2014 m. balandžio 25 d., penktadienis

Lašiša su kaparėlių padažu ir kreminiais ryžiais





Lašišai:

2 vnt. lašišos kepsnelių
itališkų žolelių mišinio
druskos
pipirų

Padažui:

3 v.š. kaparėlių
150 ml. grietinėlės
0,5 a.š. rudojo cukraus
0,5 kubelio sultinio
1 v.š. sviesto
1 a.š. miltų

Ryžiams:

100 gr. ryžių
100 ml. grietinėlės
1 a.š. sviesto
5 lapelių špinatų (nebūtina)
1 a.š. miltų
druskos

Lašiša. Lašišos kepsnius pabarstome itališkomis žolelėmis ir paliekame bent kelioms valandoms (aš palikau per naktį). Tuomet pilame į keptuvę šiek tiek aliejaus ir apkepiname kiekvieną pusę po 2 min. Dedame kepsnius ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos, pabarstome druska, pipirais ir kepame 190°C temperatūroje apie 15 min.

Padažas. Kaparėlius beriame į puodą, šiek tiek patriname šaukštu. Sudedame kitus ingredientus, išskyrus miltus, ir maišydami užviriname. Sumažiname ugnį, suberiame miltus ir maišydami pakaitiname, kol padažas šiek tiek sutirštėja.

Ryžiai. Ryžius išverdame, kad būtų birūs. Puode užviriname grietinėlę, smulkiai sukapotus špinatus ir sviestą. Sumažiname ugnį, suberiame miltus ir maišydami pakaitiname, kol grietinėlė šiek tiek sutirštėja. Paskaniname druska. Sumaišome viską su ryžiais.

P.S. Mano skoniui viskas buvo idealu. Tokius ryžius esu valgius viename restorane, pabandžiau improvizuodama nuspėti, kaip jie daromi  - manau, pavyko puikiai. Kaparėlių padažą kažkada labai išgyrė draugė, tad susiradau receptą internete, tik kai ką pakeičiau, kaip man norėjosi. Tikiuosi viskas patiks ir Jums!

2 komentarai:

  1. Siaip viskas labai skanu, bet padazas jau labai specifini skoni turi, ne kiekvieno skoniui. Sekanti karta geriau daryciau be jo arba su kazkokiu kitu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kapareliai turi specifini skoni :) Kas ju nemegsta, tai nepatiks ir padazas, nes butent jie cia ir dominuoja.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...