2011 m. rugpjūčio 29 d., pirmadienis

Pica su faršu


28 cm. skersmens picai

Matavimui naudojama stiklinė 200 ml.

Pagrindas:

150 ml. vandens
7 arba 11 gr. pakelis sausų mielių
0,5 а. š. druskos
2 a.š. cukraus
1 а.š. džiovinto raudonėlio
2 v.š. alyvuogių aliejaus
2-2,5 stiklinės miltų

Įdaras:

200-300 gr. faršo
1 svogūnas
2 česnako skiltelės
150 ml. pomidorų padažo (arba pagal skonį) (aš naudoju savo Naminį pomidorų padažą)
0,5 а.š. džiovinto rozmarino
1 a.š. džiovinto raudonėlio
druskos
pipirų
pusė raudonosios paprikos
alyvuogių
150 gr. fermentinio sūrio
1 v.š. alyvuogių aliejaus

Pagrindas. Vandenį truputį pašildome, suberiame cukrų, druską, mieles, išmaišome ir paliekame, kad mielės suputotų. Tuomet beriame raudonėlį, pilame vieną šaukštą aliejaus, po truputį beriame miltus ir maišome, kol galėsime minkyti. Į minkomą tešlą supilame likusį aliejų, gerai išminkome ir paliekame pakilti, kol ruošime įdarą (apie 30 min.).

Įdaras. Svogūną smulkiai supjaustome, pakepiname keptuvėje, kol gražiai pagelsta. Į faršą beriame prieskonius, druską, pipirų pagal skonį, ir dedame į keptuvę kartu su svogūnais. Viską išmaišome ir pamaišydami pakepiname, kol faršas iškeps (maišydami faršą "pakapojame" mentele, kad būtų maži mėsos gabaliukai, ne ištisas "blynas"). Kepimo pabaigoje sudedame smulkintą česnaką ir sudedame pomidorų padažą.

Papriką supjaustome juostelėmis ir atskirai pakepiname, kol suminkštės.

Pica. Tešlą dar kartą perminkome. Iškočiojame 28 cm. pagrindą. Aptepame pagrindą alyvuogių aliejumi. Dedame ant jo keptą faršą, išdėliojame keptą papriką, alyvuoges. Ant viršaus barstome smulkiai tarkuotą fermentinį sūrį. Kepame 200 C orkaitėje apie 20 min., arba kol pica gražiai apskrunda. Skanaus!

P.S. Atrodytų paprasčiausia pica su faršu, bet visi valgytojai taip teigiamai įvertino, kad nusprendžiau įdėti receptą :) Recepte esantys prieskoniai picai suteikia pikantišką skonį ir aromatą!

Adaptuota iš Stories from Emona

9 komentarai:

  1. Niam be galo skaniai atrodo. Aš irgi šiuo metu kepu picą, turbūt po ilgo laiko pirmą kartą plonapadę. Tikiuosi bus gardi, nes dėjau tamstos pomidorų padažą :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Indre, as dabar ta padaza visur naudoju - tikrai skanu :) Kaip trinti pomidorai.
    Tikiuosi pica skani iskeps :) Jei bus kada noro, isbandyk ir manaja su farsu. Jau trecia karta is eiles ja kepu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aciu uz recepta, skani pica gavosi, pirma kart dariau su farsu, labai patiko.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Superine! Man siaip su farsu nelabai patinka, bet si... laaabai skani.. Be to ir mano vyro megstamiausia, todel dabar daznai ja kepu :) Aciu uz puiku receptuka.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aciu Jums uz si ir daugeli kitu receptu,jau isbandziau sia pica,mesos teftelius,bulves su sonine,medaus torta,marga keksa,sluoksniuota zuvi - viskas pavyko,receptai puikus,lengvi...Geru Jums Naujuju Metu ir dar daugybes ideju...Lina

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aciu, Lina, uz grazius zodzius ir palinkejimus! Ir Jums puikiu metu!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai skani pica, galeciau patarti suri deti pati pirma, tada jis neapdziuva ir yra tasus.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Siandien kepiau. Itiko ir alkanam studentui, ir LABAI isrankiam vyrui! Abu gyre dorodami! Tik as raudonelio nenaudojau (nemegstam), farsa pabarsciau tiesiog kepsniu prieskoniais kad ryskesnis skonis butu ir dar ant picos pievafrybiu prikroviau. Beje, eksperimentas rodo, kad ir avienos farsas puikiai tinka! O taupanciom laika - kad nevargt su surio tarkavimu galima naudot tiesiog raikyta olandiska suri - jis buna plonai supjaustytas, tai tiesiig isimi is pokelio, sukloji surio "lapelius" ir viskas :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip smagu girdet! Si pica visada visiems patinka, daznai ja kepu vaziuodama i tolimesne kelione - ji ir salta labai skani!

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...