2014 m. balandžio 7 d., pirmadienis

Citrininis sausainių tortas (nekeptas)




3 pakelių sausainių (Selga, Gaidelis ar kt.)
1 indelio (389 gr.) saldinto sutirštinto kondensuoto pieno
400 ml. 35% grietinėlės
2 citrinų sulčių
100 ml. pieno

Grietinėlę, kondensuotą pieną, citrinos sultis pilame į dubenį, ir mikseriu plakame apie 5-7 min., kol kremas tampa tirštas, t.y. laiko savo formą. Sausainius įmerkiame į pieną ir dedame į lėkštę (3x4, arba pagal savo lėkštės matmenis), tepame kremo, vėl sluoksnį piene pamirkytų sausainių, ir t.t. Paliekame kremo aptepti tortą. Palaikome bent 3-4 valandas, kad tortas sutvirtėtų, o geriausia palikti šaldytuve per naktį. Skanaus!

P.S. Fantastiško skonio tortas. Padaromas labai greitai ir suvalgomas dar greičiau J Sausainius tik įmerkite į pieną ir ištraukite -  nelaikykite ilgiau, nes torte per daug suminkštės.

Recepto šaltinis supermama.lt

48 komentarai:

  1. mano mama daro ir ji su krekeriukais sausainukais daro irgi skanu )

    AtsakytiPanaikinti
  2. pamenu pamenu, tokį tortą darydavom su mama vaikystėje. Tada jį paskutinį kartą ir skanavau... Reikės pasikartoti :) Ačiū už priminimą ir receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Citrininis tortukas jau saldytuve :) Rytojaus manau tikrai neislauks, bet 4 valandeles palauksime. Pagaminamas labai greitai ir lengvai. Skonis manau tikrai nenuvils, nes pats kremas labai skanus :) Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  4. čia panašus į maniškį, tik dedu dar nesaldaus kondensuoto pieno, ir sausainių nemirkau:

    http://saldidiena.blogspot.com/2011/11/citrinu-tiramisu.html

    ačiū už priminimą, reikės ir pačiai vėl pasigaminti:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai geras tortas, lengvas, saldžiarūgštis, savikaina maža, darbo praktiškai - jokio. Galvoju, kad kitą kartą paeksperimentuosiu ir į kremą įtarkuosiu ir citrinos žievelę, o tarp sausainių sluoksnių pabarstysiu kokoso drožlėm.

    AtsakytiPanaikinti
  6. As irgi turejau minti kokosini pasidaryt. Drozles tiesiog i krema imaisyt reikia.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sveiki,draugas dare bet jam plakant mikseriu niekaip neisejo tirsta mase,sake kiek beplake vis skysta kaip vanduo,o dare viska pagal recepta gal recepte nepaminetas dar kazkoks indigrientas?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Viskas pamineta. Galbut draugas per mazo riebumo grietinele nusipirko, arba citrinos sulciu per mazai buvo. Dariau 3 kartus si torta, viskas puikiai issiplaka. Jei viskas buvo daryta pagal recepta, nelabai isivaizduoju, kodel kremas galejo likti skystas. Matyt su produktais kazkas ne taip..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. sake kad viska dare kaip parasyta tik 3 arbatinius saukstelius dejo zelatinos :D gal tas sutrugde :D o kokio mazdaug tirstumo mase gaunasi? ir parasyk kokios firmos produktus dedi ? Didelis Asiu

      Panaikinti
    2. Mase laiko savo forma (parasyta recepte). O jei daroma ne pagal recepta, dedama kitu ingredientu - atsakyt galiu tik taip, kad nesigavo, nes nesilaiket recepto.

      Panaikinti
  9. Beje kremas "kaip vanduo" but apskritai negalejo. Supylus citrinos sultis jos akimirksniu patirstina krema. Tad vandens konsistencijos jokiame etape nebuna :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Va av gal cia klaida,kazka minejo kad citrinos des maziau kad nebutu rugstu :D

      Panaikinti
  10. Dėl kremo "kaip vanduo" gali būti kaltas ir kondensuotas pienas, nes dabar pilna visokių pieno gaminių. Mano patirtis rodo, kad geriausias lietuviškas kondensuotas pienas, su mergaite lietuvaite ant pakuotės :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. super idėja!! paprasta, greita, ir skanuuuu!! ačiū už receptuką :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. O mano seimynos sis tortas nesuzavejo, daugiau tikrai nedarysiu. :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. mums taip pat nebuvo is tu, kur dingsta akimirksniu...skonio reikalas

    AtsakytiPanaikinti
  14. Turiu kvailu klausimeliu, bet tikiuosi kad atsakymu sulauksiu. Kiek mazdaug isspaudziate citrinu sulciu? Ir kokia grietinele perkate, kuri geriausia? Labai gundausi padaryti si torciuka:) aciu uz atsakyma.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Klausimai visai nekvaili :) Sulciu kiekio nepasakysiu.. Nors dariau ne karta si torta, bet neatkreipiau demesio, kiek ml ju buna. Imkit vidutinio dydzio citrinas ir spauskit - kiek gausis, tiek uzteks :) O grietinele imu bet kokios imones, svarbu riebumas tinkamas.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Sakau kad nebutu per rugstu :) tai tik viena citrina ir isspausti kiek imanoma :) dabar taip greitinele jai plaksiu 5-7 min ji jau bus kaip svisteas taip ir turi buti?

    AtsakytiPanaikinti
  17. Citrinas reikia deti 2, taip, kaip nurodyta recepta. Ne del rugstumo, o del kremo tirstumo. Isplakus grietinele kremas turi buti kaip kremas, ne kaip sviestas.

    AtsakytiPanaikinti
  18. Man kazkodel manau neissiplake gerai kremas. Gavosi kaip istirpe plombyro ledai, o manau turejo but tirstesnis. I krema itarkavau ir citrinos zieveles, gal del jos? O gal del to, kad is pradziu pyliau citrinos sultis, tada grietinele ir kondensuota galiausiai ir viska plakiau kartu? Gal reikejo is pradziu grietinele paplakt? O gal del to, kad is pradziu plakiau kokiaz 5 min ant 3 greicio, o tik paskuj perjungiau i 5? Blemba, pirmas gaminys kuris nesigavo gerai ;) kai tortus didziausius kepu, viskas gaunas, o cia tokspaprastutis ir se tau ;) grietinele atsaldyta 36 proc., kondensuotas su lietuvaite ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ieva, jei visada viskas gaudavosi, tai si karta gali buti ir del grietineles prastos... Buna kartais, kai tikrai neissiplaka tiesiog, ka bedarytum.

      Panaikinti
  19. padariau ir as,ryt skanausim,sausainius mirkiau ne piene o zalioj arbatoj..

    AtsakytiPanaikinti
  20. torciukas tiesiog supper :)

    AtsakytiPanaikinti
  21. Receptukas skamba labai skaniai :) Esame citrinu gerbejai,tai butinai isbandysim :) tik kazkaip nenusistebejau,kad kai kam tas kremas buvo skystas-perskaiciusi recepta iskart pagalvojau,kaip jis cia sutirsteja,nes tik grietinele susiplaka,o kondensuotas...tai,kad jis ir palieka skystas gi..tai kokia visgi to plakimo eiga-isplakti grietinele,citrinu sultis ir atsargiai imaisyti kondensuota?ar viska supilti i dubeni ir plakti,pakol turetu sutirsteti??

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Recepte viskas surašyta :) Plakti viską kartu vienu metu.

      Panaikinti
  22. Super skonis ir labai greit pasigamina.labai geri jusu receptai.kiek bandziau nei vienas nenuvyle.

    AtsakytiPanaikinti
  23. Sveiki, o kokius sausainius Jūs naudojate? Su kuriais skaniau? Nes Selga yra trapesni, bijausi, kad paskui neižtęžtų. Ačiū ;)

    AtsakytiPanaikinti
  24. Sveiki,
    Vakar dariau. Bet man kremas gavosi per skystas, nors plakiau ilgai. Ne vanduo, bet ir ne toks, kad susidarytų kremo sluoksnis, kaip plakta grietinėlė. Gal citrina ar kondenssuotas suskystina. Skonis neblogas, bet tiesiog išmirkyti sausainiai be sluoksnių. Kokią grietinėlę ir kondensuotą tiksliai dėti? Nors aš nelabai tikiu, kad grietinėlė su ingredientais gali išsiplakti iki purumo, tikriausiai papildomai kažką įdedate. Buvo mintis žalatinos arba specialaus kildintojo įdėti. Nes kai darau vasarą braškių tortą, net grietinė suskystėja pridėjus citrinos sulčių.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Viskas,ka dedu ir kaip darau,iki detaliu surasyta kiekviename mano recepte. Neturiu jokiu paslapciu ir pasleptu ingredietu. Man,kaip ir daugeliui kitu,sitas tortas visada pavyksta. Bet paskaicius komentarus pamatytumet,kad keli zmones raso ta pati,ka jus. Negaliu atsakyti,del ko taip yra. Galbut su grietinele kazkas ne taip,arba su kondensuotu pienu. Nes laikantis recepto viskas puikiai gaunasi. Greiciausiai reiktu bandyti su kitu gamintoju produktais. Jei niekam nesigautu,tai galima butu galvoti,kad kazkas ne iki galo parasyta. Bet kai daugeliui pavyksta,o keliems ne- priezasciu reikia ieskoti kitur.. Nesmagu,kad nepavyko... Tai vienas is paprasciausiu tortuku. Manau kita karta viskas bus gerai :)

      Panaikinti
    2. Dar klausimas-ar tikrai dvieju citrinu sultis pylete? Nes cia kelios gamintojos,kuriom nesigavo,visgi prisipazino, kad nepyle nurodyto sulciu kiekio :) O butent citrinu sultys plakant tirstina grietine ir grietinele. Jei naudojot maziau,nei parasyta,tuomet nieko nuostabaus,kad kremas nesutirstejo.

      Panaikinti
  25. Ar sustingtų tortas, jei į kremą įpjaustyčiau konservuotų persikų gabaliukų? nesusigadintų tortas?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nusausinkit labai gerai persikus, nes jei paleis vandenuka, tai gali gerai nesustingti.

      Panaikinti
  26. Nesigauna kremas del per sviezios grietineles.Geriausia- diena iki garantijos pasibaigimo.

    AtsakytiPanaikinti
  27. Aciu Jums uz skanu receptuka.Darau jau ne pirma karta ir viskas gaunasi tobulai.

    AtsakytiPanaikinti
  28. labai purus silkinis kremas gavosi.citrinos neturejau, tai idejau citrinos rugsteles, kremas isejo standus. vietoj selgos sausainiu panaudojau damu pirstelius ir juos pamirkiau kavos tirpale. aciu uz lengva recepta

    AtsakytiPanaikinti
  29. o as selgos sausainius pirkau vienus sokoladinius kitus iprastus,gavosi super didelis ir skanus tortas,lengvas,nei saldus nei per rugstus,dariau is 4 pakeliu,viska dejau is akies,viskas gavosi ,tik papuosti nemoku:(

    AtsakytiPanaikinti
  30. Sveiki, turiu klausimą - ar išeitų daryti tortą dviejų sluooksnių (vienas sluoksnis aviečių tyrės/džemo) ir ant viršaus kremas? Gal esat bandžius? Noriu padaryti tokią improvizaciją ir truputį baisu, kad gali nesigauti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėl tyrės nesu tikra, bet tvirto džemo užtepti, manau, drąsiai galite.

      Panaikinti
  31. Na, sutepiau!!:) Kremo gavosi tiek daug, kad tepiau storiausiais sluoksniais!:)) Tikiuosi, pavyks, nes kremas - nuostabus!! Ragavau! :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai gerai, kad daug kremo - bus skaniau :)

      Panaikinti
    2. Na, žinokite, nuostabu!!!! Kemšam jau antrą sykį, neįmanoma sustot!:) Ačiū Jums už šį atradimą!!! Jau žinau ką visą šią vasarą gaminsiu ir uogom puošiu:)

      Panaikinti
  32. Musu seimai buvo per riebus..kita karta desiu trinta varske su grietinele. Beje, kremas issiplake puikiai, nors mano grietinele buvo 30 proc riebumo.

    AtsakytiPanaikinti
  33. Sveiki, turėjau klausimą. Ar galima bandyt eksperimentuoti ir vietoj sausainių dėti bananų duonos gabaliukus?

    AtsakytiPanaikinti
  34. Bandyti visada galima, bet kas gausis - nežinau, nes neragavau :)

    AtsakytiPanaikinti
  35. sveikos :) norejau pasiteirauti jeigu galima, gal galit pasakyti kodel gavosi kad apacioje varske issiplate kaip sviesto skonio o virsuje toks kaip pienas:/

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...