2011 m. sausio 31 d., pirmadienis

Apelsinų sultimis ir garstyčiomis glazūruota vištiena


5 vištos kulšelių
3-4 skiltelės česnako
2 v.š. minkšto sviesto
druskos
pipirų
baziliko, rozmarino, čiobrelių arba kt. žolelių pasirinktinai

Glazūrai:

3 v.š. išspaustų apelsinų sulčių
1 v.š. garstyčių
1 v.š. rudojo cukraus
1 v.š. ištirpinto sviesto

Česnaką susmulkiname. Sumaišome su druska, pipirais, prieskoniais, sviestu. Šiuo mišiniu įtriname kulšeles, dedame į kepimo skardą ir paliekame bent valandą pasimarinuoti.

Sumaišome visus glazūros ingridientus. Maišome, kol ištirps cukrus (galima pilti šiltą sviestą, tuomet cukrus greičiau ištirps). Aptepame šia glazūra (pasiliekame truputį aptepimui kepimo metu) konditeriniu teptuku kulšeles ir kepame 190° C orkaitėje kol gražiai apskrunda - apie 30-40 min. Kepimo metu dar kelis kartus aptepame mėsą likusia glazūra, arba ta, kuri nutekėjus kepimo formoje. Skanaus!

P.S. Labai pikantiška ir skani glazūra!

Recepto šaltinis Southern food

7 komentarai:

  1. mmmm... labai skaniai atrodo ir aprasymas vilioja. Būtinai bus išbandyta! :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Suintrigavai... labai labai. "Skani" nuotrauka. Eisiu pirkti apelsinų;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Odeta, Rima, pabandykite - skanu ir paprasta :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Oi kaip skaniai atrodo!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Išbandžiau - tikrai skanu ir paprasta. Kažkas kito, ne kaip visada :) ačiū už receptą. O svarbiausia, kad mano didžiajam vertintojui irgi patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Man kaip apelsinu fanei maiste, patiks! Butinai isbandysiu ;) Aciu.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai labai patiko, gavosi tokia švelni mėsytė ačiū už receptuką:)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...