Tortas 26 cm. formai. Skliausteliuose įrašiau produktų kiekį 20 cm. skersmens formai, nes pati tokioje kepiau.
Matavimui naudojama 200 ml. stiklinė
Karameliniai biskvitai:
2 kiaušiniai (1,5)
2 stiklinės miltų (1 ir 1/3 stiklinės)
1 stiklinė cukraus (2/3 stiklinės)
0,5 skardinės virto kondensuoto pieno "Rududu" (1/4 skardinės)
1 stiklinės grietines (2/3 stiklinės)
1 a.š. gesintos sodos (2/3 a.š.)
Grietinėlės kremas:
400 ml. grietinėlės (250 ml)
2 v.š. cukraus (1,5 v.š.)
Karamelinis kremas:
2/3 skardinės virto kondensuoto pieno (1/2 skardinės)
100 gr. minkšto, kambario temperatūros sviesto (65 gr.)
80-100 gr. pakepintų žemės riešutų (70 gr.)
Šokoladinis pertepimas:
100 gr. šokolado (75 gr. šokolado)
50 ml. pieno (30 ml.)
Biskvitų sulaistymui:
1/4 stiklinės vandens
2 a.š. cukraus
Biskvitai. Visus produktus išplakame mikseriu. Pilame i formą, išklotą kepimo popieriumi, pusę tešlos ir kepame 180C apie 15min. Taip iškepame du biskvitus. Atvėsusius perpjauname per pusę į du lakštus -gauname 4.
Grietinėlės kremas. Grietinėlę išplakame su cukrumi ir pastatome į šaldytuvą.
Karamelinis kremas. Minkštą sviestą išplakti mikseriu. Supilti kambario temperatūros kondensuotą pieną "Rududu" (galima palaikyti skardinę karštame vandenyje - minkštesnį bus lengviau plakti), viską išplakti iki vientisos masės. Sudėti ir išmaišyti susmulkintus, pakepintus riešutus.
Šokoladinis pertepimas. Šokoladą su pienu pakaitinti ant vidutinės ugnies maišant, kol šokoladas ištirps. Atvėsinti.
Sirupas biskvitų sulaistymui. Vandenyje ištirpiname cukrų.
Torto surinkimas. Į torto formą dedame vieną biskvitą, sulaistytome sirupu, užpilame šokolado, užtepame pusę grietinėlės, dedame antrą biskvitą, sulaistome sirupu, užpilame vėl šokolado, sudedame karamelinį kremą, dedame trečią biskvitą, sulaistome sirupu, vėl supilame likusį šokoladą, grietinėlės kremą ir uždengiame paskutiniu biskvitu. Laikome šaldytuve, kol sustings. Tortą aptepame grietinėle, arba sviestiniu kremu (išplakame 200 gr. minkšto sviesto ir 0,5 indelio kondensuoto pieno). Puošiame grietinėle, riešutais, šokoladu - pagal savo norus :) Mano papuošimai - šokoladinės rožės. Kaip jas pasidaryti, jau esu rašius Šventinio torto temoje. Skanaus!
P.S. Karamelinis sluoksnis su riešutais labai primena Snickers šokoladukus :) Tortas skaniausias 3-4 dieną po pagaminimo. Tad jei darote kažkokiai progai - kepkite jį iš anksto.
Recepto šaltinis - SM
Oho, koks įspūdingas. Niam niam :)
AtsakytiPanaikintiir kaip atmatuoti 1.5 kiausinio? :D
AtsakytiPanaikinti1,5 kiaušinio = 1 kiaušinis + 1 trinys
PanaikintiNe. Šiuo atveju: 1,5 kiaušinio = 1 kiaušinis + 1 kiaušinį išplakti ir naudoti tik pusę plakinio. Jei būtų naudojamas tik trynys, būtų taip ir parašyta.
PanaikintiDARIAU SI TORTA SAVO GIMTADIENIUI SUPER GAVOSI IR TIKRAI LABAI SKANUS!!!
AtsakytiPanaikintio čia grietinėlės tiek mažai tepėt ar ji taip labai susigėrė???
AtsakytiPanaikintiAkvile, jos nedaug tebuvo - mano formai tik 250 gr. Susigert nesusigere.
AtsakytiPanaikintiAčiū už receptą!!!
AtsakytiPanaikintiGaminau jau du kartus - ir vieni, ir kiti svečiai buvo sužavėti :)
Gaminsiu si vakara ir as si skanesta.Aciu uz receptuka!Norejau paklausti,kaip gaminote tas rozeles??
AtsakytiPanaikintiGreta - dziaugiuosi, kad tortas patiko :)
AtsakytiPanaikintiAlina, apie rozes rasiau recepto apacioje. Paspauskite nuoroda "Šventinio torto temoje" ir ten rasite aprasyma rozyciu gamybos.
Vaje,net nepaziurejau,kad ten paspaudus "ieit" galima.Aciu jums!ryt papuosima darysiu ir vakare ragausim torta.:)
AtsakytiPanaikintikaip tik gaminu si tortuka dabar vyro gimtadieniui,nes labai jam patinka tokie sviestiniai,riebus pertepimai,manau tikrai patiks,nes atrodo skaniai ir ispudingai..tik norejau paklaust,kokiu glajumi aplietas sis tortas?
AtsakytiPanaikintidalia, glajus is tikruju nesigavo toks, koks turejo gautis. Bet issisukau is padeties - kazkokiu budu jis man graziai sustingo. Net negaliu rasyti recepto, nes nezinau, kas jums gausis is jo... Jis turi buti kociojamas ir dengiamas, bet man isejo skystas.
AtsakytiPanaikintisveiki,tai kaip supratau uzuot virinusi paprasta kondensuota piena visur naudojot rududu? :)
AtsakytiPanaikintiAnonime, taip. Nes Rududu ir yra virintas kondensuotas pienas. Susitaupo laiko :)
AtsakytiPanaikintiaha,taip ir maniau,tiesiog vienam forume viena mamyte irodinejo,kad toli grazu ne tas pats :)
AtsakytiPanaikintiaciu,butinai isbandysiu vyro gimtadieniui!
Sveiki,
AtsakytiPanaikintivakar dariau šį tortą, bet biskivito išėjo labai mažai... Nors dariau mažesnei formai didesnę normą. Dabar stengsta šaldytuve, bet širdis sako, kad kažkas nesigavo...
Kaip čia su tuo biskvitu? Ką dariau ne taip?
Na nematydama biskvito galiu tik speti, kad biskvitas tiesiog neiskilo pakankamai.
AtsakytiPanaikintiBet vistiek gavosi labai skanus. Tiesiog labai labai skanus tortas :) Gal kiek perdaug saldus, mat mažokai biskvito, o kremo daug daug :) Jau turiu "užsakymą" šeštadieniui vėl iškepti. Tad jau šiandien reikėtų pagaminti, kad skanumas būtų kaip tik savaitgaliui ;)
AtsakytiPanaikintio antra diena tortukas dar bus netinkamas vartojimui?:)
AtsakytiPanaikintiviolachka, man nelabai patiko antra diena prapjautas - truko "prisirpimo " :) Minimum 3 dienas reikia palaikyt.
AtsakytiPanaikintiNepaprastai skaniai atrodantis tortas :]]. Ketinu jį kepti ir man iškilo klausimas. Ar nuotraukose, kurios čia yra, tortas 20 cm skersmens? Na maniškė forma irgi tokio dydžio, bet tavo gaminys atrodo platesnis už mano turimąją... Gal čia kokia nors optinė apgaulė? :]Baisoka, kad torto gali būti mažoka :D.
AtsakytiPanaikintiAnonime, nuotraukoje tikrai 20 cm. formos tortas. Nuotraukose vaizdas daznai atrodo kitoks, ypac priartinus vaizda kepinys gali atrodyt didesnis.
AtsakytiPanaikintiSveika. Dėkui už nuostabų receptą. :]. Nepaprastai skanus tortas. Planuoju jį dar kartelį kepti birželio pabaigai - laukia dviejų vaikiukų gimtadieniai. Tik va susimąsčiau, kaip manai, ar galima šį tortą visas 3 dienas išlaikyti šaldytuve? Pirmąjį kartą jį laikiau vėsioje patalpoje, o šįkart visur be galo karšta. :]. Dėkui. Gabija.
AtsakytiPanaikintiAnonime, jei pastebejot, tai po receptu parasiau, kad ji ne tik galima, bet ir reiketu palaikyti 3 dienas. Pirma diena po pagaminimo jis visiskai kitokio skonio. O laikyti tik saldytuve, kaip ir visus kitus tortus. Sekmes :)
AtsakytiPanaikintiO kaip reikėtų daryti šokoladinį pertepimą?:)
AtsakytiPanaikintiKoks tortines aukstis? bijau, kad manoji per maza
AtsakytiPanaikintiO koks turi buti tortines aukstis?
AtsakytiPanaikintiManiskes aukstis 6,5 cm.
AtsakytiPanaikintiLabai skanu :)
AtsakytiPanaikintiPenktadienį kepiau. Bandžiau laikyti, kad "prisirptų", deja deja... Ne mano šeimynai laikyt tortus 3 dienas pakavotus :) Ir kepiau 26 cm formoj... Na tik tiek, kad šiandien ryte dar buvo mažyčiukas gabaliukas, tai buvo nuspręsta kitą sykį palaikyt ilgiau- tik sustingęs labai skanus, bet palaikytas išvis super! Bet kiek kalorijų....
AtsakytiPanaikintiKokius miltus biskvitui naudojate? Na ten būna skaičius ir raidelė?
AtsakytiPanaikintisveiki,kuom dengėte tortą labai dailiai pasidengia?
AtsakytiPanaikintiniam niam.... nuostabus tortukas padariau savo vaikui 10 metu gimtadieniui, visi apsilaize pirstukus... :D
AtsakytiPanaikintiKepiau si torciukas...tikrai skanus sedevras,kuri tikrai verta pasigaminti, kiekis labai didelis, vaikams superinis ir tiems kas megsta saldziai. As virsu dariau sviestini bet kita karta gal grietinele puosciau nes norisi siek tiek gaivos daugiau ne tik to kremo. :)
AtsakytiPanaikintiVis užmirštu pasidalinti savo įspūdžiais. Bijojau imtis šio torto, maniau, nepavyks:) Viskas buvo gerai, gal 26 cm formai vos vos daugiau tešlos reikėjo.
AtsakytiPanaikintiDariau grietinėlės papuošimą, bet gal kiek per riebu šitam tortui. Kepsiu vėl, nes tikrai beprotiškai skanus! Dabar galvoju, kokį glaistą sugalvoti? Gal kažkaip kokį šokolado ploną sluoksnį ir migdolų plokštėmis papuošt?
Gal turite idėjų kokiam glaistui? Viršuj ir šoniukams?
Kepiau si skanumyna antra karteli, nu man sis tortas fantastiskai skanus tik butinai turi tris paras pastoveti, nes man jis kuo brandesnis tuo vis skanesnis. Tik si karta puosiau virsu grietinele ir migdolu drozlemis, taip pat pertepimams dariau dviguba sokoladinio pertepimo kieki, bei biskvitus sulaiciau gausiau vandens ir cukraus sirupu. Nu zodziu po pirmo karto trupuciuka pakoregavau pagal save normas. Gavosi fantastisko skonio tortas, didelis, slapias, skanus,... su vienu gabaleliu neapseisi norisi dar ir dar :) Tikrai siulau visiems nepatingeti ir pasigaminti si skanesta :) Autorei dar karteli aciu !
AtsakytiPanaikintiSveiki,o grietinele kokio riebumo reiktu naudoti?
AtsakytiPanaikintiPlakamosios, t.y. 35-36 %
AtsakytiPanaikintiSveiki.Visu pirma,noriu padėkoti,kad dalinatės savo išbandytais receptais.Išbandžiau keletą ir aš:"Juodą mišką","Nekeptą šokoladinį sūrio tortą","Jogurtinį su vaisiais",bandeles.Viskas puikiai pavyko,o svarbiausia,jog jie labai labai skanūs :)Noriu pasiteirauti,tortui "Snickers" karameliniui kremui tas pats "Rududu" netiktų ar geriau yra virintas kondensuotas pienas?Dėkoju ir sėkmės Jums!Lauksim naujų Jūsų receptų.
AtsakytiPanaikintiKaip gera skaityti tokius atsiliepimus :) Aciu. Tikiuosi ir toliau busit kartu su manim :)
AtsakytiPanaikintiAs Rududu ir naudoju. Gal su virtu ir skaniau butu, bet daugiau laiko uzima.
šios normos biskvitams užtenka keturiems, ar tik dviems? būtų labai malonu sužinoti, nes kaip tik dabar kepu ;)
AtsakytiPanaikintiOi neskaitot receptu iki galo... Juk aiskiai parasyta - iskepam 2 biskvitus ir perpjaunam kiekviena i 2 lakstus. Is viso gaunam 4. Tik jie ploni iseina. Tokie ir turi buti. Sekmes :)
AtsakytiPanaikintilaba diena:) norejau tik paklausti jei mano forma 25cm kiek mazdaug visko reiketu didinti? ir jeigu sluoksniuka zemes riesutu deciau ar nesugadintu skonio ?
AtsakytiPanaikintilabai dekoju kad ikeliate tokiu skanumynu, kai tik atrandu laiko vis ka nors pasigaminu viskas be galo skanu :) kaip sakant mano skonio :) aciu Jums
Nereikia nieko didint. Tortas skirtas 24-26 cm. formai. Tik kuo didesne, tai tuo zemesnis bus.
AtsakytiPanaikintiNesupratau, apie koki dar sluoksniuka riesutu kalbat? Riesutai ir ieina i karamelini krema. O jei norit papildomai, tai ir dekit, jei tik Jums skanu :) kai kurie to kremo daro 2 sluoksnius.
Ačiū už puikų torčiuką, mes jį kepame antri metai ir vis dar neatsibodęs-žinome kepame ir kitokius, tačiau šis laaaabai skanus, tik dėl glaisto vis suku galvą ką sugalvojus, kol kas maišau kondensuotą pieną su sviestu
AtsakytiPanaikintiLabas, kaip tik kepu sy torta, susigundziau :), bet wat wienas ydomus dalykas nutiko bemaisant biskwito tesla, ji man gawos tokia gan tirsta, su sausktu kabinau i dejau i forma, nes miltu gan nemazai dedas, kokio tirstumo jums gaunas ta tesla?
AtsakytiPanaikintiNoriu tikį tortą pasigaminti vieneto formoje, turiu formą 25x15,man atrodo tokia tiks, naudojant produktų kiekį,skirtą formai 26 cm skersmens,kaip jūs galvojate, ar tiks?
AtsakytiPanaikintiDukrytės gimtadieniui pasigaminau šį torčiuką, skonis įdomus, bet man per saldus:)tačiau tai skonio reikalas.ačiū už receptuką:)
AtsakytiPanaikintiAs irgi,dukrytes gimtadieniui kepiau,man labai skanus,tik man teslos siek tiek mazoka buvo,nes mano skarda 2 cm didesne,bet visiems patiko,ACIU :)
AtsakytiPanaikintiLabai skanus tortas, kepiau mediniu vestuviu metinems. Visiems patiko!
AtsakytiPanaikintiAciu uz recepta!
Fantatiškas tortas!
AtsakytiPanaikintiNe vieną iš Jūsų svetainės jau nusižiūrėjau ir gaminau, kai kuriuos po keletą kartų (pvz. Žemuoginį musą), bet vis dėl to visi maniškiai prašo ir prašo būtent Snickerio!
Va, ir šiandien eisiu produktų jam pirkt ir gaminti :)
AČIŪ
Sveiki. O man toks klausimas iskilo. Pagamini torta ir laikai 3 paras. O aptepti grietinele tik pagaminus ar po tu 3 paru???
AtsakytiPanaikintiSveiki,
AtsakytiPanaikintias kepiau net du kartus piskvita ir man taip pat js neiskilo:( Tikliau iskilo, kaip bokstas! Virsune net itruko! Ar galejo buti kalta soda? O gal pasenes rududu? Nors, kai as ji atidariau jis nebuvo susicukraves... Ir taip idomiai vienam piskvitui tesla gavosi skysta, o kai kepiau antra karta gavosi tirsta:( Kaip ten istikruju turi atrodyti tas biskvitas???? As galiu atsiusti jums foto jeigu norite:D
Aciu, Neringa.
Pasaka, pasaka tortas, draugė man parekomendavo Jūsų receptą :)
AtsakytiPanaikintiDariau savo dvyniams gimtadieniui, visi labai gyrė, kad labai skanus buvo :)
Ačiū, ir sėkmės :)
laba diena ;) noreciau paklausti ar galima si torta daryti naudojant kondensuota piena su sokolado skonio vietoj "Rududu" ? nes turiu ir nezinau kur panaudoti.
AtsakytiPanaikintiAnonime, nelabai zinau, kokios konsistencijos Jusu turimas produktas. Jei tokio pat tirstumo, kaip Rududu - drasiai naudokit. Jei skystas - kremas paprasciausiai nesustings ir begs is torto.
AtsakytiPanaikintiAčiū už atsakymą! :)
AtsakytiPanaikintiNa Jusu tortu receptai tikrai nuostabus:)Nors esu is Jusu receptu ne tik tortus gaminus, tiek silkes, tiek bandeles ivairiausiu rusiu, spurgas, vyniotinius, viska ivertinciau 10balu :)Na o siuo metu stingsta saldytuve snikersinis tortukas :) Puosiau plakta grietinele ir kepintais riesutais apibarsciau is visu pusiu:) gan graziai atrodo ir manau skaniai, tik gaila, kad tik para bus pastovejes, tad ir skonis nebus idealus :( Aciu Jums!
AtsakytiPanaikintiŠtai padariau :) Dariau 3 valandos,bet rezultatą pamatysime tik poryt ;)Viski patepimai buvo labai SKANŪS.O ypač karamelinis.
AtsakytiPanaikintiSveiki,
AtsakytiPanaikintiPirmiausia noriu pagirti jusu darbus...jie nuostabus!
Noriu si torta kepti savo dukros pirmam gimtadieniui. Planuoju daryti dviauksti, tad manau viska apsiskaiciuosiu kiek ko reikes. Taciau reikia patarimo: noriu, kad pavirsius butu toks kaip pas jus: lygus labia. As kazkada dariau su kondensuotu pienu ir sviestu, taciau man gavosi tokia gelsva spalva ir toks purus visas. Tada dariau be progos, tai vis tiek visi valge skaniai :) dabar jau reikia pasistengti. Gal patartumete koki nors kita glaju? Arba sakykite kaip reikia padaryti toki kaip nuotraukoje? Man svarbiausia, kad butu lygu. Dar neesu dariusi lygaus pavirsiau, bet kantrybes turiu, tad manau turetu iseiti...
Nuotraukoje darytas glajus buvo ne tai, kas turejo gautis, nors atrode ir neblogai :) Pasieskokite internete "tortu dengimo mase", receptu yra ivairiu, tad kazka tikrai issirinksite.
AtsakytiPanaikintisveiki, bisvkvitai jau kepa...tik pasimeciau truputi, karameliniui kremui rašot reikia kondensuoto pieno, o gaminimo eigoje atsiranda rududu, tai ka man dėti?
AtsakytiPanaikintiKoks sio torto svoris? Aciu
AtsakytiPanaikintiReceptas tikrai geras, tik man asmeniskai nepatinka tos surasymas kaip (2/3 ir t.t) Rytoj kepsiu si grazuoliuka :)
AtsakytiPanaikintio kokia turi buti biskvito tesla, tirsta ar skystoka ? nes netucia rududu nusipirkau sutirstinta tai tesla tokia tirstoka
AtsakytiPanaikintiTesla buna tirsta.
AtsakytiPanaikintigaminau,superinis skonis,ragavome po 4 dienu :)
AtsakytiPanaikintiar galima soda pakeisti i kepimo miltelius? ir kiek rududu reikia I krema 26 cm formai? raso 2/3 tai kas lieka is biskvitui skirto rududu? aciu
AtsakytiPanaikintiKristina, galite kepti su kepimo milteliais. Produktu kiekiai surasyti 26 cm. formai, o skliausteliuose 20 cm. formai. Naudokite visko tiek, kiek parasyta.
AtsakytiPanaikintiGal galite patarti kokie riesutai geriausiai tiktu pakeisti zemes riesutus? Labai noriu isbandyti si torta, bet beda, kad yra alergija zemes riesutams
AtsakytiPanaikintiGiedre, man anakardžių panašiausi. Manau tiks.
PanaikintiTortas pavyko puikiai! Ačiū jums :)
PanaikintiNiam niam, kaip gardžiai atrodo šis tortas. O torto puošimas tiksliau tos gėlytės iš šokolado kaip suprantu, taip? Kaip išgauti tokią formą? Noriu ir aš pasidaryti tokių papuošimų.
AtsakytiPanaikintiSveiki, jeigu pakeisčiau soda kepimo milteliais, kiek ju reikia dėti? 2 arb. š. užteks?
AtsakytiPanaikintiUžteks.
PanaikintiJurgita, jūsų šitas tortukas yra mano šeimos, kaimynų, draugų mėgstamiausias jau daug metų. Šį kartą jį nusinešiau į vietinę sugarcraft klubą pavaišint anglų tetulytes. Tai nemoku pasakyt kiek dėmesio sulaukė šis tortukas. Ačiū už receptuką, ji nuostabus ir nepakartojamas.
AtsakytiPanaikintiJūrate, kaip miela skaityt :) Džiaugiuosi, kad tortukas toks mėgstamas. Linkėjimai anglų tetulytėms :)
Panaikinti