2009 m. liepos 30 d., ketvirtadienis

Vištų sparneliai medaus-sojos padaže



Vištų sparnelių
kelių česnako skiltelių
vištienos prieskonių
druskos, pipirų

Marinatui/padažui

sojos padažo
citrinos sulčių
medaus
šaukštelio aliejaus

Sparnelius įtriname sukapoto česnako, prieskonių, druskos ir pipiriukų mišiniu. Paliekame kokiai valandai pasimarinuoti. Iš minėtų produktų paruošiame sojos padažą. Proporcijų nerašau, nes tai skonio reikalas (man patinka saldžiau, tad dedu daugiau medaus). Visada tiesiog dedu po vieną ingridientą iš akies ir ragauju. Pirmiausia beje mikrobangėje ištirpinu medų, o tada pilu visus kitus. Citrinos sultis galima keisti actu - skonis bus kiek aštresnis. Šiuo marinatu užpilame sparnelius ir dar pamarinuojame. Kepame apie 1 h. 190 laipsnių orkaitėje (kol gražiai apskrunda) :) Patiekti skaniausia su ryžiais.

10 komentarų:

  1. Na nerealus skonis gavosi! visi, kas tik valge, isgyre labai! Siandien su siuo padazu padarysiu kiaulienos kauliukus. Manau, turetu irgi neblogas skonis buti! Aciu uz nerealu ir paprasta receptuka!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū už receptą, esu kepusi vištos blauzdeles keptuvėje, prieš tai apvoliojusi miltų/krakmolo mišinyje. O kai apskrudo, apipylusi medaus-sojos padažu, dar apibarsčiau sezamo sėklomis.Labai gražiai atrodo stikliniuoe permatomuose dubenėliuose.....Dėkoju, kad taip skanai gaminate

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mamma mia... net seilė mutįso, kaip viliojančiai atrodo. Rytoj kepsiu pietums. O kadangi laukia savaitgalio vakaras, tai ir Grietiniečius išbandysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. ir dar... Ar tinka tamsus sojų padažas? Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  5. Na, cia skonio reikalas. Jei jums skanu, naudokite tamsu. Man jis nepatinka tuom, kad labai tamsia spalva padazui ar marinatui duoda.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Skaniai atrodo ir labai paprasta,ryt bandysiu kept ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Laima. Neturiu medaus,o seile tysta (:

    AtsakytiPanaikinti
  8. Neturiu medaus,o seile nutyso (:

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...