neturiu grilio... Dar skaiciau, kad kazkokiu likeriu uzpylus padegt galima, bet pabijojau eksperimentuot, kad paskui netektu nauju indeliu pirkt :DD

    AtsakytiPanaikinti
  10. Ar grietinėlę užtenka tik užvirinti, ar reikėjo palaukti, kad kiek sutirštėtų? Masė gavosi labai skysta, kepant stipriai iškilo, bet ištraukus supliuško...

    AtsakytiPanaikinti
  11. Laima, grietinele pakaitinti IKI uzvirimo ir nukelti nuo ugnies. Mase ir mano nebuvo labai tirsta, bet ne pernelyg skysta, nes kiausiniu mase tirstoka buvo. O istraukus subliusko ir man kazkiek...

    AtsakytiPanaikinti
  12. Na, aš pažiūrėjau tą patį receptą youtube - ten buvo kepama 45 min. ... Matyt, čia šuo ir pakastas - ko gero, neiškepiau pilani, nes supliuško kaip reikiant. Na nieko, pirmas dublis juk. Be to, dariau paprastose keksiukų formelėse - indeliuose turėtų ir kepti šiek tiek kitaip. :)

    Anyway, ačiū už receptą, tuoj ragausim, kas ten man gavosi :D

    AtsakytiPanaikinti
  13. esu valgiusi su sampano padazu.. apsilaizyti pirstukus galima :)~

    AtsakytiPanaikinti
  14. O kokios instrukcijos apdeginimui? Reikia pabarstyti rudu cukrumi ir deginti kol istirps? Nes maciau prietaiseli parduotuveje, tikrai pirksiu ir gaminsiu..

    AtsakytiPanaikinti
  15. kiek zinau neturetu buti tu oro burbuliuku, juk ir receptuose raso, plakti taip kad nesusidarytu oro burbulai, o jei keli iskils nugriebti juos...

    AtsakytiPanaikinti
  16. Neblogai gavosi...Sakau "neblogai", nes plutelė nevisai tokia, kokios norėjau. Gal rudojo cukraus reikėjo specialaus-smulkesnio? Mano gal rupus buvo..O gal liepsnos nenutaikiau. O kaip išvengti sukritimo? Ar tai reiškia, kad tešla buvo skystoka? ar per mažai išplakta? Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  17. perplakta grietinele su kiausiniais, oro tarpu neturetu buti iskepus(isvirus) krem briule

    AtsakytiPanaikinti
  18. Sakykite, didelis nusikaltimas būtų, jeigu tuos ramekins indelius pakeisčiau į popierinės ar metalinės keksiukų formas?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O kaip Jus valgysite krema is popieriniu formeliu? Tiesa pasakius nelabai isivaizduoju. Manau, kad jos cia nelabai tinka.

      Panaikinti
  19. Nepykit, bet nepavyko jums creme brulee - ji turi buti glotni, o ne puri. O jei kepant pakyla, vadinasi, misinys buvo perplaktas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui už pastabas. Dariau pirmą kartą, tad kitą kartą žinosiu. Bet vis tiek buvo labai skanu :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...