2012 m. gegužės 4 d., penktadienis

Mėlynių putėsiai su baltojo šokolado musu


 

Maždaug 5 nedidelėms stiklinėms deserto

Мėlynių putėsiams:

100 gr. šaldytų trintų mėlynių
150 gr. grietinės (naudojau 30 %)
200 gr. grietinėlės 35-36%
1 v.š. (nubrauktas) želatinos
3 v.š. cukraus pudros (arba pagal skonį; priklauso nuo uogų rūgštumo)

Mėlynių želė:

200 gr. šaldytų mėlynių
2 v.š. cukraus pudros (arba pagal skonį)
1 a.š. želatinos

Baltojo šokolado musui:

120 gr. baltojo šokoldo
200 gr. grietinėlės 35-35 %

Mėlynių putėsiai. Želatiną užpilame 3 v.š. šalto vandens ir paliekamе išbrinkti. Mikseriu išplakame grietinę, mėlynes (prieš tai pertriname jas per sietelį) ir pusę cukraus pudros. Ištirpiname želatiną ir atvėsintą (!) supilame į turimą masę.Išplakame. Iki standumo išplakame grietinėlę su likusia pudra ir atsargiai įmaišome į mėlynių/grietinės masę. Išpilstome į indelius ir statome į šaldytuvą, kad sustingtų.

Mėlynių želė. Užpilame želatiną 3 a.š. šalto vandens ir paliekame išbrinkti. Išbrinkusią dedame kartu su trintomis, per sietelį pertrintomis mėlynėmis, ir pakaitiname, kol ištirpsta želatina, bet neužviriname (!). Atvėsiname ir atsargiai išpilstome ant sustingusių mėlynių putėsių. Statome į šaldytuvą, kad želė sustingtų.

Šokolado musas. Šokoladą ištirpiname vandens garų vonelėje ir atvėsiname. Įmaišome iki standumo išplaktą grietinėlę. Atsargiai, minimaliu greičiu paplakame viską mikseriu. Išpilstome ant sustingusios mėlynių želės ir statome vėl į šaldytuvą, kad sustingtų.
Skanaus!

P.S. Nuostabaus skonio desertas. Mėlynių sluoksniai maloniai gaivūs, šokolado musas purus ir saldus.. Pasaka :) Galima naudoti įvairias, mėgstamas uogas. Aš taip pat dar būtinai jį išbandysiu su braškėmis, avietėmis ir kt.
Nėra taip daug darbo, kaip atrodo :)


Recepto idėja iš Eva Toneva

8 komentarai:

  1. Atrodo nerealiai skaniai ♥ Nors rasai jog darbo prie ju nera daug, nu bet man tai cia aukstasis pilotazas!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gal gasdina 3 sluoksniai, bet viskas greitai stingsta, grietinele galima iskarto visa issiplakti. Labai skanu, tikrai rekomenduoju ♥

    AtsakytiPanaikinti
  3. O kas cia ant virsaus dar uzbarstyta?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ir dar vienas klausimelis: ar tiktu cia melynes tiesiai is parduotuves (nesaldytos)?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Melynes tinka visokios - ir sviezios, ir saldytos. Ant virsaus tarkuotas baltas sokoladas.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai skanu, dariau per Šv. kalėdas, tai sakė dangiškas skonis

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...